Acasa Travel Moods Evadare Evadează în Insula Holbox în vacanță în Mexic

Travel Mood Evadare

Evadează în Insula Holbox în vacanță în Mexic

O vacanță în Mexic e o șansă să descoperi o insulă neatinsă încă de ritmul trepidant al turismului de masă – evadează în Insula Holbox, un mic colț de rai în care liniștea și relaxarea sunt prețuite la adevărata lor valoare, ca și natura și gustul pentru frumos.

Câteodată, unele lucruri trebuie să rămână simple, așa cum sunt. Câteodată, poate, nici nu ar trebui să aflăm despre noi destinații cool, a căror frumusețe constă tocmai în simplitate. Dar, până la urmă, nu este vorba despre noi, cei care își doresc să audă despre un loc de vacanță retras, departe de agitație și de cohortele de turiști care iau totul în stăpânire, ci ai ghicit despre cine. Cum începe să se manifeste un interes turistic pentru o anumită zonă „hip“, marii dezvoltatori au și început să construiască masiv.

Fiindcă avem nenumărate exemple, și cel mai la îndemână, pentru că tot vorbim de vacanța în Mexic, este orașul Tulum, care până nu demult era cel mai sudic punct de pe Riviera Maya din peninsula Yucatan și locul hippy-cool preferat de turiști la sfârșitul anilor ‘60.

Însă, cum au apărut celebritățile, publicațiile au și început să scrie și Tulum, dintr-o dată, a devenit o destinație extrem de populară, ce a adus creșteri de prețuri și noi și noi resorturi, care azi se întind cu mult mai departe de Tulum, dar sunt promovate ca făcând parte tot din Riviera Maya.

Dar vacanța în Mexic poate să rămână simplă și cool, fiindcă insula Holbox, situată în nordul peninsulei Yucatan, acolo unde se întâlnesc apele Golfului Mexic cu cele ale Mării Caraibilor, este acel refugiu în splendoare și simplitate, unde viața se desfășoară într-un ritm atât de lent încât ți-ai dori să rămâi aici nu doar câteva zile, ci poate tot timpul.

Da, ne dorim ca unele lucruri să rămână așa cum sunt, pentru a ne bucura mai mult de ele. Ne dorim ca frumusețea sălbatică a insulei Holbox, ce face parte din rezervația Yum Balam, în care sunt protejate peste 150 de specii de păsări, să nu se altereze, pescuitul să rămână principala industrie, străzile de nisip să nu se transfome în betoane și asfalt, circulația mașinilor să fie în continuare restricționată, plajele să rămână la fel de albe și de imaculate, apele mării să rămână la fel de azurii, mangrovele să fie lăsate la locul lor și laguna cu ape puțin adânci să fie mereu plină de păsări flamingo și pelicani, așa cum se întâmplă acum. Iar turiștii să rămână la fel de puțin de numeroși, dacă se poate. Desigur, persoanele de față se exclud.

Cum ajungi

Situată la doar 65 de kilometri de Cancun, insula Holbox este ușor accesibilă fie pe calea aerului, cu un serviciu de taxi aerian, fie cu un transfer de la aeroportul din Cancun, urmat de un un drum de 15 minute cu feribotul.

Deși pe insula cu o lungime de aproximativ 42 de kilometri și cu o lățime de până la doi kilometri nu circulă autovehicule, la nevoie, te poți deplasa ici-colo cu mașini în genul celor folosite pe terenurile de golf, pe post de taxi.

Ce să faci:

Înoată împreună cu rechinii-balenă

Cum insula este vizitată anual, din mai și până în septembrie, de populații întregi de rechini-balenă, profită de această ocazie unică în viață și înoată alături de giganticii pești, poate cei mai mari din lume, însă complet inofensivi pentru oameni.

Coastele peninsulei Yucatan au înregistrat în anul 2011 una dintre cele mai mari aglomerări de rechini-balenă din lume, nu mai puțin de 400 de astfel de exemplare fiind observate în această zonă.

