Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Învață cum să prepari mâncare tradițională cehească cu un chef expert, cu ingrediente cumpărate din piața locală

Învață cum să prepari mâncare tradițională cehească cu un chef expert, cu ingrediente cumpărate din piața locală

7 Reviews

Praga / Cehia / Europa

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 126

Scurtă descriere:

Învață cum să prepari mâncare tradițională cehească într-o experiență culinară de patru ore în Praga, ce include un tur la o piață și o lecție de gătit. Împreună cu un chef expert, mergi la piața Praga, pentru a cumpăra ingrediente locale proaspete, aflând despre obiceiurile culinare cehești. Apoi, prepară un meniu cu trei feluri de mâncare cehească favorite, precum „bramboráky“ (clătite din cartofi) și „jablečný závin“ (ștrudel de mere), primind instrucțiuni practice. Încheie prin a te bucura de festinul gătit în casă, împreună cu ceilalți participanți. Experiența este limitată la opt persoane, pentru a primi atenție personalizată din partea chef-ului.

Repere:

  • Lecție de gătit mâncare cehească, de patru ore, în Praga, ce include o vizită la piață;
  • Explorează piața Praga, pentru a lua ingrediente locale proaspete și de sezon;
  • Învață să gătești o masă cehească cu trei feluri de mâncare, din meniurile la alegere;
  • Primește instrucțiuni de preparare a unor specialități locale, cum ar fi „bramboráky“ (clătite din cartofi) și „ovocné knedlíky“ (găluște cu fructe);
  • Savurează felurile de mâncare pe care le-ai preparat, alături de băuturi (pe propria cheltuială) și de ceilalți participanți;
  • Tot echipamentul este furnizat și sunt disponibile și meniuri vegetariene;
  • Experiență în grup mic, de maximum opt persoane, pentru o atmosferă mult mai intimă.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți chef-ul în piața Praga și mergeți printre tarabe. Examinează fructele, legumele și alte standuri culinare, și află despre găstronomia chească și despre lucruri legate de mâncare, de la chef. Colindă piața timp de aproape o oră, pentru a lua cele mai proaspete și mai bune ingrediente, pe care să le foloseși în timpul cursului.

Apoi îndreaptă-te spre studioul de gătit din apropiere, pune-ți șorțul și apucă-te de treabă. Dacă dorești, poți sări peste vizita de la piață și poți să te întâlnești cu chef-ul și cu ceilalți participanți direct la studio.

Intră în bucătăria modernă, ascultă o scurtă prezentare a preparatelor ce formează meniul cu trei feluri de mâncare, pe care l-ai ales, și începe să prepari ingredientele. Sunt disponibile și variante vegetariene, ca opțiune, dacă dorești.

Primește indicații pas cu pas de la chef-ul tău și învață sfaturi practice legate de stilul cehesc de gătit, de preferințe și asezonare, în timp ce gătești. În funcție de meniul ales, poți găti preparate ca bramboráky (clătite din cartofi cu carne afumată sau cu brânză) și ovocné knedlíky (găluște cu fructe).

După aproximativ două sau trei ore de gătit, ia loc și bucură-te de creațiile tale culinare, alături de ceilalți participanți. Primește feedback de la chef despre felurile de mâncare pe care le-ai pregătit și află mai multe despre gastronomia cehească, în timp ce mănânci și te relaxezi. Dacă dorești, acompaniază mâncarea cu băuturile disponibile (pe propria cheltuială), inclusiv băuturi alcoolice.

După ce ai terminat de mâncat, ia-ți rămas bun de la ceilalți. Experiența ta se termină când părăsești școala.

Vezi și alte experiențe din Praga

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.