Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă, cu tramvaiul și metroul, viața de noapte din Praga, alături de un localnic, într-un tur în baruri & pub-uri & berării

Descoperă, cu tramvaiul și metroul, viața de noapte din Praga, alături de un localnic, într-un tur în baruri & pub-uri & berării

244 Reviews

Praga / Cehia

Durată: 5 ore

Furnizor:

Viator

De la 68

Scurtă descriere:

Bucură-te de o călătorie la unele dintre cele mai bune localuri cu băutură din Praga, într-un tur de seară de cinci ore, în care descoperi berea orașului. Cu un ghid local, vizitează cinci baruri și pub-uri iconice, inclusiv o microberărie, în timp ce afli despre marea pasiune a cehilor pentru bere. Mergi în districtul trendy Žižkov și în orașul vechi din Praga și răsfață-ți gusturile cu câteva „tapas“ cehești clasice, cum ar fi porc cu chili și cârnăciori murați. Primește informații din interior despre berile de top pe care să le încerci și află povești fascinante despre cultura cehă de la ghidul tău cunoscător.

Repere:

  • Tur de seară de cinci ore, în care descoperi berea din Praga;
  • Bucură-te de scena de bere din Praga pe măsură ce explorezi orașul, pe jos și cu metroul;
  • Degustă diferite tipuri de bere, la o microberărie cehească foarte apreciată;
  • Încearcă o varietate de beri locale, alături de degustări tipice cehești;
  • Ascultă povești despre cultura și istoria Pragăi, spuse de ghidul tău.

La ce să te aștepți:

Începe-ți turul de seară, de cinci ore, când îți întâlnești ghidul local în piața Wenceslas. Ascultă o prezentare introductivă apetisantă despre scena berii din Praga și află cum piața Wenceslas a ocupat un loc central în istoria recentă a Pragăi, găzduind protestele care au declanșat Revoluția de catifea din anul 1989.

Apoi, începe-ți explorarea localurilor cu bere din oraș. Pe drum, mergi cu tramvaiul și cu metroul, când este necesar (biletele sunt incluse), și descoperă cinci baruri și pub-uri, precum și o microberărie trendy.

Ia tramvaiul spre o sală de bere populară în Žižkov, un fost cartier industrial care acum este un hub al vieții de noapte din Praga. Alege din 10 tipuri de bere, de la mărcile cehești renumite la unele mai puțin cunoscute, produse de microberării promițătoare. Savurează, alături de bere, deliciosul porc cu chili, servit cu hrean și muștar, și, în timp ce mănânci și bei, examinează pozele cu președinții comuniști cehi care acoperă pereții, pe măsură ce ghidul îți spune povești despre viața din Praga din perioada comunistă.

Apoi, mergi cu metroul spre zona Vinohrady. Vizitează un pub cu 27 de beri la halbă și alege una extravagantă, cu ajutorul ghidului tău. Bucură-te de bere și de o gustare cehească clasică - cârnăciori murați. De aici, continuă spre o altă locație, aleasă de ghid în acea zi, în funcție de anumite motive: de exemplu, dacă are loc un concert sau dacă oferă o anumită specialitate de bere la halbă.

Continuă spre un alt pub plin de atmosferă din orașul vechi din Praga. Intră pentru a degusta iconica bere cehească, Pilsner Urquell, mai degrabă dintr-un rezervor decât dintr-un butoi, și, pe măsură ce-i savurezi gustul, află despre inventarea berii Pilsner, una dintre cele mai iubite beri din lume.

Încheie-ți turul cu un ultim pahar la o microberărie primitoare. Apoi, ia-ți rămas bun de la ghid și primește o hartă a celor mai bune berării din Praga – un cadou perfect dacă plănuiești să continui aventura de unul singur.

 

Vezi și alte experiențe din Praga

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.