Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă cramele de vin Brunello di Montalcino și participă la degustări de vin într-o excursie de o zi din Siena

Descoperă cramele de vin Brunello di Montalcino și participă la degustări de vin într-o excursie de o zi din Siena

131 Reviews

Toscana / Italia

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 140

Scurtă descriere:

Brunello di Montalcino, preferat de cunoscători, este recunoscut la nivel internațional ca unul dintre cele mai bune vinuri italiene roșii. În acest tur ghidat de o zi din Siena, descoperă cramele în care aceste vinuri incredibile se învechesc, întâlnește producătorii locali și află despre pasiunea investită în producția acestui vin. Bucură-te de un prânz tradițional toscan la o podgorie și petrece timp relaxându-te după bunul plac în satul Montalcino, înainte de a explora mistica abație Sant'Antimo. Vizitezi în total trei crame de vin din regiune și deguști vinuri unice, create la fiecare dintre ele.

 

Turul în grup mic este limitat la opt persoane, pentru a asigura o atenție personalizată din partea ghidului.

Repere:

  • Vizita crame de vin din Montalcino & degustari vin
  • Trecere în revistă a orașului;
  • Ghid profesionist, prietenos și informat;
  • Prânz inclus;
  • Ofertă sezonieră.

La ce să te aștepți:

Părăsește Siena dimineața și pornește la drum într-un microbuz confortabil, dotat cu aer condiționat, către faimoasele dealuri încărcate cu viță-de-vie din Montalcino, în regiunea viticolă Toscana din Italia. Prima oprire este o mică podgorie tradițională, unde te plimbi prin vie, explorezi crame de vin italian și te bucuri de prima degustare de Brunello di Montalcino a zilei.

Apoi, ajungi în Montalcino, orașul de pe deal ce dă numele regiunii și vinurilor sale. Aici ai ocazia să te plimbi în jurul zidurilor fortăreței unde bravii soldați ai Republicii Siena au rezistat pentru ultima oară atacurilor Florenței, în timpul bătăliilor din Evul Mediu. Explorează acest oraș captivant în mod independent și vizitează-i magazinele, degustă faimoasele vinuri Brunello sau, pur și simplu, bucură-te de priveliștile incredibile ale văii de jos.

După vizita din Montalcino, continuă-ți călătoria spre o podgorie condusă de o familie, unde faci cunoștință cu proprietarii producători. Vizitează ferma înainte de a lua loc pentru a savura o masă tradițională toscană (inclusă), alături de delicioasele vinuri italiene produse în această regiune.

După prânz, ce constă din aperitive, paste sau risotto, desert, cafea și degustări de vin, vizitează vechea și uimitoarea abație benedictină Sant'Antimo, un loc special plin de liniște, în mijlocul unui peisaj fabulos. Împreună cu ghidul tău expert, explorează interiorul abației și află-i fascinanta istorie. Poate ai șansa să-i auzi pe călugări intonând cântece gregoriene în timp ce te bucuri de împrejurimile naturale superbe.

 

După-amiaza, îndreaptă-te spre cea de-a treia podgorie, unde primești o explicație detaliată a procesului de producție a vinului, afli despre uneltele folosite, descoperi cum sunt îngrijite viile și afli despre lungul proces de învechire a vinului în butoaie de stejar, care dau acestor soiuri aroma lor distinctivă. După vizitarea cramelor și întâlnirea cu producătorii de vinuri italiene, te poți bucura de ultima degustare de vin, înainte de a porni în călătoria relaxantă înapoi spre Siena.

Vezi și alte experiențe din Toscana

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.