Acasa Travel Moods Aventură Ecuador & Peru: energie, aventură și culoare

Travel Mood Aventură

Ecuador & Peru: energie, aventură și culoare

Un circuit antrenant  în două țări speciale, animate de culoare și ritm, în care descoperi civilizații străvechi și te aventurezi în junglă alături de localnici, este perfect pentru o vacanță incitantă în Ecuador și Peru.

America de Sud este o destinație irezistibilă pentru iubitorii de aventură, dar un tur în două dintre cele mai fascinante țări ale ei, Ecuador și Peru, îți oferă o explorare în profunzime a unor regiuni de legendă.

Descoperă Anzii în măreția lor, străbate jungla amazoniană alături de localnicii care te găzduiesc, vizitează ruinele lăsate în urmă de vajnicii incași, fă trekking pe poteci neumblate, prinde valurile perfecte pe coastă, pedalează și fă rafting!

Dacă ești în travel mood aventură și îți dorești o experiență care să te poarte de pe străduțele coloniale în adâncurile pădurilor și până la ocean, acest tur este experiența pe care o așteptai.

Ziua 1: Quito

Superbul circuit în America de Sud pornește din Quito, Ecuador. După ce ajungi și te cazezi, satisface-ți curiozitatea și mergi să vizitezi capitala de la mijlocul pământului. Aflat la o altitudine de 2850 de metri, la poalele vulcanului Pichincha din munții Anzi, orașul a fost reconstruit din temelii de către conchistadori, după cucerirea Imperiului Incaș. În centrul istoric, inclus în patrimoniul UNESCO, se află unele dintre cele mai frumoase clădiri coloniale din Americi.

După lungul zbor, mergi într-un tur cu un autocar supraetajat, din care privești confortabil orașul care se strecoară prin fața ochilor. Coboară la oricare dintre cele 11 opriri de pe traseu, cunoaște și ia cu tine farmecul piețelor, clădirilor, monumentelor istorice, grădinilor, parcurilor și a multor altora care ți-au plăcut și care definesc orașul.

Ziua 2: Quito - Tena

Dacă vacanța în Ecuador a început în Quito, ea continuă în jungla amazoniană. Călătorești spre orașul Tena, situat la marginea Amazonului și a Anzilor. De aici mergi spre Pimpilala, un mic sat din junglă, și te cazezi la o familie Quechua, una dintre numeroasele populații indigene din Ecuador.

Ai toate motivele să te bucuri de ospitalitatea acestei familii, în sânul căreia îți petreci următoarele trei nopți. Faci cunoștință cu gazdele, schimbați primele impresii, te acomodezi cu noua locuință, te întâlnești cu localnicii, mergi în împrejurimi și intri în contact cu pădurea tropicală.

Zilele 3–4: Tena

Zilele pe care le petreci în jungla amazoniană îți dau impresia că te întorci la origini, în timpuri primordiale, în care sensurile vieții ancorate în modernitate pălesc treptat și se golesc de semnificații în fața simplității trăite în natură, în forma ei pură. Fiidcă ai în față cel mai bun exemplu că viața se poate derula și altfel. Cunoaște tradițiile, obiceiurile și credințele acestei comunități primitoare, experimentează modul de existență al oamenilor de aici și bucură-te de clipe autentice.

Înțelege de ce au ales să conviețuiască în junglă și învață despre istoria și cultura Quechua. Trăiește aventuri uimitoare în mijlocul junglei. Explorează frumusețea pădurii tropicale, cunoaște-i flora și fauna impresionante și învață despre felul în care populația indigenă folosește diversele plante. Descoperă ape ascunse ce cad mereu în cascade și plonjează în ele într-un act de eliberare.

pin icon

Citește și alte articole despre Ecuador

Ziua 5: Tena - Baños

Ia-ți la revedere și mergi mai departe, fiindcă te așteaptă Baños, locul în care aventura dă dependență sau dependența de aventură cere să fie satisfăcută. Orașul din munți, situat la poalele vulcanului Tungurahua și supranumit Poarta către Amazon, este locul perfect pentru pasionații de senzații tari, în care porții întregi de adrenalină așteaptă să fie consumate. Râul Patate sau râuri agitate pentru rafting, pădurea pentru excursii de explorare, cărările din munți pentru mountain biking, stâncile pentru escaladare și multe altele te provoacă și te incită.

