Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Vizitează o piață istorică din Florența, participă la un curs de gătit la o fermă tradițională toscană rurală și bucură-te, la masă, de creațiile tale tradiționale

Vizitează o piață istorică din Florența, participă la un curs de gătit la o fermă tradițională toscană rurală și bucură-te, la masă, de creațiile tale tradiționale

1269 Reviews

Florența / Italia

Durată: 7 ore

Furnizor:

Viator

De la 98

Scurtă descriere:

Deprinde-te cu modul în care funcționează o bucătărie italiană într-o experiență de o zi, ce include o vizită la piață și un curs de gătit, la care se adaugă o masă cu patru feluri de mâncare. Caută produse proaspete la o piață florentină înainte de a te aventura la o fermă toscană în regiunea rurală. Ia lecții de la un chef pe măsură ce pregătești bruschetta, paste, carne de porc rumenită și desert. Apoi așază-te pentru a te bucura de roadele munci tale, alături de un vin toscan.

Repere:

  • Tur culinar toscan de o zi, ce include o vizită la piață, un curs de gătit și o masă cu vin;
  • Vizitează o piață istorică în Florența, pentru a cumpăra ingrediente și a degusta preparate și vin;
  • Călătorește la o fermă din regiunea rurală toscană, pentru a participa la un curs de gătit ținut de un chef local;
  • Pregătește o masă tradițională, ce include arista toscană (porc rumenit în stil toscan), bruschetta, paste și tiramisu;
  • Savurează un vin Chianti și alte sortimente locale alături de creațiile tale;
  • Primești o diplomă și rețetele, la final.

La ce să te aștepți:

Turul începe în Florența centrală, unde te întâlești cu ghidul tău. Mergi la o piață florentină și verifică tarabele încărcate cu cele mai proaspete ingrediente din regiune, inclusiv cu mezeluri, măsline, brânzeturi, oțet balsamic, roșii uscate și alte delicatese toscane. Alege câteva dintre aceste ingrediente de calitate superioară pentru cursul tău de gătit de mai târziu, după-amiaza, și bucură-te de degustări de mâncare și vin.

Urcă într-un microbuz și călătorește spre dealurile toscane, unde ajungi la o fermă rustică. Sub îndrumarea unui chef expert, prepară o masă toscană completă. Descoperă secretele culinare din spatele preparării sosurilor toscane de carne și află cum să pregătești paste de la zero. Apoi ia o pâine proaspătă, roșii și ulei de măsline pentru a face o bruschetta. Ia o pauză și așază-te, pentru a te bucura de preparatele tale, alături de un pahar de vin chianti.

Întoarce-te în bucătărie pentru a găti tradiționala carne de porc rumenită, asezonată cu plante aromatice de la fermă. În timp ce porcul se gătește, învață cum să faci desertul italian tipic, clasicul tiramisu. La final, bucură-te la masă de cele patru feluri pregătite de tine. Completează porcul rumenit și desertul cu vin toscan și cu o conversație bună. Înainte de a te întoarce în Florența, primești rețetele pentru a putea să-ți impresionezi acasă familia și prietenii cu preparatele italiene.

Vezi și alte experiențe din Florența

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.