Acasa Travel Moods Activ Vacanță în Australia: Sydney la superlativ

Travel Mood Activ

Vacanță în Australia: Sydney la superlativ

O vacanță în Australia te îndeamnă să explorezi strălucitorul, zgomotosul și atât de relaxatul Sydney, un oraș plin de viață și de povești.

Sydney este cea mai evidentă destinație atunci când mergi în vacanță în Australia. Cu portul lui impresionant, cu clădirile iconice, cu petrecerile până în zori, cu plajele pline și cu parcurile sale în care jungla urbană există, la propriu, Sydney este mereu alert, mereu plin, mereu prietenos.

Și cu atât mai ușor de cunoscut – odată ajuns aici pentru prima oară, poți avea numeroase experiențe care ți-l dezvăluie în toată frumusețea sa. Nu îți rămâne decât să te bucuri.

Experiențe pentru travel mood activ în vacanță în Australia - Sydney

1. O plimbare în oraș

În vacanță în Australia, Sydney este cea mai ofertantă destinație. Descoperă orașul într-un tur, in compania unui localnic, ce atinge toate acele obiective turistice care fac faima metropolei și pe care arzi de nerăbdare să le cunoști.

Vreme de patru ore te plimbi între Mrs Macquarie’s Chair, banca săpată în stâncă de deținuți, și The Gap, vârful de lângă mare, te minunezi în fața splendorii arhitecturale a podului și a Operei din Sydney, vizitezi Chinatown și cartiere precum The Rocks, Paddington și Woolloomooloo. Iar apoi descoperi, pe coastă, Bondi Beach, Rose Bay și Shark Beach.

2. Sus, pe Sydney Bridge

Unul dintre cele mai spectaculoase monumente ale Sydney-ului este celebrul pod de oțel inaugurat în 1932, căruia localnicii îi spun afectuos „umerașul”. Un tur te provoacă să îl escaladezi pentru a admira o panoramă superbă, de la 134 de metri înălțime. Ghidul se asigură că escalada ta va fi făcută în siguranță și cu doza de amuzament necesară.

Un maximum de 14 persoane ia parte la această experiență, astfel încât fiecare participant să beneficieze de atenție. Iar odată ajuns sus, caută cu privirea dincolo de spectaculosul oraș și zărește Munții Albaștri.

pin icon

Citește și alte articole despre Sydney

3. O zi la Operă

Probabil că nu este clădire mai celebră în Sydney decât faimoasa Operă, pe care o descoperi într-o plimbare ghidată alături de un expert care te conduce prin acest monument care face parte din patrimoniul UNESCO și îți povestește despre istoria acestui loc dedicat în întregime artei spectacolului.

Cutreieră ungherele ascunse ale clădirii și, dacă îți dorești, optează pentru un upgrade care să cuprindă și o incursiune delicioasă la Opera Kitchen. Inspirația arhitecturală, felul în care a fost construit acest complex ce găzduiește anual mai bine de 1500 de concerte, musical-uri, piese și spectacole de balet, toate te vor fascina.

4. O incursiune în The Rocks

Întâlnește-ți ghidul în Circular Quay și pleacă în încă o aventură în vacanța în Australia, adică într-un tur în The Rocks, acolo unde s-a stabilit colonia britanică în 1788.

Pășește pe străduțele construite de deținuți, sculptând stâncile de pe coastă pentru a obține materiale, află despre trecutul întunecat al cartierului, lăsat demult în urmă de restaurantele și buticurile ce populează azi zona, și oprește-te pentru câte o băutură în pub-urile istorice de aici (unele dintre ele deschise pe la 1800).

Vizitează un sit arheologic și încheie-ți experiența cum se cuvine, cu încă un drink aproape de Circular Quay.

5. Sydney de la înălțime

Scrutează înălțimile din celebrul Sydney Tower Eye, într-o experiență de neuitat. Turnul de peste 300 de metri se înalță deasupra districtului financiar al orașului, iar la 268 de metri ai parte de un skywalk, care îți furnizează fiori pe șira spinării și îți oferă o panoramă uluitoare, care se întinde de la Pacific până la Munții Albaștri.

Platforma de sticlă pe care pășești alături de ghidul tău este punctul de plecare într-o aventură care, literalmente, îți pune Sydney-ul la picioare. Opera, Sydney Harbour Bridge, dar și o vizionare cinematografică 4D, care îți dă impresia că zbori deasupra orașului, îți completează experiența.

6. O croazieră australiană

O croazieră de două ore în portul din Sydney îți deschide o nouă perspectivă asupra atracțiilor acestui oraș fabulos și este, în același timp, o experiență must în vacanța în Australia.

