Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin O degustare de vin Chianti și un prânz toscan delicios într-un tur de o zi din Florența

O degustare de vin Chianti și un prânz toscan delicios într-un tur de o zi din Florența

758 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 10 ore

Furnizor:

Viator

De la 150

Scurtă descriere:

Răsfață-ți simțurile într-un tur culinar de o zi, cu plecare din Florența, și degustă unele dintre cele mai bune vinuri din Italia, brânzeturi, preparate din carne și ciocolată din Toscana, alături de multe altele!

Cu un ghid local, pasionat de moștenirea culinară a regiunii, călătorește prin zona rurală cu un autovehicul de teren 4x4 și vizitează o vilă istorică și o podgorie din regiunea Chianti Classico. Pe parcursul zilei sunt incluse până la șapte pahare de vin, plus câteva degustări culinare și o masă cu trei feluri de mâncare, la un restaurant tradițional din dealurile Chianti.

Repere:

  • Tur in regiunea Chianti, Toscana în care te bucuri de mâncare și vin, cu plecare din Florența și transport cu un microbuz 4x4;
  • Aventură off-road prin regiunea rurală toscană;
  • Degustare de vin Chianti, ulei de măsline și brânzeturi;
  • Prânz la un restaurant tradițional din zonă;
  • Vizită Greve in Chianti, cu o vizită opțională la o măcelărie renumită;
  • Încheie cu o vizită la o altă cramă pentru a degusta renumitul vin Chianti Classico;
  • Ghid profesionist, prietenos și informat.

La ce să te aștepți:

Pleacă din centrul Florenței și călătorește în afara orașului cu un microbuz 4x4, dotat cu aer condiționat. În curând, priveliștile clădirilor cu travertin din Florența și drumurile aglomerate sunt înlocuite de dealurile luxuriante din Chianti, faimoasa regiune viticolă din inima zonei rurale toscane.

 

Prima oprire a zilei este la o frumoasă podgorie, ce aparține unei prestigioase familii aristocrate italiene. Aici deguști trei vinuri din Italia, acompaniate de brânză și uleiuri de măsline, dar mai întâi participi la un tur ghidat fascinant al cramelor istorice și al presei de măsline, urmând tunelurile subterane care trec pe sub vilă, spre grădina încântătoare de afară.

 

Urcă din nou în microbuzul 4x4 și trăiește o experiență off-road, urmând drumurile ce traversează vechile păduri și dealuri ale Toscanei, spre următoarea oprire: un restaurant toscan tradițional din regiunea Chianti, Toscana. Ia loc și bucură-te de o masă cu trei feluri de mâncare, ce include specialități regionale, precum pastele proaspete, carne la grătar și două pahare de vin Chianti de calitate.

Continuă apoi cu o vizită în Greve-in-Chianti, un oraș toscan prin excelență, cu străzi și magazine vechi. Consumă-ți cât mai bine timpul liber pentru a explora, savurează o cafea (pe propria cheltuială) sau, pur și simplu, bucură-te de cultura italiană unică, ce abundă aici. Tot aici poți cumpăra o selecție tipică de salumi (mezeluri) de la una dintre cele mai faimoase măcelării, pe care să le savurezi mai târziu, la următoarea podgorie.

 

Restul după-amiezii îl petreci în mijlocul dealurilor Chianti, Toscana, la o podgorie unde se produce vinul Chianti Classico. În contrast cu podgoria vizitată dimineața, această a doua podgorie este mai mică și mai puțin cunoscută, dar produce două vinuri premiate. Degustă aceste vinuri Chianti și află cum inovația și tradițiile vechi sunt folosite împreună la crearea lor. Încheie cu un desert și apoi relaxează-te în timpul călătoriei de întoarcere la Florența, unde turul tău ia sfârșit.

 

Vezi și alte experiențe din Toscana

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.