Acasa Travel Moods Explorare Cinci excursii din Sydney de experimentat în sejur în Australia

Travel Mood Explorare

Cinci excursii din Sydney de experimentat în sejur în Australia

Sydney este orașul superb în care vei ajunge cu siguranță într-un sejur în Australia. Iar de aici, toate drumurile îți sunt deschise! Am selectat pentru tine cinci experiențe pe care îți vei dori să le încerci.

Când ajungi la Sydney, în sejur în Australia, știi că ești pe un tărâm nou, unde diferențele culturale sunt uriașe, dar la fel este și dorința ta de explorare. Când noutatea se află peste tot în jur, îți este greu să îți găsești reperele. Mai cu seamă că te afli într-un loc de-a dreptul năucitor, care te uimește neîncetat în multe feluri.

Dacă știi deja ce trebuie să faci ajuns pentru prima oară în Sydney, pentru că ți-am mai povestit, înseamnă că ești familiar cu coasta fabuloasa de la Pacific, cu golful impresionant și cu plajele pe care întotdeauna se răsfață în soare sute de localnici a căror viață în aer liber ajungi să ți-o dorești imediat. Iar dacă ai mai fost aici, știi câte lucruri se întâmplă în Sydney și cât de vibrant este orașul.

Cu petreceri, baruri, galerii, restaurante și o mulțime relaxată mereu pusă pe distracție, Sydney este la fel de glam precum ți-l imaginai, dar întotdeauna foarte relaxat – poate de vină este natura care face parte din el atât de firesc. Și tocmai către ea te îndrepți, pentru că am selectat pentru tine cinci aventuri care pornesc din Sydney și te poartă spre alte zări.

Experiențe pentru travel mood explorare în sejur în Australia

În sălbăticie, în parcul Blue Mountains

O zi petrecută în afara ritmului amețitor din Sydney te poate duce în sălbăticie, în Parcul Național Blue Mountains, sit UNESCO World Heritage ce se află la doar puțin peste o oră de oraș, așa încât ar trebui să îți rezervi o zi de aventură petrecută în mijlocul naturii.

O mașină te ia de la hotel și te poartă peste Harbour Bridge, spre Scenic World, lângă Katoomba, unde poți să te îmbarci în trenulețul cu cea mai abruptă cale ferată sau poți să privești de sus, dintr-o telegondolă, parcul.

Panoramele ce ți se desfășoară în față includ Megalong Valley sau formațiunea Trei Surori, deja legendară, iar în vreme ce le privești auzi și miturile aborigenilor care s-au născut din splendoarea naturală a acestor meleaguri.
Continui explorarea în Leura, unde găsești mici magazine fermecătoare de antichități și unde iei prânzul, iar după, vizitezi Featherdale Wildlife Park, unde interacționezi cu fascinantele vietăți care trăiesc doar în Australia.

După ce hrănești cangurii sau faci fotografii cu simpaticii koala, observi păsările exotice care se odihnesc în tufișuri, iar apoi te întorci în Sydney, relaxându-te de-a lungul drumului ce trece prin peisaje spectaculoase.

O degustare de vin în Hunter Valley

Poate că nu știai prea multe despre vinurile locale atunci când ai ales un sejur în Australia pentru vacanța ta, dar nu e niciodată târziu să înveți. Un tur cu plecare din Sydney te provoacă să explorezi Hunter Valley, regiunea producătoare de vin cu cea mai mare tradiție din țară. Pleci dis de dimineață din oraș și ajungi în două ore în Hunter Valley, despre care afli că are o excelentă reputație pentru vinurile și cultura sa gastronomică.

Te oprești la câteva crame și podgorii, precum Leogate Estate Wines (faimoși pentru Semillon, Chardonnay și Shiraz) și McGuigan Wines (numit cel mai bun producător de vin din lume în trei rânduri), iei un prânz savuros la Hunter Valley Resort, privind spre rândurile de shiraz.

Asculți povești despre vin și despre meticuloasa sa producție, te plimbi prin vie, deguști soiuri superbe (dar și câteva beri produse artizanal, dacă îți este sete). Iar la sfârșitul zilei te întorci spre Sydney cu gândul încă la frumoasa escapadă de o zi care tocmai s-a încheiat.

Croazieră cu delfinii în sejur în Australia

Sunt multe de descoperit despre viața sălbatică într-un sejur în Australia, iar un tur de o zi pe coasta de nord, către Port Stephens și Stockton Bight, te încurajează să faci chiar asta.

Pornești de dimineață de la hotel și mergi spre nord, părăsind orașul pe superbul Harbour Bridge, până ce ajungi la Australian Reptile Park. Aici înveți o mulțime de lucruri despre speciile ce trăiesc doar în Australia, precum diavolii tasmanieni, ornitorincii sau wallabies, iar apoi mergi mai departe către Nelson Bay, unde ai o oră la dispoziție pentru o plimbare sau pentru prânz.

O oră mai târziu te îmbarci într-o croazieră în căutarea delfinilor, iar pe drum ghidul îți spune tot ce vrei să știi despre jucăușele creaturi marine.

După ce ai privit delfinii și poate că ai și înotat un pic, te întorci pe uscat și te îndrepți spre dunele de nisip de la Stockton Bight , cel mai mare sistem de astfel de dune de pe continent, ce se înalță în apropierea oceanului.

Un safari australian

Dacă te fascinează fauna impresionantă și atât de specifică a Australiei, nu rata o întâlnire cu cele mai celebre animale ale continentului în habitatul lor natural. Pornești din Sydney într-un vehicul 4X4, alături de un ghid naturalist, și mergi 90 de minute în afara orașului, până ce ajungi la Southern Highlands, acolo unde fabuloasele creaturi ce trăiesc doar în această parte de lume umblă nestingherite.

Te oprești în mai multe puncte strategice unde poți vedea koala, canguri, păsări emu, ornitorinci sau wombat, poate chiar și oposumi cu marsupiu sau fascinanții echidna, furnicarii marsupiali, unii putând fi observați doar după apusul soarelui, când încep să devină activi. Asculți detalii interesante despre toate aceste animale, le urmărești în acțiune, iar la final, după cină, te întorci în Sydney.

O zi în Canberra

Sigur că Sydney ți se pare o destinație perfectă pentru un sejur în Australia, dar nu uita nici de Canberra, capitala atât de interesantă a țării.

Un tur de o zi te aduce aici alături de un ghid care îți arată cele mai celebre monumente și locurile ce definesc orașul al cărui design a fost plănuit în detaliu de arhitecți vizionari, unul din foarte puținele din lume care a fost planificat de la bun început.

O plimbare de trei ore cu mașina te aduce aici, dar la jumătatea drumului ai parte de o pauză binemeritată în Berrima, în Southern Highlands, orășelul fermecător cu clădiri georgiene de secol XIX.

Mai târziu, poți să vezi Canberra în întreaga ei frumusețe de la Mt Ainslie, și în cele din urmă ajungi, trecând pe lângă Biblioteca Națională, Înalta Curte și monumentul dedicat Capitanului Cook.

Continui excursia cu un tur ghidat privat în clădirea Parlamentului, cu grădinile sale de pe acoperiș de unde privești întregul oraș, mergi la Australian War Memorial și la National Museum sau la Portrait Gallery, în funcție de expozițiile temporare. O zi plină de descoperiri, care se încheie cu călătoria înapoi spre Sydney.

Ești un iubitor la tururilor de explorare? Iți recomandăm să descoperi și alte astfel de idei în colecția Explorează si descoperă sau să consulți secțiunea de Experiențe pentru și mai multă inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.