Savurează un ceviche

Te afli pe o insulă pescărească, ceea ce înseamnă că te poți bucura și de o tradiție culinară bazată pe pește proaspăt și fructe de mare.

Nu ezita să comanzi un ceviche pregătit ca la carte, cum numai cei de aici știu să îl facă. Nu se supără nimeni dacă bei o margarita sau un shot de tequila în timpul mesei.

Apusul văzut de pe insulă

Colindă plajele și caută cel mai bun loc pentru a surprinde apusul de soare, ce schimbă culorile mării și ale insulei într-un ritm lent, așa cum se desfășoară și vacanța ta în Mexic.

Odată ce l-ai descoperit, trebuie doar să faci cumva să fii acolo, la momentul potrivit.

Relaxează-te doar

Aici nu te grăbește nimeni. Plaja cu nisip alb și fin se întinde în liniște. Palmierii sunt la locul lor și fac umbră atât cât trebuie. Apele albastre ale mării se află în fața ta, la fel de liniștite ca briza ce adie plăcut. Hamacul în care te-ai tolănit te leagănă ușor. Doar relaxează-te!

Admiră păsările flamingo din insula Pasion

Urcă-te pe o barcă și în 15 minute descoperi frumusețea micuței insule Pasion, izolată suficient pentru a primi în vizită superbele păsări flamingo.

Plimbă-te pe plajele sale virgine, spălate de ape cristaline și străjuite de palmieri și admiră delicatele păsări.

Cu caiacul printre mangrove

Mergi în nordul insulei, acolo unde mangrovele stăpânesc totul și ascund o biodiveritate fabuloasă. Urcă-te în caiac și plutește în acest paradis natural, unde admiri o mare diversitate de păsări, printre care flamingo, pelicani, egrete, fregate, rațe sălbatice și pescăruși.

Unde stai:

Din fericire, pe insulă nu găsești hoteluri și resorturi imense, iar localnicii se luptă ca lucrurile să rămână așa, astfel încât natura să nu fie afectată. Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni de cazare, dintre care îți recomandăm:

CasaSandra

Situată pe plajă, cu vedere spre ocean, CasaSandra răspunde unui concept de lux ce pune accent pe eleganța rustică, astfel încât detaliile atent alese să creeze un spațiu de confort și de liniște în vacanța din Mexic.

Deținut de o artistă, hotelul este plin de obiecte de artă, ale sale și ale unor artiști cubanezi. Alături de acestea, mobila mexicană făcută manual și antichitățile cubaneze dau acea notă de autenticitate, iar lipsa televizoarelor, a telefoanelor sau alarmelor te deconectează și te introduce în ritmurile molcome ale insulei.

Casa Takywara

La Casa Takywara te bucuri din plin de calmul și liniștea de pe plajă, în mijlocul mangrovelor și vegetației specifice insulei, în timp ce te relaxezi într-unul dintre hamacele întinse în fața mării.

Aici găsești dragostea și respectul pentru natură, iar camerele generoase, amenajate într-un stil simplu și unic, dotate cu o mică bucătărie, îți oferă un spațiu de relaxare autentic în timpul vacanțe tale în Mexic.

Posada Mawimbi

O plajă imensă, cu nisip alb și fin, pe care găsești șezlonguri, hamace și paturi de plajă făcute din lemn, o grădină tropicală ce abundă în vegetație, 11 camere decorate cu draperii făcute din ponchouri antice din Guatemala și băi în stil mexican te așteaptă la acest mic hotel de pe insulă, la a cărui construcție s-au folosit produse și tehnici ce fac parte din străvechea cultură Maya.

Acum, că ai aflat despre acest loc absolut fascinant și unic in felul său, nu-ți rămâne decăt să consulți rubrica de Informații Utile, să afli ce furnizori sunt potriviți pentru vacanța pe care ți-o dorești și să pleci în călătorie!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.