Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă faimosul oraș Karlovy Vary într-o excursie de o zi din Praga

Descoperă faimosul oraș Karlovy Vary într-o excursie de o zi din Praga

136 Reviews

Praga / Cehia

Durată: 10 ore

Furnizor:

Viator

De la 60

Scurtă descriere:

Bucură-te de marile plăceri oferite de faimosul oraș spa Karlovy Vary în această excursie de o zi din Praga, ce include un prânz delicios. Admiră peisajele Boemiei în timp ce călătorești cu autocarul din Praga spre Karlovy Vary și descoperă multele atracții ale orașului, cunoscut și după numele sale germane, drept Karlsbad sau Carlsbad. Vizitează fabrica de cristal Moser, unde sunt produse frumoasele obiecte din cristal. Admiră elegantele coloane și fântâni spa și încearcă apele curative, vafele și legendarul lichior de plante din Karlovy.

Repere:

  • Excursie de o zi la Karlovy Vary, din Praga;
  • Descoperă cel mai faimos oraș spa din Boemia;
  • Expoziție de obiecte din cristal;
  • Degustă apa minerală de izvor, vafele locale și tradiționalul lichior de plante;
  • Prânzul inclus;
  • Ghizi vorbitori de limbile engleză și germană.

La ce să te aștepți:

Mergi într-o excursie din Praga cu un autocar cu aer condiționat și călătorește în frumoasa regiune rurală a Boemiei. Pe traseu, ascultă în timp ce ghidul îți povestește despre orașul spa Karlovy Vary, cunoscut și sub numele de Karlsbad sau Carlsbad.

Află cum acest oraș s-a dezvoltat în jurul unor izvoare naturale despre care se spune că au fost descoperite de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Carol al IV-lea, în anul 1358. Descoperă cum orașul a luat numele împăratului și cum, în anii 1800, a atras personaje ca Ludwig van Beethoven, care a venit aici pentru renumitele ape curative.

Călătorește prin pădurile luxuriante care înconjoară Karlovy Vary și vizitează fabrica de sticlă a orașului, Moser. Află despre produsele companiei, preferate de elita conducătoare a Europei în timpul secolului al XIX și la începutul secolului XX, și încă unul dintre cele mai prestigioase brand-uri de obiecte din cristal din lume.

Vezi suflătorii pricepuți la treabă și, dacă dorești, cumpără câteva produse din cristal de la magazinul fabricii.

Continuă în grandiosul centru al stațiunii și plimbă-te în jurul colonadelor și fântânilor spa. Degustă apa și încearcă faimoasele vafe crocante ale orașului, umplute cu ciocolată, vanilie și cu alte topinguri.

Bucură-te de un prânz inclus la un restaurant și încearcă Becherovka, un lichior tradițional din plante, care este sinonim cu orașul. Savurează gustul de ghimbir și scorțișoară în timp ce afli cum a fost făcut, după o rețetă secretă ce folosește apa din Karlovy.

Excursia ta se încheie înapoi la punctul inițial de plecare din Praga.

Vezi și alte experiențe din Praga

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.