Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi off-road în zona de munte din Boemia Centrală, la o fermă de capre și la munții vulcanici & caută pietre prețioase

Mergi off-road în zona de munte din Boemia Centrală, la o fermă de capre și la munții vulcanici & caută pietre prețioase

7 Reviews

Praga / Cehia

Durată: 7 ore

Furnizor:

Viator

De la 169

Scurtă descriere:

Renunță la aglomerata Praga pentru frumusețea zonelor de munte din Boemia Centrală, într-o excursie off-road 4x4. Călătorește cu un autovehicul de teren în zona centrală a Boemiei și admiră peisajul format din munți vulcanici, păduri și stepe. Oprește-te la o fermă de capre pentru a degusta brânză de capră, caută pietre semiprețioase într-un râu, bea apă minerală dintr-un izvor, mergi la un restaurant fermecător pentru prânz și multe altele. Dacă dorești, fă un upgrade pentru un tur privat.

Repere:

  • Excursie de o zi în zonele de munte din Boemia Centrală, din Praga;
  • Admiră priveliștile cu munții vulcanici dintr-un autovehicul 4x4;
  • Vizitează o fermă de capre și gustă brânză de capră;
  • Bucură-te de un prânz à la carte la un restaurant fermecător ;
  • Caută pietre semiprețioase, vezi „pietrele soarelui“ și vizitează un castel misterios;
  • Apa îmbuteliată și transferul dus-întors de la hotel, incluse;
  • Tur în grup mic, de 10 călători sau mai puțini, sau fă un upgrade pentru un tur privat.

La ce să te aștepți:

Alege între un tur în grup mic sau unul privat când faci rezervarea. Apoi, după ce ești preluat de la hotelul tău din Praga, călătorește cu un autovehicul 4x4 off-road, dotat cu aer condiționat, spre munții din Boemia Centrală.

Pe traseu, admiră peisajele variate, formate din pășuni luxuriante, livezi și dealuri împădurite, și află de la ghidul tău despre cultura și istoria regiunii Boemia Centrală.

Mai întâi, oprește-te la Raná, un munte popular printre pasionații de paragliding. Uită-te după rarii marmotini care își sapă galeriile sub pământ aici, și fă opriri pentru a experimenta priveliștile spectaculoase deasupra munților înconjurători. Bucură-te de șirurile vârfurilor muntoase conice, care sunt dovada vechilor origini vulcanice ale munților.

Călătorește spre o fermă de capre și întâlnește-l pe prietenosul fermier. Vezi turmele de capre și degustă delicioasa brânză de capră în timp ce înveți cum se face. Află despre treburile zilnice de la fermă și poate cumperi câteva specialități produse aici.

Oprește-te la un restaurant fermecător pentru un prânz cehesc à la carte, apoi continuă spre un izvor mineral, pentru a bea din apa cristalină care izvorăște direct de sub pământ.

Înapoi în autovehiculul tău 4x4, mergi prin zonele de stepă, pentru a vedea „pietrele soarelui“ din regiune. Vezi aceste formațiuni geologice ciudate, în formă de soare, create de erupțiile vulcanice antice, înainte de a continua spre o fabrică locală de pietre semiprețioase (granate).

Află despre felul în care granatele de Boemia sunt apreciate pentru intensa lor culoarea roșie încă din timpurile medievale și încearcă să cauți prețioasele pietre într-un râu.

Înainte de a te întoarce la Praga, oprește-te la un castel misterios. Fă un tur al rămășițelor cetății medievale, una dintre cele mai interesante din Boemia, și apoi încheie-ți turul în momentul în care ești lăsat la hotelul tău din Praga. Înainte de a-ți lua rămas bun, primește o fotografie cu tine și cu grupul lângă autovehicului 4x4, pentru a-ți aminti de această experiență.

Vezi și alte experiențe din Praga

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.