Acasa Travel Moods Evadare Ferma de sub Penteleu – un loc retras pentru o vacanță cu familia în România

Travel Mood Evadare

Ferma de sub Penteleu – un loc retras pentru o vacanță cu familia în România

Când știi că ai nevoie de o scurtă vacanță cu familia în România, înseamnă că ai decis să evadezi într-o destinație specială, unde lași totul în urmă și te bucuri de liniște, tihnă și tradiție.

Sunt momente în care simți că trebuie să lași totul în urmă și să petreci câteva zile doar cu familia, cât mai departe de orașul care te solicită și te epuizează, de telefoanele interminabile, de mail-uri, unele mai urgente decât altele, de rețelele de socializare și de programele TV obișnuite.

Vrei să fii doar împreună cu familia, undeva, dacă se poate, cât mai retras, pentru a vă bucura de natură și de obiceiurile simple de la țară, pe care ți le amintești din copilărie, când reprezentau firescul lucrurilor.

Și, pentru asta, nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, nu e nevoie să cauți la nesfârșit acest loc potrivit pentru o vacanță de weekend în România, fiindcă la Ferma de sub Penteleu găsești tot ceea ce-ți dorești. Este departe de civilizație, la poalele muntelui, într-un cătun din județul Buzău, la care ajungi urmând drumul care se bifurcă din satul Varlaam, de care aparține. Înaintezi doar pe cel care lasă râul Bâsca Mare pe partea dreaptă.

Și mergi așa cu râul, pe drumul forestier, vreo 10 minute cu mașina, cam trei kilometri, până ajungi la puntea ce traversează râul, un fel de pod suspendat care face trecerea, ca într-un ritual mitologic, spre ferma unde ai impresia că timpul se dilată și se suspendă. Fiindcă, după ce ai parcurs acest drum inițiatic, găsești un loc magic, unde se cresc animale, se cultivă pământul și se îngrijesc livezile la fel ca altădată, cu dragoste și cu respect pentru natură. Simți imediat că ai ajuns unde trebuie, că ai ales locul potrivit pentru o vacanță cu familia în România, în care copiii să fie fericiți, voi toți să fiți fericiți împreună.

Cazare

Cazarea este tradițională, și nici nu putea să fie altfel. Camerele sunt amenajate cu gust, în spiritul locului, dichisite atât cât trebuie și mereu curate și aerisite. Poți alege între camerele duble, cu pat matrimonial și cu un pat single, suplimentar, apartamentele pentru trei sau patru persoane și vila sau Casa Mare, cum i se spune aici, cu trei dormitoare și living spațios.

Nu lipsesc cărțile, filmele vechi și vinilurile, spațiile de relaxare și locurile de joacă pentru copii, care au parte și de o cameră de jocuri, unde vă puteți distra împreună. Adu-ți aminte, aici nu ai internet sau semnal la telefon, așa că profită!

Masa

Mâncarea este tradițională și gătită ca pe vremuri, folosind doar legume proaspete și naturale, culese direct din grădină sau luate din cămara plină cu bunătăți, unde au fost lăsate la păstrare, așa cum dictează natura și anotimpurile.

Brânzeturile, cărnurile, gemurile și compotul făcute aici au gustul din copilărie, pe care nu l-ai uitat niciodată.

Aici copiii mănâncă sănătos și cu multă poftă, fiindcă totul este bun când este gătit natural, cu dăruire și în aerul curat de munte.

Experiențe pentru familii

De altfel, bucuria copiilor este nemărginită la fermă, fiindcă au parte de experiențe pe care nu le pot trăi prea des.

Aici pot să își facă prieteni noi printre animale, fie că e vorba de capre, oi, vaci și iepuri, sau de gâște, rațe și găini. Nimic nu se compară cu timpul petrecut împreună cu ele, când pot să le hrănească, să le mângâie și să le țină în brațe.

Pot învăța să mulgă vaca sau caprele și să facă brânză, apoi să ia ouă de la găini și să le fiarbă pentru micul dejun.

Pot să culeagă fructele din pomii încărcați și căpșune și legume din grădină, să alerge cât vor pe dealuri, să se joace și, când obosesc, să stea puțin și să o ia de la capăt, fiindcă de ce să-i oprești?

De altfel, mergeți împreună pe malul râului, unde vara puteți face plajă, în timp ce copiii se bălăcesc în voie, până seara, când este timpul pentru un foc de tabără ca-n povești, însoțit de cântece și multă veselie sub cerul clar și înstelat.

pin icon

Citește și alte articole despre România

Drumeții

Și, pentru momentele în care vrei să explorezi, aventurează-te împreună cu familia într-o drumeție pe munte, în mijlocul pădurii umbroase și răcoroase, sau plecați în scurte excursii, fiindcă în zonă sunt multe lucruri de făcut și multe atracții turistice, dintre care amintim: Lacul Mociaru, Platoul Meledic, Muntele Alb sau Grunjul de la Mânzăleși, Muntele de Sare de la Lopătari, Vulcanii Noroioși, Termele Romane – Pietroasele și multe altele.

Abia când a venit timpul să vă întoarceți acasă, îți dai seama că vacanța cu familia în România, chiar și atât de scurtă, nu putea fi mai frumoasă și mai ruptă de lume decât la Ferma de sub Penteleu, unde ți-ai promis că o să vă întoarceți curând.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.