Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Fă un tur privat de o jumătate de zi la Capul Sounion, din Atena

Fă un tur privat de o jumătate de zi la Capul Sounion, din Atena

5 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 85

Scurtă descriere:

Vezi peisajul care îți taie respirația de la Capul Sounion și strălucitorul templu al lui Poseidon în acest tur privat, de dimineață sau la amiază, din Atena. Călătorești cu un microbuz confortabil, dotat cu aer condiționat, de-a lungul rivierei, și vizitezi templul de pe stâncă ce stă la limita capului, în fața Mării Egee. Privești coloanele impozante de marmură în vreme ce ghidul îți explică semnificația lor istorică și legendele elene care le înconjoară. Apoi, te minunezi în fața mării și a peisajelor de coastă și le imortalizezi în fotografii. Bucură-te de atenția completă a ghidului tău în acest tur privat.

Repere:

Toate taxele, alimentările cu combustibil și biletele sunt incluse;

Transferul de la și spre hotel este inclus;

Te bucuri de o zi departe de agitația orașului.

La ce să te aștepți:

Îți începi turul privat cu transferul de la hotelul tău central din Atena, și călătorești spre sud într-un microbuz dotat cu aer condiționat, spre Riviera Attica.

 

Te bucuri de peisaj pe drumul ce urmează coasta, prin riviera pitorească. Calea îmbrățișează țărmul, așa încât privești superbul golf Saronic și stâncile, plajele și satele ce se înșiră pe el.

 

După aproximativ 90 de minute, ajungi la Capul Sounion, cel mai sudic punct din Attica, care se înalță peste Marea Egee. Aici, pe un promontoriu, găsești templul lui Poseidon, construit în anul 44 înaintea erei noastre în onoarea zeului mării.  

 

Urci dealul până la templu, ale cărui coloane albe strălucitoare sunt încadrate de vederile spectaculoase ale coastei și ale mării. Inspectezi elegantele coloane dorice în vreme ce ghidul îți explică istoria îndelungată a templului și importanța sa ca spațiu sacru și punct de observație pentru grecii care controlau transporturile navale către Atena.

 

Pe măsură ce explorezi, îți imaginezi cum credincioșii se rugau și făceau sacrificii, odinioară, aici, și asculți legendele care înconjoară și astăzi templul. Ghidul îți atrage atenția și asupra graffiti-ului făcut aici de Lord Byron, pe la 1800. Apoi, îți iei timp să observi uluitoarea panoramă a Mării Egee, iar în zilele senine poți să vezi până în Peloponez.

 

Poți să cumperi o băutură sau o gustare (pe propria cheltuială) la cafeneaua din apropiere. Apoi, te îmbarci în microbuz pentru drumul înapoi spre Atena, unde turul tău privat se încheie cu transferul la hotel.

 

 

Vezi și alte experiențe din Atena

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.