Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă Mallorca autentică, departe de aglomerație: munți & mici sate & plaje ascunse, mai puțin cunoscute turiștilor

Descoperă Mallorca autentică, departe de aglomerație: munți & mici sate & plaje ascunse, mai puțin cunoscute turiștilor

18 Reviews

Mallorca / Spania

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 77

Scurtă descriere:

Scapă de mulțimile de turiști din Mallorca și încearcă ceva mult mai aventuros în timpul acestei drumeții de opt ore în munții mediteraneeni ai insulei. Mergi prin sate istorice și bucură-te de priveliștile panoramice ale insulei în drumul tău spre o plajă ascunsă, cunoscută doar de către localnici. Celebrează-ți excursia cu un picnic inclus pe malul mării, cu preparate delicioase din Mallorca.

Repere:

  • Explorează munții, micile sate și plajele ascunse din Mallorca în această drumeție, departe de traseele cunoscute;
  • Călătorește de-a lungul cărărilor istorice, folosite de poștașii din Mallorca pentru a ajunge din sat în sat;
  • Descoperă arhitectura cu influențe arabe ale micilor sate idilice, ca Serra Tramuntana;
  • Admiră priveliștile în timp ce mergi de-a lungul potecilor de munte;
  • Petrece timp pe o plajă ascunsă, cunoscută în mare parte doar de localnicii de pe insulă;
  • Savurează un picnic inclus, format din specialități specifice insulei, cum ar fi „cocas de trampó'“ și „empandas“, pe plajă;
  • Modalitate excelentă de a vedea o parte diferită din Mallorca, departe de locurile turistice obișnuite.

La ce să te aștepți:

Începe-ți excursia dimineața, de la un punct de plecare din centrul orașului Palma. Călătorește cu un autobuz local la punctul de start, pentru a-ți începe drumeția, mergând pe o cărare istorică, folosită de poștașii locali pentru a străbate satele de pe insulă. Plimbarea este ușoară și urmează un traseu foarte bine marcat.

Continuă la pas în timp ce admiri peisajul montan. Pe parcurs, te oprești pentru a te bucura de priveliștile montane și îți asculți ghidul care împărtășește detalii despre plantele native ale insulei. În curând, ajungi în satul Serra Tramuntana, un cătun cunoscut pentru arhitectura sa cu influențe arabe și pentru tradițiile sale bogate, specifice acestei comunități de fermieri.

Drumeția continuă apoi spre o plajă ascunsă, preferată de localnici. În timp ce majoritatea turiștilor se mulțumesc cu fâșiile masive de nisip găsite de-a lungul coastei de sud a insulei, acest țărm mic oferă o senzație mult mai intimă că te afli în Mallorca. Răcorește-te în urma drumeției, bucurându-te de mare și de soare, și savurează un picnic gustos, pe malul mării, cu delicatese tipice insulei. Te bucuri de preparate cum ar fi „cocas de trampó'“ și „empandas“, și închei masa cu dulciuri tradiționale, cum ar fi „gató“ cu migdale și „ensaimadas“. Mâncarea provine de la o brutărie istorică de pe insulă, asigurând o experiență culinară autentică.

În funcție de perioada anului, poate ai vrea să-ți închei vizita cu o sesiune de înot. Chiar și în lunile de iarnă mai reci, această fâșie izolată de coastă tot este perfectă pentru a te bucura de razele soarelui. După-amiaza, te îmbarci într-un alt autobuz local, care te aduce înapoi în Palma.

Vezi și alte experiențe din Mallorca

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.