Acasa Experiențe de călătorie Activități în natură Vizitează peșterile semi-scufundate Rio Secreto & relaxează-te în junglă, pornind din Playa del Carmen

Vizitează peșterile semi-scufundate Rio Secreto & relaxează-te în junglă, pornind din Playa del Carmen

18 Reviews

Playa Del Carmen / Mexic

Durată:

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Participă la o experiență ecoturistică senzațională: o vizită la Río Secreto Nature Reserve (Rezervația Naturală Rio Secreto), un sistem de peșteri semiscufundat aflat la doar câțiva kilometri de Playa del Carmen. Pune-ți un costum din neopren și casca dotată cu lanternă pentru a explora minunile acestui râu subteran, admirând formațiunile sale impresionante de roci și înaintând prin apa tunelurilor sale de calcar, în timp ce ghidul identifică vegetația unică și micile creaturi de pe drum. Înapoi pe pământ, savurează un prânz mayaș tradițional și relaxează-te în junglă, înainte de a te întoarce la hotel.

Repere:

  • Vizită ghidată la Río Secreto Nature Reserve;
  • Mergi prin tuneluri subterane și cenote și admiră stalactite și stalagmite dramatice;
  • Află de la un ghid expert cum s-au dezvoltat fromațiunile de calcar și aruncă o privire la vegetația nativă;
  • Savurează un delicios prânz mayaș tip bufet;
  • Tot echipamentul necesar (costum din neopren, cască cu lanternă, pantofi de apă și vestă de salvare) este furnizat;
  • Taxele de intrare, prânzul și transferul opțional dus-întors de la hotelurile din Playa del Carmen, incluse.

La ce să te aștepți:

Bucură-te de preluarea de la hotelul tău din Playa del Carmen (dacă ai selectat opțiunea) și de scurta călătorie spre Río Secreto Nature Reserve, un loc de ecoturism deschis pentru un număr limitat de vizitatori și dedicat conservării stării naturale a sistemului subteran de peșteri care se află aici.

La sosire, primește de la ghidul tău expert un instructaj de sigranță și pune-ți costumul din neopren, vesta de salvare, pantofii de apă și casca cu lanternă (furnizate).

Urmează-ți ghidul prin junglă și pe scara în spirală ce coboară în peșterile subterane ale rezervației. Pe măsură ce înaintezi mai adânc în ceea ce pare a fi centrul pământului, sesizează liniștea din ce în ce mai mare, în care auzi doar sunetele pașilor tăi pe cărările de calcar și ale stropilor de pe brațele tale, în timp ce străbați apele cenotei. Fii atent la pași în timp ce ghidul te conduce pe mai mult de 600 de metri prin labirintul camerelor din caverne, observând vegetația și micile creaturi de pe drum.

Privește cu uimire tavanele peșterii acoperite cu stalactite în forma unor sloiuri de gheață și stalagmitele care sfidează gravitatea, înălțându-se de pe fundul peșterii. Ascultă-ți ghidul care explică cum călătorește apa spre aceste peșteri, dezvoltând aceste formațiuni de calcar dramatice. Acum, că ai fost martorul acestei frumoase și mistice lumi subterane, îți poți imagina cu ușurință de ce vechii mayași considerau aceste peșteri ca fiind locuri sacre, spirituale.

Bucură-te aici de momentul tău liniștit de meditație, când ghidul cere grupului tău să stingă toate lanternele. Concentrează-te pe bătăile inimii tale și la sunetul apei care cade de pe stalactite în piscina cu apă în care stai.

Apoi pornește în drumeția spre ieșirea din peșteri, ajungând înapoi în junglă. Returnează echipamentul de siguranță la centrul rezervației și bucură-te de un prânz tip bufet cu preparate din gastronomia mayașă (inclus). După prânz, relaxează-te într-un hamac în junglă înainte de a fi transportat înapoi la hotelul tău.

Vezi și alte experiențe din Playa Del Carmen

Activități în natură

Unele destinații te cheamă să te cufunzi în natură, pentru că atuul lor principal este poziționarea geografică privilegiată în mijlocul unor locuri înzestrate natural cu frumuseți uluitoare. Dacă te atrag priveliștile unice și acele activități prin care descoperi locuri unice, atunci când călătorești spre locuri renumite pentru asta, și te afli în travel mood activ sau de evadare, alege activități în natură.

Respiră atmosfera locului, alegând experiențele care te aduc mai aproape de ocean sau de crestele munților, care te poartă dincolo de cărările prea umblate, astfel încât să cunoști cât mai autentic și să îți trăiești la maximum vacanța. Nimic nu se compară cu evadarea în natură, iar aceste experiențe ți-o demonstrează din plin.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.