Privește către Operă, spre pod, fă fotografii, admiră Watsons Bay și Government House, apoi navighează către Goat Island și Darling Harbour, treci pe lângă Fort Denison, pe mica insulă de lângă Royal Botanic Gardens, și află cum erau tratați aici deținuții.

Admiră plajele și întoarce-te la țărm mai îndrăgostit de Sydney decât ai fost vreodată.

7. În Bondi Beach

Un loc în care trebuie să petreci mai mult timp în vacanța în Australia este Bondi Beach – iar un tur te conduce într-acolo, într-o primă descoperire. Pornești cu un double-decker și călătorești printre cele mai faimoase atracții turistice, de la The Rocks la clădirea Operei sau la celebrul pod.

Dar suburbia Bondi Beach, la doar câteva mile de centrul orașului, este cea care te va fascina, cu plaja ei largă și cu marea caldă, mereu plină de surferi în căutarea valului perfect, cu cafenelele, restaurantele și magazinele ei, aproape toate cu vedere spre ocean.

Autocarul supraetajat face 34 de opriri pe traseu, iar comentariile relaxate ale ghidului sunt numai bune să te introducă în atmosfera atât de tipică pentru Sydney.

8. Pe două roți

Pedalează de-a lungul Sydney-ului într-un tur pe care ți-l alcătuiești singur, alegând dintre trei itinerarii diferite, sau chiar abătându-te de la traseele prea circulate.

Plaje, clădiri superbe și grădini tihnite ți se aștern în cale, de-a lungul celor peste 100 de kilometri de pistă ce străbat orașul. Treci peste Harbour Bridge, aventurează-te în piața de pește, descoperă suburbiile din nord, cu târgurile lor faimoase.

Sau mergi către Luna Park, rătăcește prin port, mergi spre Acvariu sau către Muzeul Maritim, du-te la Operă! Sunt atât de multe de văzut, e atâta viață în oraș, încât doar pe două roți o poți cuprinde, în același ritm cu cel în care trăiește orașul.

9. O cină pe ape

O croazieră într-o navă veche, cu pânze, asemenea celor care aduceau pe timpuri mărfuri dinspre îndepărtata Europă, însoțită de o cină, poate fi felul în care petreci o seară de neuitat în vacanță în Australia.

Mai ales că navighezi pe ape line în portul din Sydney, admirând vechile clădiri, vezi cum amurgul se lasă peste oraș, peste maiestuosul pod și peste clădirea Operei.

Poți chiar să dai o mână de ajutor la operarea navei sau să urci pe catarg, sau poți să te bucuri, pur și simplu, de o cină savuroasă și de un pahar de vin, urmărind spectacolul urban ce ți se desfășoară în față și ascultând poveștile echipajului.

10. Unora le place... Opera!

O noapte la Operă trebuie să se numere printre lucrurile pe care le faci în vacanță în Australia. Și, cum anul acesta sunt programate multe spectacole clasice, precum Boema, Traviata și Tosca, dar și selecții de arii celebre, nu ai cum să nu îți satisfaci apetitul muzical.

Dacă îți dorești, poți începe seara cu o cină într-unul dintre restaurantele din complex, privind către iconicul port dintr-o clădire emblematică a orașului. Iar apoi îți continui experiența într-una dintre sălile de spectacol și te bucuri de un festin muzical.

11. O zi cu balenele

Peste 15 mii de balene migrează anual, din mai și până în noiembrie, din Antarctica spre Marea Barieră de Corali, trecând pe lângă Sydney. Iar o croazieră cu un catamaran te duce chiar în drumul lor.

Pornești din port și te îndrepți către oceanul albastru ce ți se întinde în față și poți să fii sigur că nu va dura mult până ce vei întâlni primul grup de superbe mamifere marine.

Alege să îți petreci timpul pe punte sau adăpostește-te în cabina ce te ferește de vremea neplăcută, dacă e cazul, dar deschide larg ochii și minunează-te în fața forței creaturilor maiestuoase... și nu ignora nici delfinii, focile sau păsările ce își fac apariția.

12. În zbor peste Sydney

Un zbor cu elicopterul deasupra Sydney-ului poate fi încheierea perfectă pentru vacanța în Australia.

Survolezi splendidul oraș pe coastă, acolo unde se întind Coogee Beach, Bondi Beach, Manly Cove și spectaculosul port, admiri de sus podul și clădirea Operei și îl asculți pe pilotul care îți povestește o mulțime de lucruri despre istoria orașului care se așterne pe malul Oceanului Pacific.

Iar dacă timpul îți permite să explorezi și împrejurimile orașului îți recomandăm să citești articolul "Doza de adrenalină într-o vacanță în Sydney"  și să răsfoiești zona de Experiențe pentru mai multe idei și inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.