Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Învață să prepari hierbas, tăria tradițională, în casa unor localnici

Învață să prepari hierbas, tăria tradițională, în casa unor localnici

6 Reviews

Mallorca / Spania

Durată: 4 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 69

Scurtă descriere:

Savurează „Hierbas“, o tărie tradițională din Mallorca făcută din plante locale, în timpul acestei lecții de patru ore și jumătate de făcut lichior, într-o casă locală. Călătorește spre satul natal al ghidului tău și mergi pe dealurile din apropiere, pentru a culege plante proaspete. Apoi prepară băutura în curtea gazdei tale, alături de o merienada (gustare ușoară). Sticla de Hierbas de casă este a ta, pentru a o păstra.

Repere:

  • Învață să faci o sticlă de băutură locală Hierbas, cu un localnic din Mallorca;
  • Caută plante proaspete în munții Serra Tramuntana, de lângă satul natal al gazdei tale;
  • Culege frunze de portocali și de lămâi din grădinile localnicilor;
  • Prepară o sticlă personalizată de Hierbas în grădina gazdei tale;
  • Ia cu tine, ca suvenir, licoarea proaspăt făcută, pentru a o împărți acasă cu familia sau cu prietenii;
  • Un mod excelent de a descoperi cultura culinară artizanală din Mallorca.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul după-amiaza, în centrul orașului Palma. Apoi ia un autobuz, care te transportă în satul natal al ghidului tău, Esporles, care se află în munții Serra Tramuntana din Mallorca, incluși în patrimoniul mondial UNESCO.

Ajuns în sat, pornește pe dealuri, pentru a căuta plante proasptete, pe care să le folosești la prepararea licorii Hierbas. Admiră peisajul uimitor, pe măsură ce ghidul îți împărtășește detalii despre flora locală. Îți completezi plantele necesare vizitând grădinile sătenilor din apropiere, ca să culegi frunze de portocali și de lămâi (și să-ți faci noi prieteni).

După ce aduni toate ingredientele necesare, îndreaptă-te spre curtea interioară a gazdei tale, ca să începi preparea băuturii. Alege un amestec personalizat de plante și frunze, care să răspundă gusturilor tale, bucurându-te de o merienada (gustare ușoară) în timp ce lucrezi. Priveliștea apusului din depărtare contribuie la atmosfera experienței tale.

Încheie lecția și pleacă cu o sticlă cu această băutură autentică din Mallorca. Deși procesul de fermentare durează trei luni, te poți bucura de un suvenir unic, alături de prieteni și de familie. Cei care călătoresc doar cu bagaje mici nu trebuie să-și facă griji: sunt disponibile și sticle mici, de bagaj.

Îți închei excursia la sosirea înapoi în Palma.

Vezi și alte experiențe din Mallorca

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.