Acasa Experiențe de călătorie Activități romantice Bucurați-vă de o plimbare plăcută și de un picnic pe dealurile din Atena și descoperiți locuri fermecătoare

Bucurați-vă de o plimbare plăcută și de un picnic pe dealurile din Atena și descoperiți locuri fermecătoare

5 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 50

Scurtă descriere:

Scăpați de agitația din centrul Atenei și mergeți spre dealurile ei liniștite, într-un tur plăcut, la pas, de trei ore și jumătate, care se încheie cu un picnic grecesc și cu un pahar de vin alb. Ghidul vostru local  expert vă conduce spre dealurile blânde din jurul Acropolei și vă vorbește, pe drum, despre istoria antică a zonei. Descoperiți fermecătorul cartier Plaka (Orașul Vechi al Atenei), apoi Anaftioka, cu casele sale frumoase, în genul celor de pe insule, și dealurile faimoase ale orașului, printre care Philopappou și Dealul lui Marte.

Repere:

  • Ghid informat, profesionist și prietenos;
  • Confirmarea pe loc a rezervării;
  • Tur condus de un ghid local;
  • Gustări gratuite incluse.

La ce să te aștepți:

Întâlniți-vă ghidul lângă Muzeul Benaki din Atena și porniți într-o plimbare plăcută, în ritmul vostru, pe străzile din Plaka – Orașul Vechi. Întins pe o parte a Acropolei din Atena, acest cartier istoric este plin de străzi pietruite, flancate de clădiri cu arhitectură neoclasică, de biserici bizantine și de magazine independente.

Cele mai nordice străzi din Plaka descriu zona cunoscută sub numele de Anafiotika – un grup idilic de case văruite în alb, care amintesc de clădirile de pe insulele grecești. Admirați frumoasa arhitectură cicladică din Anafiotika, construită de muncitorii din secolul al XIX-lea, care au emigrat aici de pe insula Anafi. Se crede că muncitorilor le era dor de viața de pe insula lor nativă, așa că au văruit casele în alb, pentru a le aminti de Anafi.

În timp ce ascultați poveștile despre istoria zonei spuse de ghidul vostru, mergeți spre Stânca lui Ares (Areopag) – doar puțin mai sus de pantele Acropolei, pe Dealul lui Marte. Stânca colosală marchează locul în care se afla odată curtea supremă a Atenei antice, când regii din trecut erau îngropați în mormintele care o înconjurau.

Continuați spre dealul Philopappou, trecând de închisoarea lui Socrate, unde filosoful grec a fost întemnițat și condamnat la moarte pe baza unor acuzații controversate. După o scurtă privire asupra fascinantului obiectiv, opriți-vă în vârful dealului Philopappou, pentru a vă bucura de priveliștile superbe, peste aglomerata metropolă. Luați loc pentru a savura un pahar de vin alb și un picnic cu delicatese grecești variate.

După ce vă relaxați aici, întoarceți-vă în oraș cu ghidul vostru, urmând frumoasele alei de pe deal, incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Treceți de monumentul Philopappos și apoi încheiați-vă turul la punctul inițial de pornire, de lângă Muzeul Benaki.

 

Vezi și alte experiențe din Atena

Activități romantice

Când sunteți doar amândoi, într-un travel mood romantic, într-o destinație îndepărtată, ce vă face să uitați de cotidian, alegeți activități relaxante ce vă aduc și mai aproape. Răsfățați-vă cu atenția discretă a celor din jur și optați pentru experiențe de poveste, despre care vă veți aduce aminte peste mulți ani. Oferiți-vă momente unice, de care nu ați putea avea parte altundeva, pentru ca vacanța voastră să fie pe cât de frumoasă, pe atât de memorabilă. Trăiți-le doar în doi, pentru că nu mai e loc de altceva sau altcineva în acest sejur romantic.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.