Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Participă la un meci de lupte libere balineze

Participă la un meci de lupte libere balineze

Bali / Asia

Durată: 5 ore

Furnizor:

Viator

De la 107

Scurtă descriere:

Participă la un meci de lupte numit „mepantigan“, o formă de arte marțiale balineze acompaniată de o orchestră gamelană. Această activitate distractivă pentru adulți și copii are lor într-un complex familial din apropierea satului Batubulan, unde te schimbi în sarongul care ți se oferă, ale cărui culori reprezintă zeitățile hinduse. Odată ce ești inițiat în tehnicile de bază ale luptelor mepantigan prin intermediul unei demonstrații, intră în terenul cu nămol pentru a le încerca. După două runde, te poți răcori în râu și relaxa la un prânz tradițional balinez.

Repere:

  • Participă la un meci mepantigan (lupte balineze) la un complex familial;
  • Ascultă informațiile oferite de un ghid profesionist;
  • Bucură-te de prânz pe acordurile unei spectacol muzical;
  • Transportul cu autocarul de la hotelurile din Ubud și din regiunea de sud din Bali este inclus.

La ce să te aștepți:

Oamenii din Bali nu doar că sunt binecuvântați cu moștenirea artistică și culturală, ci strămoșii le-au lăsat ca moștenire și luptele mepantigan, o formă de arte marțiale balineze. Putu Witsen este unul dintre membrii tinerei generații balineze care dorește să păstreze această tradiție și să prezinte luptele mepantigan întregii lumi.

La sosirea la complexul familial al acestuia, aflat la marginea satului Batubulan, Putu sau alți membri ai familiei sale te întâmpină cu o băutură specială făcută din apă cu amidon de orez. Îmbracă un sarong Tridatu sau unul Poleng (Tridatu = culori roșii, albe și negre; Poleng = culori negre și albe). Aceste culori reprezintă Tri Murti, conceptul divin al trinității care se află la baza credinței hinduse din Bali. Culoarea roșie îl reprezintă pe Brahma, zeul creator, negrul pe Vișnu, zeul protector, și albul pe Șiva, zeul distrugător.

Aflat în mijlocul câmpului de orez, de-a lungul râului, împreună cu arbitrul, ești introdus în tehnicile de bază ale luptelor mepantigan, după care intri în terenul cu nămol. Arbitrul îți face o demonstrație preliminară, înainte de a începe. Prin luptele mepantigan practicienii nu doar că dobândesc condiție fizică, ci scapă de stres și învață o lecție prețioasă despre camaraderie și sportivitate, pentru că luptele evidențiază inteligența emoțională și spirituală. De asemenea, se consideră că mepantigan dezvoltă caracterul și contribuie la evitarea violenței, în timp ce cultivă compasiunea.

Un meci este jucat în două runde, mușcăturile și loviturile de orice fel fiind interzise. La finalul meciului, spală-te în râu și apoi fă un scrub cu orez și șofran, amestecat cu diferite condimente. Apoi fă un duș cu apa care curge printr-o țeavă din bambus.

Bucură-te de un prânz balinez organic sau de o cină, servite în mod tradițional, pe frunze de banane și cu pahare făcute din bambus, în timp ce muzica etnică balineză acompaniază masa. După aceea, ești transferat la hotel.

Vezi și alte experiențe din Bali

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.