Cum ajungi, ai timp liber să explorezi orașul și ce are de oferit în împrejurimi. Călărește și hrănește-ți pofta de libertate în mijlocul vegetației abundente și gonește apoi pe versanții vulcanului, în căutarea celor mai frumoase priveliști montane. Sau alege să te aventurezi pe bicicletă pe cărările din munți și descoperă râuri și cascade de o frumusețe nebănuită.

Ziua 6: Baños

Încarcă-te de energie și începe-ți ziua cu o nouă porție de adrenalină. Alege să mergi în canion, un loc în care aventura se diversifică și se revarsă în ritmul cascadelor pe care le explorezi. Escaladează stâncile, mergi de-a lungul râurilor tumultoase, coboară în rapel pe pereții abrupți, înoată sau fă sărituri în apă. Apoi încearcă o nouă experiență.

Vezi care râu din regiune ți se potrivește, în funcție de dificultate, și fă rafting în apele sale învolburate. Și ce poate fi mai reconfortant după acest efort decât o baie în apele fierbinți ale izvoarelor termale? Călărește din nou, fă hiking sau mountain biking până te simți pe deplin satisfăcut.

Ziua 7: Baños - Cuenca

Mergi la Cuenca pentru ultimele zile din vacanța din Ecuador. Orașul are o istorie fascinantă, plină de legende. Templele de aur și multe alte bogății din perioada incașă, apoi ruinele orașului descoperite de invadatorii spanioli, i-au făcut pe mulți să compare Cuenca cu miticul oraș al aurului, El Dorado, căruia locuitorii i-au dat foc când au auzit de cuceririle conchistadorilor.

Așa se face că orașul a fost reconstruit de spanioli și astăzi este considerat cel mai european oraș din Ecuador, datorită arhitecturii sale inspirație spaniolă. Folosește-ți timpul liber într-un mod plăcut și explorează orașul. Pierde-te pe străzile pietruite, vizitează centrul istoric, inclus în patrimoniul UNESCO, admiră arhitectura clădirilor coloniale, frumusețea piețelor de flori, intră în muzee și galerii de artă și bucură-te de aerul special pe care îl simți pretutindeni.

Ziua 8: Cuenca

Folosește-ți ziua liberă și mergi în împrejurimi. Alege să vizitezi ruinele incașe de la Ingapirca, aflate în patrimoniul UNESCO, după o călătorie prin una dintre cele mai frumoase regiuni rurale din Ecuador. Ingapirca este cel mai mare sit arheologic incaș din țară, construit din pietre îmbinate fără mortar, de altfel o semnătură arhitecturală specifică civilizației Inca. Admiră Templul Soarelui și află amănunte despre expansiunea incașă în regiune.

Sau optează să mergi într-o excursie la Parcul Național Cajas, situat la 30 de kilometri de Cuenca. Parcul se află la o altitudine cuprinsă între 3.100 și 4.450 de metri și cuprinde o succesiune de văi și dealuri în care se ascund peste 270 de lacuri și lagune. Priveliști superbe, floră și faună diverse și un loc numai bun pentru activități outdoor. Aventurează-te în parc, plimbă-te și bucură-te de natură.

Ziua 9: Cuenca - Máncora

Începe vacanța în Peru. Părăsești Cuenca, traversezi granița și ajungi la Mancora, oraș situat pe coasta Pacificului, în nord-vestul statului Peru, și recunoscut pentru plajele sale spectaculoase și pentru valurile ofertante. Ai ajuns direct în paradisul surferilor! Explorează orașul și plaja și vezi ce au de oferit.

