Acasa Experiențe de călătorie Activități pentru întreaga familie Vizitați castelul din Praga, admirați interioarele clădirilor & aflați despre istoria castelui într-un tur privat

Vizitați castelul din Praga, admirați interioarele clădirilor & aflați despre istoria castelui într-un tur privat

3 Reviews

Praga / Cehia / Europa

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 100

Scurtă descriere:

Faceți o călătorie înapoi în timp în acest tur privat de trei ore al catelului Praga. Vizitați catedrala Sf. Vitus, palatul regal, Sala Vladislav și bazilica Sf. Gheorghe, înainte de a vă plimba pe Strada de aur, cu casele ei mici și colorate. Aflați informații despre istoria Cehiei, începând cu monarhia din secolul al IX-lea și până la scaunul prezidențial și atmosfera politică actuală.

Repere:

  • Tur privat, de trei ore și jumătate, al castelului Praga, alături de un ghid local;
  • Vizitați palatul regal, bazilica Sf. Gheorghe și catedrala Sf. Vitus (intrare pe propria cheltuială);
  • Aflați despre istoria complexului castelului, cândva casă a regilor Boemiei;
  • Tur privat, ce asigură atenție personalizată și comentarii din partea unui expert.

La ce să te aștepți:

Întâlniți-vă cu ghidul la hotelul vostru, cu 15 minute înainte de ora turului, care începe la 09:00 sau la 13:00, în funcție de opțiunea pe care ați selectat-o. Mergeți cu transportul public (pe propria cheltuială) până la castelul Praga și plătiți taxa de intrare (250 CZK de persoană). Castelul datează din secolul al IX-lea și, conform Cărții Guinnes a Recordurilor, este cel mai mare castel antic din lume. Urmăriți schimbarea gărzilor la poarta principală, apoi treceți de punctul de control și intrați în castel. Trebuie să știți că, în timpul sezonului aglomerat, timpii de așteptare la coada de la intrare pot ajunge și până la o oră. În acest timp, ghidul vostru vă povestește despre istoria castelului și vă explică situația politică actuală din Cehia.

Plimbați-vă prin primele două curți ale castelului, spre catedrala Sf. Vitus, un exemplu excelent de arhitectură gotică, precum și cea mai mare și mai importantă biserică din țară. După ce o explorați, traversați cea de-a treia curte și îndreptați-vă spre Strada de aur, fosta poartă principală ce dă spre catedrală. Pe partea opusă se află noul castel, reședința oficială a președintelui Cehiei. Intrați în vechiul palat regal din apropiere și vedeți Sala Vladislav, care era folosită pentru mari evenimente publice din timpul monarhiei din Boemia, și care este utilizată și astăzi de către statul modern ceh. Acesta este locul unde a început Războiul de Treizeci de Ani, în anul 1618, ce a adus Europei foamete, disperare și bătălii nesfârșite.

Relaxați-vă la o cafea tradițională cehească, la una dintre fermecătoarele cafenele ale castelului Praga (pe propria cheltuială). După aceea, continuați spre bazilica Sf. Gheorghe și pe Strada de aur, o mică alee într-un colț ascuns al fortificațiilor castelului, unde puteți admira mici case colorate. Una dintre ele a fost odată casa scriitorului Franz Kafka.

În cele din urmă, vedeți turnul Daliborka al castelului, care era folosit pe post de închisoare. Vedeți celulele și pivnițele, care erau rezervate criminalilor duri – pentru care stau dovadă variatele instrumente de tortură. Aici turul ia sfârșit. Dacă doriți, mai rămâneți pentru a explora muzeul castelului dedicat armurilor, armelor și săbiilor, sau întrebați-vă ghidul cum ajungeți la stația de metrou sau în centrul orașului.

Vezi și alte experiențe din Praga

Activități pentru întreaga familie

Când îți petreci vacanța cu familia, totul este gândit în jurul vostru, de la destinația aleasă, la bagaje sau, în cele din urmă, la planul de mese. Așa că știi că în același fel trebuie să te gândești și la activitățile de care vă puteți bucura împreună. Astfel de experiențe nu doar că vă dezvăluie în cele mai plăcute moduri locul în care vă aflați (mai ales într-un travel mood activ), dar vă și aduc împreună, vă provoacă să vă consolidați relațiile, vă impun o comunicare aparte – astfel încât să vă folosiți timpul de calitate cu familia în cel mai bun mod. Și să aveți, toți, o vacanță extrem de agreabilă.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.