Acasa Travel Moods Activ Barcelona, un oraş ca o vacanţă (I)

Travel Mood Activ

Barcelona, un oraş ca o vacanţă (I)

Barcelona este unul dintre acele mari oraşe cărora vecinătatea mării le oferă un aer permanent de vacanţă, unde soarele pare că străluceşte mereu şi unde diversitatea distracţiilor şi atracţiilor adună anual milioane de turişti.

Fie că alegeţi să petreceţi aici un simplu weekend sau că veniţi într-o vacanță la Barcelona cu copiii, aici sunt multe lucruri de văzut și de făcut pentru cei mici și pentru adulți deopotrivă.

Zborul până în orașul însorit nu este foarte lung, astfel încât copiii nu au timp să se plictisească, variantele de a ajunge din aeroport în oraș sunt multiple, fie că alegeți un shuttle sau un taxi, iar odată ajunși nu vă rămâne decât să alegeți dintre multiplele activități ce vă vor transforma sejurul într-unul fascinant.

Descoperiți orașul cu arhitectura sa uluitoare, atât de influențată de geniul lui Gaudi, vizitați muzeele, relaxați-vă pe plajă sau degustați deliciile pe care le oferă acest loc legendar. Sunt atât de multe lucruri de făcut într-o vacanta la Barcelona cu copiii încât nici nu veți avea vreme să le descoperiți pe toate odată. Urmati sugestiile pe care le avem pentru voi mai jos sau inspirați-vă din si din a doua parte a selecției de experiente facute de noi.

Experiențe pentru vacanța la Barcelona cu copiii

1. Orașul dintr-o suflare

Vacanța la Barcelona înseamnă, înainte de toate, descoperirea orașului. Nu puteți ajunge aici cu copiii și să nu explorați unul dintre cele mai frumoase și mai fascinante orașe din Europa și din lume, fie că vorbim despre arhitectura unică a clădirilor, de străzi și piețe celebre, de fântâni, catedrale sau parcuri inedite, sau chiar despre plajă.

Cea mai bună soluție pentru a surprinde splendoarea întregului oraș este să mergeți într-un tur cu double-decker-ul, astfel încât, la final, să fiți siguri că nu ați pierdut nimic, că ați văzut totul și că totul a fost impresionant.

2. Parcul Güell, o operă unică în lume

Parcul Güell nu este un parc oarecare. Situat deasupra orașului, în vârful colinei El Carmel, parcul este o operă de artă în sine. Creație a celebrului artist și arhitect Gaudi, întregul complex de grădini ascunde o simbolistică aparte, în care clădiri, sculpturi și terase largi evocă, la fiecare pas, forme și volume uimitoare.

Descoperiți creațiile ornamentale ce depășesc imaginația, și nu doar copiii vor fi încântați la vederea fântânii ce ia forma unui dragon din mozaic frumos colorat, sau a terasei înconjurate de o lungă bancă în forma unui șarpe de mare. Și de ce să stați la rând când puteți să vă achiziționați biletul online și să economisiți timp?

pin icon

Citește și alte articole despre Barcelona

3. Cartierul Gotic, un loc de legendă

Oferiți-le copiilor o surpriză frumoasă și însoțiți-i într-un tur gândit special pentru ei, pentru a vizita celebrul Cartier Gotic (Barri Gotic).

Și nu mică va fi bucuria celor mici când descoperă cofetăriile și magazinele de bomboane, când ascultă poveștile despre regi și regine ce se desprind din legende medievale, când dau peste giganți treziți la viață sau peste copaci vorbitori, când cântă și se joacă pe străzile pline de monumente și clădiri gotice a căror frumusețe vă acaparează pe toţi deopotrivă.

4. Vizitați La Pedrera și Casa Batllo, două opere arhitecturale magnifice

Descoperiți, împreună cu cei mici, viziunea artistică a lui Gaudi și vizitați două clădiri impresionante, de o frumusețe stranie. Luați bilet și săriți peste coada de la intrarea în La Pedrera, o capodoperă modernistă inclusă în patrimoniul UNESCO.

Faceți același lucru și pentru a vizita Casa Batllo, și lăsați-vă purtați în universul creativ al arhitectului ce a sfidat formele structurale raționale.

