Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Află cum prepari mâncăruri tradiționale într-o experiență inedită: o lecție de gătit în Palma de Mallorca

Află cum prepari mâncăruri tradiționale într-o experiență inedită: o lecție de gătit în Palma de Mallorca

Mallorca / Spania

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

Scurtă descriere:

Bine ai venit la cea mai bună experiență de gătit din gastronomia spaniolă, în Palma de Mallorca. Dacă vrei să înveți cum să prepari preparatele clasice din gastronomia spaniolă, cu îndrumare de la un chef local, acesta este turul tău! De asemenea, poți combina lecția cu o vizită ghidată la piața Santa Catalina, pentru o experiență de viață adevărată, în care descoperi minunatele produse locale și iei toate ingredientele de care ai nevoie. După curs, savurezi preparatele tale în timpul ununi prânz sau al unei cine plăcute și iei acasă rețetele celor mai bune preparate spaniole, pentru a-ți surprinde prietenii.

Repere:

  • Lecție de gătit în Palma de Mallorca, condusă de un chef expert;
  • Învață să prepari mâncăruri tradiționale, specifice gastronomiei spaniole;
  • Vizitează piața locală Santa Catalina (opțional);
  • Bucură-te la masă de propriile creații culinare;
  • Ia cu tine rețetele preparatelor pe care le-ai gătit, pentru a-ți impresiona acasă prietenii sau familia.

La ce să te aștepți:

Această zi începe în inima orașului Palma de Mallorca. Îți întâlnești gazda la școala de gătit, unde descoperi secretele gastronomiei tradiționale spaniole, într-un curs practic. Dacă alegi această opțiune, poți, de asemenea, să combini lecția cu un o vizită prealabilă, ghidată, la piața de modă veche Santa Catalina. Aici descoperi produsele locale și elementele de bază ale gastronomiei spaniole, și iei câteva ingrediente, pentru cursul de gătit, precum și câteva produse tipice insulei, cum ar fi sobrassada sau măsline, ca să le savurezi mai târziu, ca o gustare delicioasă.

Dacă nu vrei să mergi la piață, treci imediat la treabă în bucătăria școlii, pentru a pregăti preparatele culinare clasice ale bucătăriei spaniole și a descoperi inclusiv cultura locală. Meniul consistă din tradiționalul gazpacho (supă rece), omletă spaniolă, o paella autentică și cremă catalană, un desert tipic pe această insulă. N-ți face griji dacă nu ai experiență de gătit, cu ajutorul și instrucțiunile chef-ului expert poți face aceste preparate, fiindcă adaptează lecția pentru toate nivelurile.

După prepararea meniului, te bucuri de felurile de mâncare pe care le-ai gătit într-o frumoasă sală de mese, în cea mai bună atmosferă și companie și alături de un vin excelent. Desigur, iei rețele acasă cu tine, pentru a continua să exersezi și să-ți surprinzi prietenii sau familia cu noile tale deprinderi.

O activitate didactică, amuzantă și gustoasă de a-ți petrece o zi diferită în Palma de Mallorca, un oraș ce are multe de oferit, în afară de plajele sale.

Vezi și alte experiențe din Mallorca

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.