Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează muzeul Dali din Figueres și descoperă orașul medieval Girona , într-o excursie de o zi din Barcelona

Vizitează muzeul Dali din Figueres și descoperă orașul medieval Girona , într-o excursie de o zi din Barcelona

570 Reviews

Barcelona / Spania

Durată: 11 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 79

Scurtă descriere:

Descoperă Girona medievală și muzeul Dali din Figueres, acolo unde s-a născut Salvador Dali, într-o excursie de o zi din Barcelona cu un vehicul dotat cu aer condiționat. Alături de un ghid, fă un tur în plimbare al Gironei și al centrului său vechi. Află despre prosperitatea orașului din Evul Mediu și admiră catedrala și casele colorate de-a lungul râului Onyar. După o pauză de prânz, călătorește spre muzeul Dali din Figueres. Vezi exteriorul flamboaiant al Muzeului-teatru Dali și explorează-i colecția de picturi, sculpturi și bijuterii.


Repere:

  • O excursie de o zi către Girona și Figueres din Barcelona;
  • Plimbă-te printre străduțele medievale din Girona și prin vechiul cartier evreiesc bine conservat;
  • Vezi atracțiile de top din Girona, precum catedrala și casele în nuanțe de pastel de pe râul Onyar;
  • Vizitează fermecătorul Figueres, locul de naștere al suprarealistului spaniol Salvador Dali;
  • Explorează teatrul-muzeu Dali din Figueres, care conține o vastă colecție de picturi, sculpturi și alte lucrări ale artistului;
  • Bucură-te de timp liber în Girona la ora prânzului (pe propria cheltuială) și explorează Figueres pe cont propriu.

La ce să te aștepți:

Pornește de la adresa 5 Carrer de Balmes din Barcelona centrală, cu un autocar cu aer condiționat, și călătorește prin peisajul rural catalan spre Girona, un oraș vechi care se înșiră de-a lungul râului Onyar. Pe drum, auzi povești despre fosta glorie a orașului în vremuri medievale și află cum prosperitatea sa a fost utilizată în construirea unor clădiri romanești și gotice extravagante.

După o oră și jumătate pe drum, ajungi în centrul vechi și explorezi orașul alături de ghid. Treci pe străduțele pietruite și fă-ți drum spre cartierul evreiesc. Admiră clădirile și piețele pitorești și află cum această zonă a devenit una dintre cele mai prospere enclave evreiești încă din Evul Mediu. Privește fațada barocă a catedralei din Girona și oprește-te o clipă la una dintre cele mai interesante panorame a orașului, cea peste clădirile colorate de pe malul râului Onyar.

După ce iei prânzul pe cont propriu, te întorci la autocar și călătorești spre Figueres, locul unde s-a născut, în 1904, pictorul Salvador Dali. Ascultă povești despre viața lui de la ghid și află cum artistul a transformat teatrul ruinat la acea vreme al orașului în muzeul-teatru Dali.

Deschis în 1994, muzeul Dali din Figueres găzduiește astăzi cea mai mare colecție din lume a lucrărilor lui, incluzând picturi, sculpturi și o mulțime de curiozități. Privește cu admirație exteriorul complicat, cu ouăle sale sculptate, și apoi intră ca să explorezi colecția. Vezi lucrări celebre, precum încăperea tridimensională care se aseamănă cu fața actriței Mae West și află detalii despre procesul artistic al lui Dali din galerii și din expoziția de bijuterii.

După această experiență, continuă să explorezi orășelul pe cont propriu. Turul se încheie la punctul de plecare din Barcelona.

Vezi și alte experiențe din Barcelona

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.