5. O zi la muzeu

Sunt multe muzee care merită să fie vizitate cu copiii în vacanța la Barcelona. Muzeul Maritim, cu replica sa impecabilă a galerei regale, Muzeul Ciocolatei, care nu mai are nevoie de nici o descriere, sau Muzeul Științei, cu principalele sale atracții, printre care planetariul 3D, zona de iluzii optice sau pădurea tropicală, cu specii vii, îi încântă și îi fascinează nu doar pe cei mici, ci și pe voi, odată ce le treceți pragul.

6. Poble Espanyol, orașul muzeu

Pavilionul Poble Espanyol, ce ia forma unui oraș autentic, a fost construit în anul 1927 și cuprinde replicile la scală reală a 117 clădiri din diferite regiuni ale Spaniei, inclusiv străzi și piețe, cu intenția de a dezvălui varietatea moștenirii arhitecturale din peninsulă.

Alegeți să mergeți într-un tur, pentru a surprinde frumusețea exponatelor acestui muzeu în aer liber, dar și pentru a vedea demonstrații live, cum sunt, de exemplu, cele ale artizanilor în sticlă, ceramică, piele, textile sau ale bijutierilor, ce au loc în unele dintre cele peste 40 de workshopuri ce se desfășoară aici. Mai mult, aveți ocazia să admirați și colecția de artă contemporană a fundației Fran Daurel, ce include lucrări semnate de Picasso, Miró sau Dali.

7. Castelul Montjuic, o pagină de istorie

Castelul Montjuic are o istorie bogată, ce coboară în timp până în anul 1640, când se construiește mica fortăreață în jurul turnului de observație din vârfului dealului Montjuic. De-a lungul anilor, și răspunzând tot mai mult nevoilor de apărare, au fost adăugate diverse construcții care, împreună, formează impresionantul castel de azi.

Vizitați-l împreună cu copiii în vacanța din Barcelona și descoperiți-i importanța pentru regiune, iar la întoarcere luați telecabina, pentru a vă bucura de unele dintre cele mai frumoase priveliști panoramice ale orașului și portului.

8. Pe însorita plajă La Barceloneta

Profitați de soarele iberic și de Mediterană și mergeți cu copiii la plajă în vacanța la Barcelona. Sunt câteva plaje bune aici, însă La Barceloneta are o atmosferă aparte, fiind și cea mai populară.

Jucați-vă cu cei mici, construiți castele de nisip și faceți o baie în marea cea albastră. Tot aici găsiți o mulțime de restaurante, unde vă puteți bucura de gustoasele preparate proaspete din fructe de mare.

Unde stați

ACEVI VILLAROEL HOTEL

Situat în zona centrală a Barcelonei, aproape de principalele zone de interes, hotelul de patru stele surprinde prin design-ul modern și minimalist.

Aici puteți alege dintre mai multe tipuri de camere pentru familii, a căror eleganță este accentuată de folosirea lemnului ca element de decor principal, ce conferă o căldură și o estetică aparte.

Review-uri/ Tarife

 

GALLERY HOTEL

Un hotel boutique de 4 stele situat în inima orașului, la trei minute de mers pe jos de faimoasa La Pedrera.

Camerele pentru familii sunt diverse și elegante, și pot caza confortabil doi adulți și doi copii, în vacanța din Barcelona.

Review-uri/ Tarife

 

NOVOTEL BARCELONA CITY

La acest hotel din centrul Barcelonei nu doar că vă bucurați de standardele lanțului hotelier Novotel, ci și de o ofertă aproape de nerefuzat în vacanța din Barcelona.

Dacă alegeți să stați aici, doi copii cu vârsta sub 16 ani beneficiază de cazare și de mic dejun gratuite. Camerele dedicate familiilor oferă tot confortul de care aveți nevoie și pot primi doi adulți cu doi copii.

Review-uri/ Tarife

 

CASP 74

Situată în districtul Eixample din centrul orașului, la câteva minute de Piața Catalunya, clădirea Casp 74 pune la dispoziția familiilor venite în vacanță în Barcelona apartamente luxoase și spațioase, complet echipate, cu unul, două sau trei dormitoare.

Review-uri/ Tarife

 

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Vacanță cu familia și să consulți lista de Informații Utile pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.