Acasa Travel Moods Aventură Survolând paradisul în sejur în Hawaii

Travel Mood Aventură

Survolând paradisul în sejur în Hawaii

În sejur în Hawaii, acest paradis unanim recunoscut de toți călătorii, trebuie să admiri spectaculoasa insulă Kauai așa cum se cuvine. În zbor.

În sejur în Hawaii descoperi un tărâm cu plaje albe, corali strălucind în culori primare, vulcani fumegând în mijlocul Pacificului. Este ținutul vizitat pentru aerul său paradisiac, pentru surfing, pentru muzica leneșă și ritmul blând al vieții. Este locul în care relaxarea și aventura se întâlnesc fericit, în care atât îndrăgostiții, cât și familiile, se simt bine, în care distracția este cuvântul de ordine, iar odihna vine firesc la capătul fiecărei zile.

Kauai, insula unde aventura este la ea acasă

Iar Kauai, cea mai bătrână dintre insulele hawaiene, cu cascadele, plajele și apele sale albastre, cu valurile perfecte și stâncile roșii, este o încă mai plăcută surpriză.

Venit aici pentru aventurile în natură, te bucuri de tiroliene, privești uimit zările de la înălțime, te adâncești în canion, te avânți în peșteri sau navighezi pe râuri, și experimentezi viața la tropice așa cum nu ai mai făcut-o vreodată.

Zboară cu un biplan vintage în sejur în Hawaii

Dar o aventură pe care chiar nu îți permiți să o ratezi în acest sejur în Hawaii este un zbor cu un biplan vintage, ce durează mai bine de o oră, în timpul căruia absorbi toată frumusețea reliefului natural al insulei acesteia cu o topografie atât de diversă și de fascinantă.

O astfel de experiență se poate dovedi a fi aventura vieții tale. Pornești de pe aeroportul Lihue, unde îl întâlnești pe pilotul ghid care te însoțește de-a lungul escapadei aeriene.

După ce primești un scurt instructaj de orientare, ești gata să te îmbarci în micul avion biplan, pentru călătoria într-o carlingă deschisă, purtând, ca pe vremuri, o cască din material textil și ochelari, imaginându-te deja în vremurile în care doar cutezătorii se încumetau să provoace înălțimile. Iar siguranța nu trebuie să te îngrijoreze, în momentul de față, pentru că beneficiezi de toate avantajele epocii noastre.

Admiră natura fascinantă

De la decolare ai să vezi cum ți se desfășoară în față hotelurile și vilele de pe coasta de est, dar și râul sacru Wailua și muntele Nounou, Gigantul Adormit care și-a primit numele de la asemănarea sa bizară cu un personaj ostenit, și dintr-o legendă locală despre un uriaș care, după o zi grea, s-a așezat să se odihnească pentru cine știe câtă vreme.

Zărești apoi orașul istoric Kapa’a, plaja albă Keali’a și munții Anahola, dar și celebrul far Kilauea, în vreme ce vântul ce îți mângâie fața sporește încântarea descoperirilor pe care le faci rând pe rând. Golful Hanalei și vârful muntelui Waialeale, cunoscut drept cel mai umed loc din lume datorită ploilor atât de abundente încât până și numele lui denotă asta, sunt alte locuri a căror vedere îți taie răsuflarea.

În zborul cu biplanul în sejur în Hawaii admiri plaje splendide și treci peste resorturile spectaculoase, scrutezi canionul Waimea în toată frumusețea sa neobișnuită și treci pe lângă vârfurile de pe coasta Na Pali, zărești cascadele ce tulbură liniștea junglei și tot soiul de alte mici minuni naturale inaccesibile altfel.

În zborul cu biplanul în sejur în Hawaii admiri plaje splendide și treci peste resorturile spectaculoase, scrutezi canionul Waimea în toată frumusețea sa neobișnuită și treci pe lângă vârfurile de pe coasta Na Pali, zărești cascadele ce tulbură liniștea junglei și tot soiul de alte mici minuni naturale inaccesibile altfel.

pin icon

Citește și alte articole despre Kauai

Ascută povești despre Kauai

Iar de-a lungul călătoriei tale pilotul îți istorisește povești fabuloase despre istoria insulei Kauai, despre legendele care însoțesc fiecare loc și despre geografia atât de dramatică ce ți se desfășoară înainte.

Plutești liber deasupra acestei insule ca o grădină și ajungi, în cele din urmă, să aterizezi, cunoscând mai multe decât ai fi crezut și experimentând altfel o destinație de o frumusețe copleșitoare.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Fii primul care află.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.