Acasa Travel Moods Explorare Vacanță în Ecuador: culoare în Quito și explorări în natură

Travel Mood Explorare

Vacanță în Ecuador: culoare în Quito și explorări în natură

Quito este unul dintre orașele minune ale lumii, cu centrul său istoric parte din patrimoniul UNESCO și cu peisajele fabuloase datorate poziționării geografice aparte. Capitala poate deveni punctul de plecare pentru o vacanță în Ecuador, plină de culoare și aventură.

Quito, cu monumentele sale coloniale, cu arhitectura spectaculoasă în mijlocul căreia mustește viața și cu piețe și biserici magnifice, este locul de unde poți începe o mulțime de itinerarii pigmentate cu experiențe în vacanța în Ecuador.

Descoperă-i mai întâi centrul istoric, cu gândul că te afli într-un loc special – primul în lume (alături de Cracovia) care a fost inclus în patrimoniul cultural UNESCO, situat la o plimbare de ecuator – respiră-i aerul de munte (este cea mai înaltă capitală a lumii) și pierde-te în Mariscal, centrul cosmopolit în care viața se derulează în viteză – în numeroasele restaurante, baruri sau locuri concepute pentru dans.

Experiențe pentru travel mood activ în vacanță în Ecuador

1. Quito din două perspective

Odată ajuns în vacanță în Ecuador, începe-ți explorarea. Mergi într-un tur ghidat în centrul istoric, în care poți admira străzile pline de istorie ale orașului, conservate impecabil și redând atmosfera colonială din vremurile în care au fost construite.

Turul este introducerea perfectă pentru startul unei vacanțe aici, pentru că îți dă șansa să vezi cele mai celebre obiective turistice din Quito, să te plimbi în Piața Independenței, să savurezi câteva dintre aromele locale și să îți încerci talentul la sculptura în lemn… Desigur, turul nu s-ar putea încheia fără o degustare din ciocolata produsă aici sau fără un răsfăț culinar într-o gelaterie tradițională.

De sus, orașul se vede încă și mai bine, și îl poți admira într-un tur cu TeleferiQo, gondola instalată între vulcanul Pichincha și Cruz Loma, care te duce la aproape 4.000 de metri altitudine. Până să ajungi, însă, aici, vizitează pe jos Basilica, o atracție turistică populară în Quito, poate și pentru că este un exemplu unic de arhitectură neo-gotică ecuadoriană.

Apoi privește orașul de la San Juan Mirador, punctul din care ți se așterne la picioare întregul centru colonial. În cele din urmă, vei privi din TeleferiQo văile și urcușurile abrupte ale acestui oraș care se pierde între nori, și munții din jur, cu crestele mereu înzăpezite.

2. Quito în 11 opriri esențiale

Atracțiile turistice din Quito îți sunt la îndemână în acest tur pe care îl poți face în termenii tăi, pentru că ai la îndemână un autobuz din care poți coborî și în care poți urca oricând, care face un circuit între 11 destinații interesante ale orașului.

Treci prin bulevardul Națiunilor Unite, zăbovește în Grădina botanică, simte pulsul străzii în Mariscal, descoperă meșteșugarii din El Ejido sau arta contemporană în centrul dedicat. Urcă în turnurile Bazilicii și cutreieră străduțele boeme din la Ronda, unde te poți opri ca să încerci preparatele tradiționale.

pin icon

Citește și alte articole despre Quito

3. Gusturi tradiționale în vacanță în Ecuador

Un alt tur îți încurajează pofta de experiențe culinare – plimbă-te prin oraș și explorează-i, în același timp, gastronomia complexă. Este o modalitate plăcută și extrem de educativă de a cunoaște detalii despre viața localnicilor... și delicioasă, de asemenea. În timp ce călătorești între brutării și restaurante, află detalii despre arhitectura din Quito și încearcă faimoasele produse de patiserie de aici.

Întâlnește chefi și află de la ei secretele preparării unor meniuri care au ajuns populare în întreaga lume. Experimentează într-un grup restrâns, asigurându-te că profiți de toate informațiile prețioase despre cultura și gastronomia din Quito, pe care le acumulezi în cel mai relaxant mod cu putință.

