Acasa Experiențe de călătorie Adrenalină și aventură Descoperă cultura mayașă și trăiește adrenalina la maximum în jungla din Yucatan

Descoperă cultura mayașă și trăiește adrenalina la maximum în jungla din Yucatan

19 Reviews

Cancun / Mexic

Durată: 6 ore

Furnizor:

Viator

De la 98

Scurtă descriere:

Lasă orașul Cancun în urmă și adâncește-te în jungla din Yucatan pentru o zi plină de adrenalină și cultură mayașă. Explorează minunile naturale ale cenotelor Nohoch Nah Chich și Sac Actun – sisteme incredibile de peșteri și râuri subterane – într-o excursie de snorkeling ghidată, apoi înaintează prin pădurea tropicală cu un Unimog de teren spre următoarea oprire, unde te așteaptă coborâri în rapel și zboruri pe tiroliană. Încheie totul cu o ceremonie tradițională Maya și cu o masă, înainte de a te întoarce în Cancun.

Repere:

  • Excursie de șase ore din Cancun spre Sac Actun din peninsula Yucatan;
  • Fă snorkeling într-un sistem de peșteri subterane;
  • Explorează jungla cu un autovehicul 4x4, coboară în rapel într-o cenotă și alunecă de-a lungul a trei tiroliene;
  • Bucură-te de o ceremonie mayașă tradițională la Rancho San Felipe;
  • Află despre biodiversitatea peninsulei Yucatan de la un ghid;
  • Prânz tip bufet și transport dus-întors de la majoritatea hotelurilor din Cancun, incluse;
  • Tur în grup mic, limitat la 10 persoane, ce asigură o experiență personalizată.

La ce să te aștepți:

După ce ești preluat cu microbuzul dimineața de la hotelul tău din Cancun, ghidul te conduce spre o comunitate mayașă locală numită Rancho San Felipe. Întâlnește locuitorii acestui sat mic, inclusiv un șaman care te poartă într-o ceremonie tradițională de purificare.

Apoi, îndreaptă-te spre jungla din apropiere, pentru a ajunge la cenota Sac Actun, cel mai lung sistem de râuri subterane din lume, recomandat de National Geographic pentru sesiuni excelente de snorkeling și scufundări în peșteră. Cu ajutorul ghidului tău, îți faci drum prin peșteri și ajungi la caverna Nohoch Nah Chich, plină de stalactite și stalagmite. Pune-ți echipamentul de snorkeling furnizat și bucură-te de o baie în cenotă.

După aceea, urcă la bordul unui Unimog Mercedes-Benz, transportul tău 4x4, și adâncește-te în pădurea tropicală pentru o coborâre în cenota Yaxmuul, o altă piscină subterană naturală. Zboară prin bolta copacilor pe trei tiroliene; ultima dintre ele îți oferă un final plin de stropi, în apă.

După aventura ta din junglă, savurează un prânz tip bufet cu preparate clasice mayașe făcute în casă. După ce îți satisfaci pofta, urcă la bordul unui microbuz dotat cu aer condiționat, pentru călătoria de întoarcere la Cancun. Turul tău se încheie cu lăsarea ta la hotel, după-amiaza.

Notă: se solicită un minimum de două persoane per rezervare. Parte din veniturile turului sunt dedicate sprijinirii satelor locale mayașe.

Vezi și alte experiențe din Cancun

Adrenalină și aventură

Când te afli într-un travel mood de aventură, alege acele experiențe care îți fac inima să bată mai tare, care te provoacă să trăiești la maximum. Unele destinații sunt perfect înzestrate pentru astfel de activități – și chiar sunt populare pentru multitudinea de experiențe pline de adrenalină la care te invită. Dar, în aproape orice loc ai fi, poți să găsești activități care sunt perfect conectate la specificul zonei, dar în același timp îți oferă și o doză serioasă de aventură fără de care nu îți poți imagina vacanța. Avem câteva sugestii numai bune pentru tine, alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine personalității și preferințelor tale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.