Acasa Travel Moods Evadare Vacanță în San Francisco: experimentează altfel un clasic american

Travel Mood Evadare

Vacanță în San Francisco: experimentează altfel un clasic american

Poate că ai vizitat deja orașul sau poate că, pur și simplu, ai deprins gustul experiențelor altfel. Oricum ar fi, ai multe de făcut într-o vacanță în San Francisco.

Dacă ai ajuns în vacanță în San Francisco și vrei să simți... mai altfel orașul acesta atât de diferit, pregătește-te! Sunt multe de experimentat aici, de la o croazieră spre terifiantul Alcatraz la un zbor cu hidroavionul deasupra metropolei californiene.

Desigur, avem multe idei despre cum poți descoperi farmecul marelui oraș, dar am selectat și o serie de activități mai speciale, care îți arată cum a fost posibil ca San Francisco să devină atât un centru cultural, încă din vremea beatnicilor sau a hipioților, cât și o redutabilă melting pot pentru gastronomia americană autentică. Lasă-te pe mâna localnicilor și pornește într-o evadare urbană cum nu ai mai cunoscut.

Experiențe pentru travel mood evadare în vacanță în San Francisco

1. Un tur cu GoCar

Încearcă o modalitate unică de a explora orașul – un tur cu o mașină ghidată de un GPS, care este programată să îți povestească despre San Francisco și să te ducă spre Lombard Street, Fisherman’s Wharf sau Golden Gate Bridge, trecând prin toate punctele pe care vrei să le cunoști.

Experimentează orașul și bucură-te de frumusețea și unicitatea sa, ascultând povești care te fascinează, dincolo de clasicele obiective turistice. Firește, poți poposi unde îți dorești ca să admiri priveliștea și să faci fotografii ce îți vor servi drept suveniruri inestimabile.

2. O experiență culinară și artistică

Două dintre lucrurile care merită explorate într-o vacanță în San Francisco sunt cultura culinară și arta stradală, iar un tur inspirat le reunește pe ambele.

Începi dis de dimineață, cu cafea și gogoși artizanale preparate cu ingrediente sustenabile, în buna tradiție locală, apoi te îndrepți spre o panaderia, o brutărie mexicană din cartierul Mission, unde deguști niște pan dulce și agua fresca, și îți continui călătoria spre desenele murale din Balmy Avenue, o zonă cu mare tradiție artistică.

Cercetezi curios desenele ce reprezintă fragmente de istorie, de la viața migranților din America Latină până la gentrificarea cartierului, iar apoi savurezi o plăcintă în vecinătate. Pornești mai târziu spre una dintre cele mai bune taquerii din zonă, și continui spre Clarion Alley, unde admiri graffiti-uri colorate, și îți închei ziua trecând prin magazinele vintage și ajungând în Dolores Park.

pin icon

Citește și alte articole despre San Francisco

3. În croazieră spre Alcatraz

Nu ai cum să nu profiți de proximitatea oceanului Pacific când te afli în vacanță în San Francisco. Îmbarcă-te pe feribotul ce duce spre Alcatraz, pentru un tur de neuitat al celebrei închisori, și uită-te, de acolo, spre orașul ce se întinde în golf.

Întoarce-te la punctul de plecare, Pier 33, fă o plimbare spre Pier 39, iar de acolo pornește din nou, de data aceasta într-o barcă, într-o croazieră ce îți dezvăluie obiective de neratat, precum Ferry Building sau Presidio, treci pe sub cele două poduri, Bay și Golden Gate, privește leii de mare și ascultă poveștile interesante ale căpitanului despre Liberty Ship sau despre Fort Point.

4. Orașul beatnicilor

O vacanță în San Francisco te introduce, cu siguranță, și într-un univers cultural deosebit. Iar un tur printre cele mai colorate cartiere ale orașului te duce, în primul rând, în Chinatown, locul pe care îl numește acasă cea mai mare și mai veche comunitate de chinezi din afara Asiei, o zonă vibrantă, plină de istorie, de mici prăvălii cu delicatese și de temple - vizitezi, de altfel, un loc sacru istoric, și te bucuri de aroma unui ceai tradițional.

Iar apoi mergi în North Beach, locul de naștere al generației Beat, acolo unde își declamau poemele Jack Kerouac și Allen Ginsburg, la librăria City Lights, alături de un localnic care îți povestește cum literatura creată aici a marcat stilul de viață american.

5. Turul iubirii

Întoarce-te în timpul florilor în păr și al iubirii libere din era hippie, cu un tur într-un van din anii ’70 ce te transportă instantaneu în atmosfera de dragoste și pace promovată de hipioții care populau zona cu câteva decenii în urmă, cântând despre libertate.

Treci pe la Golden Gate, pe Lombard Street, prin Chinatown și Castro, și vizitează casele unor personaje legendare, precum The Grateful Dead, Janis Joplin și Jimi Hendrix. Și în tot acest timp ascultă detalii despre stilul de viață pacifist și lipsit de griji al acestora, dar și despre contribuția culturală imensă pe care au adus-o.

6. San Francisco din hidroavion

Pentru a te bucura cum se cuvine de panorama asupra orașului, alege o experiență aparte - un zbor cu hidroavionul ce pornește din orașul învecinat, Sausalito, decolând de pe apă, trece peste copacii din pădurea Muir, pe lângă coasta Pacificului și spre Golden Gate, mergând apoi spre Fisherman’s Wharf, piramida Transamerica, spre Alcatraz și Angel Island.

7. O incursiune în underground

Nu rata, în vacanță în San Francisco, o fascinantă incursiune în cultura underground locală.

De la aleea Kerouac, în North Beach, înaintezi spre locurile în care, în anii ’50, se întâlneau și filosofau beatnicii, formând o mișcare culturală unică, și auzi istorii despre marinarii care acostau aici, despre căutătorii de aur sau despre anarhiștii italieni ce au făcut loc mișcării punk ce s-a dezvoltat în zonă în anii ’80. Vesuvio, The Cellar, City Lights Bookstore, toate aceste embleme culturale se numără printre opririle de pe traseu.

8. Pub-urile din San Francisco

Descoperă barurile, pub-urile și cafenelele celebre (dar foarte relaxate) de pe North Beach într-un tur lejer care începe într-un loc preferat odinioară de beatnici, servește o Anchor Steam (care se fabrică în oraș de la 1896) sau degustă unul dintre vinurile produse aici, în Sonoma sau Napa Valley.

Explorează cartierul plin de viață, cu aerul său boem și vibe-ul italian, în vreme ce un localnic îți răspunde oricărei curiozități. Treci din loc în loc, ascultă muzică live, și fă-ți o idee despre viața de noapte a acestui oraș incomparabil.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Meriți o pauză și să consulți lista de Informații Utile pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.