Acasa Travel Moods Activ Sejur în Londra: Top 25 atracții și activități gratuite

Travel Mood Activ

Sejur în Londra: Top 25 atracții și activități gratuite

Pornește într-un sejur la Londra fără prejudecăți legate de cât de inaccesibilă este această capitală fabuloasă și descoperă o mulțime de lucruri de făcut care nu te costă nimic.

Un sejur la Londra poate părea că necesită o investiție veritabilă! Si totuși, dacă știi să îți planifici călătoria, te poți bucura de unul dintre orașele europene în care aproape toate muzeele sunt gratuite și în care o mulțime de atracții turistice se pot vizita de publicul larg fără nici un fel de taxă.

Am selectat cele mai interesante 25 de activități și obiective turistice din Londra gratuite care îți dezvăluie capitala britanică autentică. Și, nu uita – acum poți călători spre capitala britanică low cost, la tarife extrem de accesibile (compania Ryanair are cele mai bune oferte) și poți găsi cazare la prețuri foarte convenabile.

1. Un tur gratuit în Londra Regală

Într-un sejur în Londra, cel mai bun mod de a vizita principalele atracții turistice, fără să te coste nimic, este să mergi într-un tur gratuit.

Așa ai parte și de îndrumarea unui ghid, ale cărui istorioare și anedocte te binedispun și-ți aduc informații prețioase despre obiectivele din Londra Regală, adică zona pe care se întind cele mai multe monumente și palate care țin de istoria monarhiei în regat.

2. Vizite la muzee gratuite

În oraș sunt o mulțime de muzee mari, clasice și contemporane, care ascund exponate de o valoare incontestabilă, de care te poți bucura din plin într-un sejur în Londra. Muzee de artă, istorie sau știință, unice în lume, se află pe lista de obiective turistice din Londra gratuite și te așteaptă cu porțile deschise.

Lista acestora este lungă - amintim aici doar câteva: British Museum, Natural History Museum, National Gallery - si te invităm să afli  mai multe în acest articol.

3. Schimbarea gărzii la Buckingham Palace

Schimbarea gărzii la Buckingham Palace este o ceremonie somptuoasă, un spectacol pe care îl poți vedea doar dacă te afli în piața palatului în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, în jurul orelor 10:45.

Privește gărzile care defilează în celebrele uniforme de gală și bucură-te de moment. Sfatul nostru este să ajungi mai devreme, pentru a prinde un loc bun.

pin icon

Citește și alte articole despre Londra

4. Westminster Abbey

Într-un sejur în Londra nu trebuie să ratezi ocazia de a intra în Westminster Abbey, faimoasa biserică în care, încă din 1066, au loc ceremoniile de încoronare a regilor și reginelor Imperiului Britanic.

Actuala biserică, ce datează din 1245, te impresionează cu arhitectura sa gotică și găzduiește mormintele a nu mai puțin de 17 monarhi. Trebuie să știi că, în mod normal, să vizitezi interiorul bisericii costă, însă nu-ți cere nimeni socoteală în timpul slujbelor de duminică sau a celor ținute de Paște sau de Crăciun.

5. Ceremonia cheilor la Tower of London

Dacă te afli la timpul potrivit la Tower of London (Turnul Londrei), poți să surprinzi ritualul în care sunt închise toate porțile istoricului castel.

Ceremonia cheilor, cum este cunoscută de mai bine de 700 de ani, are loc în fiecare seară la 21:30 și te fascinează cu aerul său solemn, la care poți participa gratuit.

6. St. Paul’s Cathedral

Faimoasa biserică anglicană de secol XVII, cea mai mare din Londra și a doua din țară ca dimensiuni, domină priveliștea din Ludgate Hill, adică exact din locul în care a fost ridicată prima sa variantă, în secolul VI.

Catedrala te impresionează cu arhitectura sa în stilul baroc englezesc și, deși costă destul de mult intrarea, poate fi vizitată gratis în timpul slujbelor, ce au loc dimineața la 7:30 și 8:00, la prânz (12:30) și după-amiaza (17:00).

7. Tower Bridge

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din Londra gratuite la care trebuie să ajungi într-un sejur aici, Tower Bridge este o operă de arhitectură ce unește malurile Tamisei din anul 1894.

Cele două turnuri ale sale sunt o emblemă a orașului, și vizitarea lor nu este gratuită, însă dacă te găsești în zonă în momentul în care care podul se ridică, pentru a face loc ambarcațiunilor, te bucuri de un spectacol de inginerie desăvârșit.

8. British Library

Poate cea mai mare bibiotecă din lume, cel puțin după numărul obiectelor catalogate, British Library este unul dintre acele obiective turistice din Londra gratuite care trebuie neaparat pus pe lista. 

Camerele expoziționale, ce includ manuscrise rare (printre altele) sunt printre principalele puncte de atracție.

9. Arta lui Banksy pe străzi

Poți să admiri oricând câteva dintre lucrările faimosului artist stradal Banksy și pentru asta te costă doar efortul de a ajunge pe străzile și în locurile în care operele sale încă mai sunt vizibile, până nu sunt șterse și acestea: „Guard Dog and His Master’s Voice“, în Rivington Street, pe terasa berărie Cargo; „Phone Tap“, pe Chrisp Street; „Sorry the Lifestyle“ în Poplar, East London; „Blur Crazy Beat Art Work“, pe Stoke Newington Church Street.

10. Piccadilly Circus, unul dintre locurile de vizitat în Londra gratuit

Piccadilly Circus este poate cea mai faimoasă piață publică din Londra, a cărei strălucire, dată de neoanele neobosite ale panourilor publicitare, concurează cu Times Square din New York.

