Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi într-un tur de o zi la Chichen Itza din Playa del Carmen, alături de un arheolog

Mergi într-un tur de o zi la Chichen Itza din Playa del Carmen, alături de un arheolog

344 Reviews

Playa Del Carmen / Mexic

Durată: 10 ore

Furnizor:

Viator

De la 57

Scurtă descriere:

Scapă de mulțimea de turiști într-un tur liniștit, de o zi, la Chichen Itza, din Playa del Carmen. Experimentează una dintre minunile lumii fără zgomotul și aglomerația mulțimilor cu acest tur exclusivist cu acces devreme. Urmează un ghid arheolog licențiat într-o aventură antică la cenote sacre, piramide colosale și mari terenuri de jocuri cu mingea. Vizualizează prosperul imperiu mayaș pe măsură ce dobândești cunoștințe despre una dintre cele mai puternice civilizații ale lumii antice și asculți comentariile captivante ale ghidului tău cunoscător.

Repere:

  • Bucură-te de acces devreme la Chichen Itza, alături de un ghid expert arheolog;
  • Scapă de mulțimi la acest sit inclus în patrimoniul modial UNESCO și vizitează părți ale ruinelor pe care alte tururi nu le includ;
  • Vezi piramida Kukulkan, terenul de jocuri cu mingea și cenota sacră;
  • Află despre misterele care înconjoară situl și experimentează-i măreția împreună cu ghidul tău specializat;
  • Acest tur exclusivist nu poate fi rezervat în nici o altă parte, așa că nu-l rata!

La ce să te aștepți:

Trezește-te devreme și pleacă de la hotelul tău din Playa del Carmen într-un microbuz confortabil, dotat cu aer condiționat. Sosește la colosalul sit Chichen Itza, capitala antică a imperiului mayaș, și urmează-ți ghidul în timp ce-ți începi aventura arheologică printre ruinele misterioase.

Plimbă-te printre ruinele perfect conservate, ascultând informațiile prețioase oferite de ghidul tău expert. Află despre rolul central al orașului Chichen Itza în societatea mayașă și de ce încă este considerat un loc sacru de venerație, chiar și azi.

Descoperă procesele complicate ale excavării și scoaterii la iveală a monumetelor magnifice ale sitului, aflând despre modul în care descoperirile arheologice au dus la includerea Chichen Itza în patrimoniul mondial UNESCO. Puse în contextul istoriei, filosofiei și cosmologiei, scările simetrice și sculpturile complexe ale ruinelor devin dintr-odată clare.

Admiră legendara piramidă Kulkulcan, sau El Castillo, un obiectiv pe care cu siguranță îl recunoști ca unul dintre cele mai faimoase din Mexic. Află informații despre cunoștințele astronomice care au influențat construirea templului.

Aventurează-te la cenota sacră, trecând prin jungla luxuriantă și trezindu-ți simțurile la apelul păsărilor exotice și la sunetele stranii scoase de jaguari. Privește groapa naturală plină cu apă, ascultând în timp ce ghidul explică de ce această piscină a fost folosită ca loc sacrificial în trecut. Arheologii au descoperit recent schelete umane și bijuterii care confirmă scopul groaznic al acestei minuni naturale.

Încheie-ți turul cu o vizită la enigmaticul teren de jocuri cu mingea, a cărui acustică continuă să-i inducă în eroare pe experții științifici. Stai la o distanță de 46 de metri de cineva aflat pe partea opusă a terenului de joc și auzi șoaptele acestuia tare și clar.

După această experiență, îți începi călătoria de întoarcere spre Playa del Carmen. Îți închei turul cu mult înainte de sfârșitul zilei, așa că îți poți petrece după-amiaza relaxându-te la plajă.

Vezi și alte experiențe din Playa Del Carmen

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.