Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi într-un tur în Atena secretă, pe dealuri și în Plaka, și bucură-te de un picnic pitoresc

Mergi într-un tur în Atena secretă, pe dealuri și în Plaka, și bucură-te de un picnic pitoresc

126 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 50

Scurtă descriere:

Scapă de agitația din centrul Atenei și îndreaptă-te, pentru trei ore și jumătate, într-o plimbare pe dealurile liniștite, sfârșind turul cu un picnic grecesc și cu un pahar de vin alb. Ghidul tău local expert te introduce în zona colinelor line din jurul Acropolei ateniene, vorbindu-ți despre istoria antică a locurilor. Descoperă farmecul Plakăi (orașul vechi din Atena), de Anafiotika, cu casele sale în stilul insulelor grecești, și de dealurile celebre ale orașului, Philopapppou și Marte.

Repere:

Ghid informat, prietenos și profesionist;

Confirmare pe loc a rezervării;

Tur condus de un ghid local;

Gustări gratuite, incluse în preț.

La ce să te aștepți:

Îți întâlnești ghidul expert lângă muzeul Benaki și pornești într-o plimbare lejeră pe străzile din Plaka, centrul vechi al Atenei. Împrăștiat pe o parte a Acropolei, acest cartier istoric este compus dintr-o mulțime de străduțe pietruite, pe care se aliniază clădiri neoclasice, biserici bizantine și magazine independente.

 

Pe străzile din nordul Plakăi ajungi în zona cunoscută sub numele de Anafiotika, o aglomerație idilică de case albe, care amintesc de cele din insulele grecești. Admiră arhitectura cicladică de aici, ridicată de muncitorii din secolul al XIX-lea cărora le era dor de insulele natale, vopsite astfel încât albul strălucitor să le amintească de Anafi.

 

Pe măsură ce asculți povești despre zonă și istoria ei de la ghid, plimbă-te la stânca lui Ares (Areopagul), doar ceva mai departe de Acropole. Această stâncă colosală marchează locul unde se țineau ședințele curții supreme din Atena antică, iar regii din vechime sunt îngropați în mormintele ce o înconjoară.

 

Continuă spre dealul Philopappou, trecând de temnița lui Socrate, unde filosoful grec a fost ținut prizonier și condamnat la moarte pe fondul unor acuzații controversate. După ce ai privit acest monument fascinant, oprește-te în vârf ca să te bucuri de priveliștile superbe ale Atenei. Apoi

așază-te, cu un pahar de vin, și servește-te dintr-un picnic cu delicatese grecești.

 

După ce te-ai relaxat în acest punct de observație, te îndrepți spre oraș alături de ghidul tău, urmând potecile listate în patrimoniul UNESCO ale dealului. Treci de faimosul monument Philopappos și îți închei turul la punctul de pornire, lângă muzeul Benaki.

Vezi și alte experiențe din Atena

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.