Acasa Travel Moods Explorare 5 excursii de o zi fascinante în vacanță în San Francisco

Travel Mood Explorare

5 excursii de o zi fascinante în vacanță în San Francisco

Când ești în vacanță în San Francisco, alege să trăiești acele experiențe care te îmbogățesc și care îți dezvăluie așa cum se cuvine fascinantul oraș dar și împrejurimile sale în care natura și oamenii, au creat adevărate monumente.

O vacanță în San Francisco, peninsula cu golful cel grandios, cu uluitorul Golden Gate Bridge, cu toate acele cartiere ale căror străzi urcă și coboară pe lângă fermecătoare case victoriene, cu portul său populat de oameni în căutare de distracție și de foci încălzindu-se în soare, cu tramvaie și cu panorame strașnice, este o experiență pe care nu ți-o poți refuza.

Și, deși sunt multe de făcut în San Francisco și în împrejurimile sale, nu rata câteva activități care te poartă în împrejurimile marelui oraș și care îți arată spiritul locului – de la podgoriile mustind de struguri ce se vor transforma în cele mai apetisante vinuri până la maiestuoșii arbori sequoia din Yosemite National Park.

Experiențe pentru travel mood explorare în vacanță în San Francisco

1. În păduri și în țara vinului

Ești în vacanță în San Francisco, la doar o aruncătură de băț de cele mai bune (și celebre) podgorii ale Americii, așa că nu rata o întâlnire cu licorile aromate care se nasc pe dealurile scăldate în soare. Un tur care începe dis de dimineață te duce peste Golden Gate Bridge, până la Muir Woods, pădurea cu cei mai înalți copaci din lume, acolo unde cresc arborii de sequoia seculari, ce ajung la înălțimi amețitoare.

Ai o oră de petrecut aici, admirându-i, după care pleci spre o primă podgorie, în Sonoma, pe care o explorezi… și nu părăsești locul fără să deguști o varietate de soiuri de vin. Apoi iei prânzul, fie în oraș, fie upgradându-ți experiența astfel încât să includă și o masă gourmet, și pleci mai departe spre alte vii însorite din Sonoma și Napa Valley și spre alte pahare cu vin spumant sau roșu, cu esențe intense sau delicate, care îți umplu ziua cu o dulce delectare bahică.

2. O explorare viticolă

Dealurile din San Francisco și din împrejurimi au fost dintotdeauna terenul perfecte pentru a crește cele mai diverse soiuri de viță de vie și tocmai de aici vine, în parte, renumele regiunii care adună unele dintre cele mai faimoase podgorii. Descoperă-le într-un tur relaxat, la bordul unui autocar de lux ce se strecoară rapid în afara orașului și te duce către Sonoma, în vreme ce asculți povești despre misionarii spanioli sau despre căutătorii de aur din vechime.

Prima oprire este la podgoria unei familii, unde te așteaptă un Chardonnay epocal, dar și varietăți delicioase de Pinot Noir și Merlot. De acolo îți continui călătoria spre Napa Valley, pentru o oprire la Madonna Estate, unde se produce vin organic.

Poposește pentru prânz în micul Yountville, unde ai de ales între restaurante cu stele Michelin sau unde te poți bucura de un picnic, și ajungi, în cele din urmă, la Sutter Home, unde ai parte de o degustare pe cinste, care îți încheie magistral o zi dedicată în întregime plăcerilor gustului.

pin icon

Citește și alte articole despre San Francisco

3. În Parcul Yosemite

Nu poți rata, în vacanță în San Francisco, o vizită memorabilă în Parcul Național Yosemite, unul dintre cele mai vizitate din America și totodată un templu închinat naturii, în toată splendoarea și sălbăticia ei. Pornești din centrul orașului, treci peste San Francisco Bay Bridge, ajungi în câteva orășele fondate în timpul goanei după aur, iar peisajul se schimbă rapid în fața ochilor uimiți, pe măsură ce ajungi în Sierra Nevada.

Odată ajuns în parc, faci o drumeție de o oră la Tuolumne Grove, printre copacii gigantici de sequoia, apoi continui plimbarea spre Inspiration Point, locul de unde ai o perspectivă fabuloasă asupra văii ce se formează între formațiunile de granit Half Dome și El Capitan și unde îi admiri pe temerarii care sfidează înălțimile, și ajungi apoi la Yosemite Falls, cascada spectaculoasă. Poți, apoi, să închiriezi o bicicletă și să explorezi pe cont propriu, să mergi până la o altă cascadă sau să vizitezi Ansel Adams Gallery.

4. O excursie de o zi pe coastă

O vacanță în San Francisco impune o călătorie, fie și pentru o zi, în împrejurimile spectaculoase. Aventurează-te într-un tur care te duce spre Highway 1, spre peninsula Monterey, până în orașul de pe coastă, unde petreci două ore așa cum îți dorești, fie luând un prânz apetisant cu fructe proaspete de mare, fie explorând magazinele de pe Cannery Row.

Continuă pe 17-Mile Drive, de-a lungul coastei, pe lângă terenurile de golf de la Pebble Beach, până ajungi la Lone Cypress, unul dintre cei mai fotografiați copaci din America, și la Seal Rock, unde odihnesc leii de mare în călătoria lor în Pacific. Apoi mergi în comunitatea din Carmel-by-the-Sea, cu galeriile ei șic, și te întorci în San Francisco plin de amintiri și impresii de pe drum.

5. Cu bicicleta printre dealuri

Puține experiențe se pot compara cu o plimbare cu bicicleta printre dealurile acoperite cu cele mai nobile soiuri de viță de vie. Ziua începe cu deplasarea cu mașina către Russian River Valley (unde se face Pinot Noir și Chardonnay), Dry Creek Valley (cunoscută pentru un extraordinar Zinfandel) sau Napa Valley, în funcție de cum se anunță vremea.

Odată ajuns, treci pe bicicletă și zbori pedalând spre prima podgorie – la fiecare oprire explorezi viile, deguști licorile aromate, poți să achiziționezi, chiar, câteva sticle, și afli totul despre producția de vin de la ghidul somelier priceput. Un picnic de-a lungul drumului se va dovedi binevenit, iar după o zi plină te întorci spre oraș încă visând la magia peisajelor pe care le-ai străbătut.

Dacă vrei să afli cât mai multe informații despre San Francisco îți recomandăm să citești și articolul San Francisco, o destinație dinamică în excursie în America și să accesezi secțiunile Experiențe și Informații Utile.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.