Trebuie doar să ajungi la intersecția dintre Regent Street și Piccadilly, pentru a înțelege de ce magia locului atrage atât de mulți turiști.

11. Abbey Road

Pe Abbey Road se află celebra trecere de pietoni traversată de băieții de la The Beatles în și mai celebra fotografie, care a ilustrat cel de-al unsprezecelea album, Abbey Road, al legendarei formații.

Tot aici se află și studioul în care cei patru și-au înregistrat cele mai memorabile piese.

12. Regent Street

Regent Street nu mai are nevoie de nici o prezentare, căci este aproape imposibil să nu fi auzit de una dintre cele mai importante artere de shopping din Londra.

Chiar dacă nu ai intenția să faci cumpărături, o plimbare pe Regent Street se impune, cel puțin pentru a admira vitrinele renumitelor magazine și arhitectura superbă a clădirilor. Iar, în timpul Crăciunului, strada devine o adevărată feerie!

13. Portobello Street Market

Atmosfera animată și abundența de produse de toate felurile, de la antichități valoroase la nimicuri vintage, fie că vorbim de obiecte de artă, haine, bijuterii sau piese de mobilier second-hand, au transformat Portobello Street Market în una dintre cele mai celebre piețe de antichități din Londra și din lume, în care te pierzi ușor în căutarea micilor comori.

14. Borough Market

Când spui Borough Market te gândești la o călătorie în istoria gastronomică a Londrei. Piața de produse alimentare este una dintre cele mai mari și mai vechi din oraș, localnicii făcându-și cumpărăturile aici încă din secolul XIII.

Legume și fructe proaspete, pâine și brânzeturi tradiționale, prăjituri, cidru sau preparate gata făcute, alături de multe altele, sunt la o distanță nu mai mare de o înghițitură.

15. Bushy Park

Să te plimbi prin Bushy Park echivalează cumva cu descoperirea parcului în care regele Henric al VIII-lea obișnuia să vâneze căprioare, în timpul șederii sale la Hampton Court Palace, din apropiere.

O incursiune în natură și în istorie, deopotrivă, în care admiri căprioarele pe care acum nu le mai pândește nici un pericol!

16. La pas, de-a lungul Tamisei

Într-un sejur în Londra, o plimbare pe malurile Tamisei se dovedește una dintre cele mai plăcute activități, în care ai ocazia să admiri câteva dintre clădirile iconice moderne și obiectivele turistice clasice din centrul orașului, de data aceasta văzute dintr-o perspectivă diferită.

17. Picnic în parc. În Hyde Park

Hyde Park este cel mai mare dintre parcurile regale din Londra și locul de desfășurare a unor evenimente istorice importante, mai ales începând cu secolul XIX, cum ar fi demonstrațiile sufragetelor sau protestele împotriva războiului din Irak, din 2003.

Devenit extrem de popular pentru marile concerte rock susținute aici de Pink Floyd, The Rolling Stones sau Queen, care au consacrat această tradiție, parcul este și locul preferat de londonezi pentru relaxare și picnicuri în natură.

18. St. James's Park

Pe lângă frumusețea parcului, aici poți fi martor la un ritual cu tradiție, ce are loc în fiecare zi la orele 14:30. Este vorba de nimic altceva decât de hrănirea pelicanilor, un eveniment foarte apreciat printre londonezi și turiști deopotrivă.

19. Soho, unul dintre locurile de vizitat în Londra gratuit

Faimosul cartier, deși afectat de gentrificare, își păstrează încă farmecul de altădată, când reprezenta scena cea mai animată a vieții de noapte din Londra.

Încă te mai poți bucura de atmosfera din jurul barurilor, cluburilor și restaurantelor care i-au definit spiritul liber.

20. Parliament Hill

Situat în Hampstead Heath, Parliament Hill este locul în care trebuie să ajungi într-un sejur în Londra pentru a te bucura de priveliștile seducătoare ale orașului, așa cum numai de aici pot fi văzute.

21. Little Venice

Zona din apropiere de Camden este faimoasă pentru barurile și cafenelele situate de-a lungul canalelor ce aduc aminte de Veneția. Și de ce să nu te relaxezi la un pahar pe malurile apei, într-o atmosferă relaxată, sau pur și simplu să te plimbi?

22. In lumea lui Harry Potter

Dacă vrei să intri în lumea magică a lui Harry Potter, trebuie să ajungi pe platforma 9 ¾ a celebrei gări King's Cross. Nu te costă nimic să vezi magazinul al cărui design este inspirat din cărțile din serie.

23. Covent Garden, unul dintre locurile de vizitat în Londra gratuit

Covent Garden nu este doar locul unde admiri Opera Regală din Londra, ci și un cartier plin de viață, cu străzi animate, pe care poți vedea o serie de performance-uri inedite.

Tot aici găsești fosta piață, cu o arhitectură superbă, în interiorul căreia descoperi o mulțime de magazine.

24. Bank of England Museum

Chiar dacă este vorba despre bani, nu te costă nimic să vezi lingourile de aur și colecția impresionantă de monede și bancnote din acest muzeu din interiorul Băncii Angliei.

25. Trafalgar Square

Un sejur în Londra nu are cum să nu-ți ducă pașii în Trafalgar Square, vestita piață în mijlocul căreia, alături de frumoasele fântâni, domină columna lui Nelson, apărată de statuile impresionante ale leilor.

Unde mai pui că aici găsești și National Potrait Gallery, unde poți vizita în voie?

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te vezi deja în vacanță la Londra, te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen sau să consulți lista de Resurse pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.