Acasa Experiențe de călătorie Activități pentru întreaga familie Descoperă casele, bisericile de lemn și morile de vânt într-o croazieră pe canalele din „Mica Veneție“ din Praga

Descoperă casele, bisericile de lemn și morile de vânt într-o croazieră pe canalele din „Mica Veneție“ din Praga

33 Reviews

Praga / Cehia / Europa

Durată: 45 minute

Furnizor:

Viator

De la 11

Scurtă descriere:

Descoperă o parte ascunsă a Pragăi, într-o croazieră de 45 de minute în jurul districtului „Mica Veneție“. Urcă la bordul unei bărci de lemn, alunecă pe râul Vltava și vezi, de pe apă, castelul Praga și podul Carol. Vezi câteva rămășițe ale podului Judith, care a precedat podul Carol, și ieși de pe principalul traseu turistic, urmând canalul Certovka sau „canalul Diavolului“. Admiră casele în culori pastelate, aleile umbrite și atracțiile de pe malurile canalului și află povești fascinante despre acest colț secret al Pragăi, spuse de ghidul tău sau auzite în căști.

Repere:

  • Croazieră de 45 de minute de-a lungul canalelor și aleilor din „Mica Veneție“ din Praga;
  • Explorează canalele pitorești și atracțiile mai puțin știute, ce se întind de-a lungul râului Vltava;
  • Navighează canale străjuite de case frumoase, biserici și mori medievale;
  • Vezi rămășițele podului romanesc Judith, care traversa cândva râul Vltava;
  • Află informații și povești fascinante despre canalele și locurile pe care le vezi;
  • Descoperă o Pragă ascunsă, cea a străzilor liniștite și a colțurilor secrete, vizitate rar de către turiști.

La ce să te aștepți:

Vino pe cont propriu la punctul de plecare al croazierei tale de 45 de minute pe râul Vltava, într-o zonă centrală din Praga. Apoi, urcă la bordul unei bărci de lemn fermecătoare, care este suficient de mică pentru a naviga pe canalele și pe sub podurile mici de pe traseu.

Relaxează-te în cabina confortabilă și privește prin ferestrele panoramice, în timp ce barca părăsește docul. Fă fotografii cu podul Carol, plin de statui, și bucură-te de priveliștile castelului Praga, imensul complex care se află pe o formă de relief mai înaltă, cu vedere spre râu.

Vezi ultimele rămășițe ale podului Judith, podul roman din secolul al XII-lea care, după ce a fost avariat de inundațiile din anul 1342, a fost înlocuit de podul Carol, în anul 1357.

Vezi alte obiective, precum magnificul Rudolfinum, și îndreaptă-te spre așa-numita „Mica Veneție“: canalul Certovka sau „canalul Diavolului“. Această cale navigabilă a fost construită probabil în anii 1.100 și șerpuiește pe lângă unele dintre cele mai încântătoare atracții și colțuri ascunse ale Pragăi.

Ține aparatul de fotografiat pregătit în timp ce navighezi de-a lungul apelor blânde, pe lângă șiruri de case în stil baroc, frumos pastelate, mici biserici și alei umbrite.

Adâncește-te în atmosfera liniștită și treci de o roată de apă și de vechi mori, care foloseau cândva puterea apelor pentru a pune în mișcare fierăstraie și alte echipamente.

Ascultă poveștile din spatele fiecărui obiectiv și află câteva dintre legendele canalului, dezvăluite de ghid sau auzite în comentariile audio înregistrate. După 45 de minute, tragi la docul de la punctul de plecare, unde croaziera ta se încheie.

Vezi și alte experiențe din Praga

Activități pentru întreaga familie

Când îți petreci vacanța cu familia, totul este gândit în jurul vostru, de la destinația aleasă, la bagaje sau, în cele din urmă, la planul de mese. Așa că știi că în același fel trebuie să te gândești și la activitățile de care vă puteți bucura împreună. Astfel de experiențe nu doar că vă dezvăluie în cele mai plăcute moduri locul în care vă aflați (mai ales într-un travel mood activ), dar vă și aduc împreună, vă provoacă să vă consolidați relațiile, vă impun o comunicare aparte – astfel încât să vă folosiți timpul de calitate cu familia în cel mai bun mod. Și să aveți, toți, o vacanță extrem de agreabilă.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.