Ziua 10: Máncora

Ai toată ziua la dispoziție să faci ce vrei. Soarele strălucește. La fel și nisipul. Apa ce se sparge în valuri, de asemenea. Ia-ți prosopul și mergi la plajă. Relaxează-te, bronzează-te, bea un cocktail și mai ce?

Da, ia o placă, urcă pe ea, înoată și prinde valul perfect.

Fă surf și pierde-te în mulțimea de pasionați care vin aici de pretutindeni, în căutare de valuri. Sau călărește și vezi ce-ți oferă nou zona. Seara mergi la unul dintre multiplele restaurante și cluburi din oraș și distrează-te fabulos.

Ziua 11: Máncora-Huanchaco

O nouă zi în Mancora înseamnă o nouă zi de plajă. Surf și soare cât se poate, fiindcă seara urmează să iei autobuzul de noapte spre Huanchaco.

Zilele 12-13: Huanchaco - Lima

Bucură-te din nou de două zile de plajă în stațiunea situată aproape de orașul Trujillo, pe o terasă de la poalele muntelui Campana.

Huanchaco este recunoscută pentru valurile sale spectaculoase, dar și pentru caballitos de totora, ambarcațiuni din trestie folosite de pescarii de aici de aproape 3.000 de ani, și pe care le regăsești pe plajă și astăzi. Alege să-ți petreci timpul cum îți place mai mult. Combină surful cu o vizită în orașul Trujillo, descoperă-i frumoasele clădiri coloniale și află-i istoria. Sau mergi la situl arheologic Chan-Chan și explorează capitala celui mai mare imperiu din perioada premergătoare Imperiului Inca, Imperiul Chimu.

În ultima seară în Huanchaco, nu uita să prinzi autobuzul de noapte spre Lima, ultima destinație din activul circuit din America de Sud.

Ziua 14: Lima

Vacanța din Peru se încheie în Lima. Oraș efervescent, construit de conchistadori după cucerirea Imperiului Incaș, capitala combină modernitatea înaltelor construcții din zonele financiare și din cartierele bogate cu farmecul clădirilor coloniale din centrul istoric, în care sunt presărate vestigii ale grandioasei culturi incașe, dar și cu locuințele improvizate din periferii.

Alege să explorezi orașul într-un tur privat cu un localnic , care îți oferă mai mult decât o trecere în revistă a clasicelor atracții turistice din centru, fiindcă vrei să vezi și locuri mai puțin cunoscute. Admiră obiectivele tradiționale ca Plaza San Martin, Plaza de Armas sau biserica San Francisco, cu bucuria de a descoperi locurile în care nu ai fi ajuns de unul singur: vechiul oficiu poștal, vechile ziduri de apărare ale orașului, China Town sau piața centrală, cu tarabe pline de produse exotice.

Sau descoperă bucătăria tradițională peruană și participă la un curs de gătit. Cum poți începe altfel această experiență autentică decât oprindu-te la o piață, de unde te aprovizionezi cu tot ce îți trebuie pentru prepararea clasicului ceviche sau a delicioasei lomo saltado? Și asta sub atenta supraveghere a unui chef experimentat, care te învață într-o bucătărie specială dozajul perfect de ingrediente pentru un gust desăvârșit.

Sau descoperă o mulțime de alte activități și trăiește experiențe mereu unice în ofertantul oraș.

Ziua 15: Lima

A venit și ziua în care părăsești Lima și zbori spre casă. Sau stai! Dacă îți mai permite timpul sau dacă îți prelungești șederea, poți opta pentru una dintre excursiile ce pleacă din Lima spre locurile fascinante din împrejurimi, care te cuceresc pentru totdeauna.

Poți rezerva chiar acum acest tur de aventură organizat de Gadventures și poți afla despre alte activități pline de adrenalină accesând zona de Experiențe.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.