Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează San Gimignano și degustă vinul Chianti, într-o escapadă din Siena

Vizitează San Gimignano și degustă vinul Chianti, într-o escapadă din Siena

122 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 5 ore

Furnizor:

Viator

De la 42

Scurtă descriere:

Petrece o după-amiază în Toscana vizitând micul oraș San Gimignano, într-un tur de o jumătate de zi din Siena. Află istoria regiunii de la un ghid expert și apoi bucură-te de timp liber pentru a explora orașul medieval San Gimignano, descoperind atracții ca Piazza del Duomo și Via Francigena. Apoi, călătorește în inima dealurilor toscane pentru un tur al unei podgorii, unde afli despre vinul Chianti (Toscana) și te bucuri, de asemenea, de o sesiune de degustări de vin!

Repere:

  • Ghid profesionist, prietenos și informat;
  • Confirmare pe loc a rezervării;
  • Preluare de la un punct de întâlnire localizat central.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul într-o zonă centrală din Siena și călătorește spre nord, prin regiunea rurală toscană, cu un autocar cu aer condiționat. Destinația ta este San Gimignano, un frumos oraș medieval, cu zidurile vechiului oraș și cu turnurile sale impresionante. Așeazat pe un deal, cu privire spre luxurianta vale Val d’Elsa, orașul listat în patrimoniul UNESCO este popular pentru priveliștile, istoria și arhitectura sa.

 

Află totul despre oraș de la ghidul tău, în timpul călătoriei, și apoi bucură-te de aproximativ o oră și jumătate, pe care o ai la dispoziție pentru a explora San Gimignano în ritmul tău. Admiră arhitectura impresionantă din Piazza della Cisterna și din Piazza del Duomo și fă poze cu Collegiata – catedrala romanescă din San Gimignano. Poate faci o plimbare de-a lungul Via Francigena­ – un vechi drum al pelerinilor  – sau vizitează magazinele, pentru a descoperi obiectele de artizanat locale și frumoasa ceramică de Santa Fina.

 

Întâlnește-ți ghidul la ora prestabilită și călătorește în inima Toscanei, spre frumoasa regiune Chianti. Admiră dealurile de un verde de smarald, încărcate de vii și plantații de măslini, și oprește-te în orașul din regiunea Chianti, ce pare desprins din cărțile poștale. Vizitează aici o podgorie renumită și explorează cramele, viile și camerele de îmbuteliere ale impresionantei proprietăți toscane.

Află despre producția de vin Chianti ­(Toscana) – despre strugurii folosiți, despre sol și climă – precum și despre diferitele clasificări ale vinurilor toscane, cum ar fi Super Tuscans și prestigioasa marcă Gallo Nero. După turul podgoriei, ia loc pentru a degusta renumitele vinuri din Italia produse aici!

 

Savurează diferite vinuri albe și roșii, remarcând caracteristicile care le diferențiază de alte vinuri din Italia. În timpul degustării și discuțiilor despre vin, bucură-te de o selecție de degustări de mâncăruri toscane tipice. Preparatele culinare variază în funcție de ceea ce e disponibil în ziua turului, dar te poți aștepta la specialități cum ar fi bruschetta, brânzeturi ușoare și salam sau șuncă toscană; nu vei fi dezamăgit!

 

După ce te relaxezi la podgorie, întoarce-te la autocarul tău pentru călătoria înapoi spre Siena. Încheie-ți turul la începutul serii, la punctul inițial de plecare.

Vezi și alte experiențe din Toscana

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.