Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi la Tulum și Coba și descoperă o piramidă antică, înoată într-o cenotă & hoinărește pe plajă

Mergi la Tulum și Coba și descoperă o piramidă antică, înoată într-o cenotă & hoinărește pe plajă

35 Reviews

Playa Del Carmen / Mexic

Durată: 12 ore

Furnizor:

Viator

De la 80

Scurtă descriere:

Descoperă două situri arheologice semnificative în acest tur ghidat la Tulum și Coba, cu plecare din Playa del Carmen. Plimbă-te pe lângă ruinele restaurate ale fostului centru de comerț mayaș, apoi admiră Nohoch Muul de la Coba, cea mai înaltă piramidă din peninsula Yucatán. Turul tău de o zi pornește de la hotelurile din Playa del Carmen și include o sesiune de înot într-o cenotă și timp liber la Playa Paraíso. Numărul persoanelor participante este limitat, pentru o experiență în grup mic.

Repere:

  • Tur în grup mic la Tulum și Coba, din Playa del Carmen;
  • Explorează ruinele arheologice ale ambelor situri, cu un ghid profesionist;
  • Urcă 120 de trepte spre vârful piramidei Nohoch Muul, cea mai înaltă din peninsula Yucatán;
  • Înoată în cenota Cho-Ha și relaxează-te la Playa Paraíso;
  • Te bucuri de mic dejun și de un prânz la restaurant;
  • Transferul dus-întors de la hotel, inclus.

La ce să te aștepți:

După preluarea dimineața devreme de la hotelul tău din Playa del Carmen, călătorești spre Tulum, o ruină antică maiestuoasă a civilizației Maya, pe o stâncă cu privire la ocean. Pe măsură ce ghidul te conduce prin acest oraș din secolul al X-lea, admiră minunile arheologice, cum ar fi Templul Frescelor, Templul Zeului Vântului și El Castillo. Unicitatea sitului Tulum constă în combinația sa de ruine istorice ce au ca fundal apele albastre și clare ale Mării Caraibilor.

Apoi, călătorești 45 de minute spre Coba, considerat unul dintre cele mai importante orașe din istoria mesoamericană. În perioada sa de vârf, între anii 500 și 900 e.n., Coba avea 50.000 de locuitori și era, de asemenea, terminalul central unde se interconecta sistemul de drumuri mayașe. Aceste trasee de piatră, numite sacbeib, conectează clădirile din Coba, precum și Coba de alte orașe mayașe. Cel mai lung dintre ele are 100 de kilometri și ajunge până la orașul Yaxuna.

Principala piramidă din Coba, Nohoch Mul, este cea mai înaltă din peninsula Yucatan (42 de metri înălțime). Plimbă-te în jurul piramidei, apoi urcă în vârful ei pentru priveliștile panoramice ale junglei înconjurătoare. Fă o pauză de prânz la un restaurant din laguna Coba, unde te bucuri de preparate culinare regionale și încerci tortillas de porumb.

După prânz, continuă spre cenota Cho-Ha. Intră în cenotă prin scara în spirală, ajungând într-o peșteră plină de nenumărate stalactite și de ape cristaline. O baie răcoroasă în apa bogată în minerale este perfectă.

Ultima oprire înainte de întoarcerea la Playa del Carmen este Playa Paraíso, plaja cu nisip alb din Tulum unde Riviera mayașă se întinde pe 120 de kilometri spre nord și unde Sian Ka'an Biosphere Reserve (Rezervația Biosferei Sian Ka'an) protejează zona prolificei vieți acvatice, spre sud.

Vezi și alte experiențe din Playa Del Carmen

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.