Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Fă un tur de piață delicios și participă la degustări de specialități locale, alături de un localnic

Fă un tur de piață delicios și participă la degustări de specialități locale, alături de un localnic

60 Reviews

Amsterdam / Olanda

Durată: 2 ore30 minute

Furnizor:

With Locals

De la 45

Scurtă descriere:

Îți dorești să explorezi o piață locală în frumosul Amsterdam? Alătură-te unui ghid pentru un tur de piață în capitala Olandei și absoarbe atmosfera orașului. Gustări delicioase, stroopwafel și un sandviș cu brânză, toate sunt incluse.

Repere:

  • Bucură-te de o piață olandeză tipică;
  • Degustă o varietate de brânzeturi olandeze;
  • Bucură-te de cele mai bune waffles cu sirop din oraș;
  • Încearcă savuroasa mâncare caraibiană;
  • Gustă faimosul hering și pește prăjit.

La ce să te aștepți:

Ghidul tău local, Karina, e gata să îți ofere un tur pasionat prin Amsterdam. Gazda iubește mâncarea și știe că o modalitate excelentă de a explora o cultură este prin intermediul tradiției culinare. De-a lungul turului, explorezi diferite standuri cu mâncare, ce includ brânzeturi, mâncare tipic olandeză sau etnică (indoneziană, din Suriname sau din Orientul Mijlociu), în celebra piață Albert Cuyp. Aceasta este una dintre cele mai mari și mai aglomerate din Amsterdam, populară atât printre localnici, cât și printre turiști.

Începi cu degustări de hering olandez și cod prăjit. Apoi continui către cel mai bun stand care vinde preparate de pui și încerci sate de pui. Apoi mergi către un toko tropical ca să încerci gustări etnice autentice. După ce afli despre influența caraibiană, continui experiența cu un platou de brânzeturi, acompaniat de o bere sau de vin. Închei turul cu cele mai bune waffles cu sirop din Olanda.

Apoi continui către unul dintre cele mai bune magazine de brânzeturi din Amsterdam, care deține și o mică brutărie în care guști sandvișuri excelente cu brânză, atât de populare printre localnici.

Turul se încheie cu o bere sau o băutură non-alcoolică într-una dintre celebrele cafenele din Amsterdam, sau pe o terasă, dacă e însorit. Spune-i gazdei tale dacă îți dorești să mai adauge ceva la turul tău care poate fi personalizat,

Itinerariu:

10:30 Începi turul la Museum Plane și mergi pe jos către Pijp.

10:45 Încerci cel mai bun hering olandez.

11.:15 Deguști cel mai bun sate de pui din oraș.

11:30 Vizitezi un toko tropical și încerci o varietate de gustări etnice.

12:00 Încerci faimoșii cartofi prăjiți cu maioneză.

12:15 Guști cele mai bune waffles cu sirop din întreaga Olandă.

12:30 Vizitezi o cafenea și încerci un platou de brânzeturi.

13:00 Turul ia sfârșit.

Vezi și alte experiențe din Amsterdam

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.