4. Natura magnifică din Cotopaxi

Rezervă-ți o zi pentru o excursie în Parcul Național Cotopaxi, unde un ghid local îți va fi alături în timp ce descoperi natura spectaculoasă de aici, de la vulcanul activ încă, la laguna Limpiopungo. Pleci din Quito cu un autobuz, înveți despre biodiversitatea uluitoare a parcului, stai alături de vulcanul situat la 5.900 de metri deasupra mării și admiri oglindirile turcoaz din lacul format în craterul vulcanului Quilotoa.

Poți replica același traseu într-un mod mai ambițios și mai sportiv, pe bicicletă. Turul de opt ore îți dă ocazia să te cufunzi în tărâmurile sălbatice din Cotopaxi, să te cațeri și să pedalezi, în vreme ce străbați decorul natural vulcanic de o frumusețe stranie și admiri ghețarii din laguna Limpiopungo.

5. O zi în Otavalo

Pleacă din Quito într-un tur care se încheie în coloratul Otavalo, cu celebra sa piață. Până acolo, însă, călătorește spre Centrul Pământului (faimosul monument Mitad del Mundo, situat chiar la ecuator) și oprește-te pe drum să admiri scena uluitoare a parcului Cotopaxi.

Mai târziu, explorezi lacul vulcanic Cuicocha, vizitezi o fabrică de biscuiți și ajungi, în cele din urmă, la piața din Otavalo, unde indigenii își vând materialele țesute de mână, colorate irezistibil. De-a lungul călătoriei ești însoțit de un ghid care cunoaște cele mai amuzante și mai interesante istorii locale.

O altă incursiune în Otavalo îți propune să pornești într-acolo admirând, pe drumul dinspre Quito, atracții naturale precum vulcanul Imbabura sau lacul San Pablo. Privește păsările de pradă în zbor peste Parque del Condor, apoi vizitează Otavalo și lasă-te uimit de bogata sa moștenire culturală.

După prânz, afundă-te între tarabele viu colorate din piața Otavalo, unde meșteșugurile din Anzi sunt expuse în toată splendoarea autentică.

6. Pădurile din Mindo

Explorează pentru o zi pădurile din Mindo, într-un tur care te poartă într-o arie protejată, a cărei biodiversitate este unică în lume. Treci pe la Mitad del Mundo, locul care marchează ecuatorul, și ajungi în Mindo. Aici, cațără-te lângă o cascadă, vizitează o manufactură de ciocolată, admiră farmecul delicat al unei grădini de orhidee sau urmărește abundența de păsări alături de un expert local care îți povestește tot ce dorești să știi despre aceste creaturi uimitoare.

7. Lacul Quilotoa, doar pentru tine

Vizitează un loc fabulos – lacul format în craterul vulcanului Quilotoa, într-un tur privat. Străbate peisajul andin spectaculos pe drumul către rezervația naturală Illinizas, unde se află vulcanul al cărui crater a devenit un lac cu ape de culoarea smaraldului. Plimbă-te în jurul lacului și admiră diversitatea și plenitudinea naturii din acest loc atât de aproape de cer.

8. Călare la vulcanul Cayambe

Câteva cunoștințe despre călărie îți vor fi de folos în acest tur care îți va însufleți vacanța în Ecuador. În prima parte a călătoriei în șa observi detaliile fermecătoare ale vieții rurale, la fermele din zonă. Apoi, pe măsură ce urci, admiri peisaje splendide și ajungi pe crestele în jurul cărora zboară condorii, lângă vulcan.

9. Folclorul colorat din Anzi

Bucură-te, pentru trei ore, de un spectacol cultural cum nu ai mai văzut cu baletul național Jacchigua, o trupă de 90 de performeri care cântă și dansează, purtând costume tradiționale.

Trebuie să știi că stilul de spectacol pe care îl practică energic cu mare succes este derivat dintr-o sărbătoare tradițională a recoltei și vei admira cu atât mai tare dansurile pline de culoare ce spun povestea originii Ecuadorului.

Si dacă tot te afli în Ecuador îți recomandăm să îți prelungești vacanța și să te aventurezi intr-un tur de explorare a Insulelor Galapagos, o experiență cu adevărat unică!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.