Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Încearcă “Ruta marțiană” într-un tur cu 5 degustări de tapas și vin, noaptea, în Palma de Mallorca

Încearcă “Ruta marțiană” într-un tur cu 5 degustări de tapas și vin, noaptea, în Palma de Mallorca

18 Reviews

Mallorca / Spania

Durată: 2 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 77

Scurtă descriere:

Bucură-te de o seară cu tapas în stilul specific din Mallorca în această experiență de două ore și jumătate din Palma. Inspirată de tradiția locală numită Ruta marțiană, care presupune că o băutură gratuită este oferită la fiecare comandă de tapas, această experiență te duce în câteva baruri ca să te delectezi cu acest ritual de seară, cu cinci tapas sau pinchos (sandvișuri mici) și cinci băuturi incluse. Savurează tortilla sau miel la grătar cu vin, bere sau suc și obține sfaturi prețioase despre tapas din Palma și despre barurile de pe rută.

Repere:

  • Tur de seară de două ore și jumătate cu tapas;
  • Descoperă tradiția numită Ruta marțiană, care implică o băutură gratuită la fiecare comandă de tapas sau pinchos;
  • Bucură-te de mâncare alături de vin, bere sau suc;
  • Vizitează câteva dintre cele mai autentice baruri și localuri care servesc tapas în Mallorca;
  • Plonjează în atmosfera sociabilă de seară din Palma;
  • Află informații de interior despre scena de baruri din Palma.

La ce să te aștepți:

Îți întâlnești ghidul în centrul Palmei și pornești în plimbare pe străzile frumoase. Pe drum, asculți povești despre Ruta marțiană, o tradiție care s-a născut după criza financiară spaniolă din 2008. Atunci când clienții nu mai aveau la fel de mulți bani ca înainte, câteva baruri din centrul Palmei de Mallorca au inițiat acest concept interesant de afaceri – în fiecare marți cei care comandau tapas primeau și o băutură gratuită. Ideea a devenit populară în scurt timp și acest tur îți permite să o experimentezi ca un localnic, marțea sau și în alte seri.

Treci dintr-un bar în altul, oprește-te în fiecare pentru o selecție de tapas sau pinchos, alături de vin spaniol, bere rece sau suc. Fiecare bar are propria specialitate, așa că așteaptă delicii precum cea mai mare tortilla din Mallorca, jamon (șunca spaniolă), cotlete de vițel la grătar sau pinchos cu pește. Cinci tapas sau pinchos și cinci băuturi sunt incluse. Pune ghidul să îți recomande ceva, dacă nu poți să alegi, și dacă îți este încă foame, comandă mai mult, pe propria cheltuială. Barurile sunt, și ele, diferite: așteaptă-te la interioare călduroase și primitoare sau relaxează-te pe terase cu vedere la piețe, biserici sau drumuri ascunse. După două ore și jumătate, turul tău se încheie în Plaza Mayor din Palma.

 

Vezi și alte experiențe din Mallorca

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.