Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă farmecul Toscanei în orășelele San Gimignano (patrimoniu UNESCO) & Volterra

Descoperă farmecul Toscanei în orășelele San Gimignano (patrimoniu UNESCO) & Volterra

28 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 140

Scurtă descriere:

Bucură-te de farmecul medieval al orașelor din Toscana într-o excursie de o zi la San Gimignano și Volterra, cu plecare din Siena. Cu un ghid local atent, plimbă-te în jurul fortăreței Monteriggioni, explorează orașul San Gimignano, listat în patrimoniul mondial UNESCO, și vizitează un atelier de prelucrare a alabastrului, în Volterra. Savurează un prânz delicios la o mică fermă toscană și petrece timp liber explorând aceste orașe rustice de pe dealuri, adânc înrădăcinate în bogata istorie italiană.

 

Acest tur în grup mic este limitat la opt persoane, pentru a asigura atenție personalizată din partea ghidului tău.

 

Repere:

  • Preluare dintr-un punct de întâlnire localizat central;
  • Ofertă sezonieră;
  • Prânz inclus;
  • Ghid profesionist, prietenos și informat.

La ce să te aștepți:

Părăsește Siena dimineața și îndreaptă-te spre nord-vest, spre San Gimignano, cu un microbuz confortabil. Pe drum, oprește-te la fortăreața medievală Monteriggioni, un captivant oraș din vârful unui deal, unul dintre puținele așezări în care zidurile medievale ale orașului au rămas complet intacte. Plimbă-te în jurul zidurilor care înconjoară fermecătorul oraș și află despre interesantă istorie a zonei, de la ghidul tău.

 

Din Monteriggioni, continuă spre frumosul oraș San Gimignano, indubitabil atracția excursiei. Plimbă-te pe Via Francigena, ce traversează orașul, în timp ce ghidul îți explică istoria acestui drum antic de pelerinaj, despre care se spune că lega Roma de Canterbury, din Anglia. Află despre cum pelerinii creștini, în timpurile apuse, călătoreau pe acest drum între orașele din Italia, Elveția, Franța și Anglia.

 

După ce ai mers pe urmele pelerinilor pe Via Francigena, ai timp liber pentru a vizita pe cont propriu San Gimignano. Acest oraș superb, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, este faimos atât pentru arhitectura sa medievală, cât și pentru priveliștile sale pitorești. Vezi frumoasele monumente din Piazza del Duomo sau mergi la magazinele locale, pentru șofranul de calitate produs în oraș, cunoscut local ca „aurul roșu“. Poate vizitezi Palazzo Communale și urci în Torre Grossa (pe propria cheltuială). Această urcare este abruptă, dar merită din plin, în special pentru vederile panoramice ale Toscanei!

 

Fă o pauză de prânz la o fermă tradițională de lângă San Gimignano și bucură-te de un festin toscan! Gazdele tale italiene, prietenoase, te așteaptă cu platouri cu delicatese locale, preparate cu șofran organic și acompaniate de vinul alb Vernaccia.

 

După-amiază, bucură-te de o călătorie pitorească spre Volterra. Fascinantul oraș toscan este renumit pentru alabastrul său – piatra translucidă folosită de secole la crearea vaselor, lămpilor și al altor obiecte de artă. Pe drum, vizitează un atelier autentic în care se prelucrează alabastrul și urmărește artizanii la muncă. În Volterra, ai la dispoziție aproximativ o oră pentru a explora pe cont propriu străzile pitorești, înainte de a te întoarce la Siena.

Vezi și alte experiențe din Toscana

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.