Acasa Travel Moods Explorare 15 orașe din Europa unde poți merge în tururi gratuite

Travel Mood Explorare

15 orașe din Europa unde poți merge în tururi gratuite

Europa este locul tău de joacă! Cum zborurile devin din ce în ce mai accesibile, distanțele se scurtează parcă din ce în ce mai tare. Iar în tot mai multe orașe europene găsești acum activități gratuite care să îți stârnească pofta de explorare.

În vacanța ta europeană, alege dintre cele 15 tururi gratuite care îți dezvăluie cele mai interesante atracții turistice, monumentele pe care îți dorești să le vezi îndeaproape și care îți istorisesc cele mai simpatice anecdote despre localnici.

Amsterdam

Acest tur gratuit prin Amsterdam începe în Dam Square și durează aproximativ două ore și jumătate, în care vezi centrul alături de un ghid ce îți povestește despre începuturile orașului – ca un mic sat pe râul Amstel.

Povești despre ocupația nazistă (în timp ce vezi casa lui Anne Frank), despre decriminalizarea drogurilor, despre prostituție (atunci când treceți prin Red Light District), monumente celebre, o vizită la prima bursă din lume, în biserici fabuloase sau la Palatul Regal fac din această experiență una memorabilă!

Barcelona

Când ești în vacanță în Barcelona, nu rata un tur ce ia startul în Plaça de l’Àngel și descoperă energia acestui loc vibrant. Vizitează catedrala, cartierul gotic, El Born, piețe și biserici, Port Vell și parcul olimpic, mergi pe urmele lui Picasso și bucură-te neîncetat de energia creativă a Barcelonei.

Absoarbe ritmul piețelor și al agitației din stradă, minunează-te în fața arhitecturii spectaculoase, află detalii despre istoria atât de bogată în întâmplări a orașului de la Mediterană.

Berlin

Ajuns la Berlin, fă un prim tur ce începe de la Poarta Brandenburg ca să te familiarizezi cu orașul. Află de ce orașul acesta a definit secolul al XX-lea, mai întâi cu avangarda culturală dintre războaie, iar mai târziu cu nefericita moștenire a celui de-al Treilea Reich, căruia i-a servit drept capitală.

Tot Berlinul poartă urmele încă dureroase ale Războiului Rece, dar și speranța unificării, iar acum este orașul preferat de tinerii artiști sau de clubberii înflăcărați. Descoperă orașul, trecând pe la buncărul lui Hitler, la Zidul atât de celebru, la turnul televiziunii sau la Checkpoint Charlie, și lista poate continua.

pin icon

Citește și alte articole despre Europa

Bruxelles

Un tur prin Bruxelles ce pornește din fața turnului primăriei îți arată adevărata față a capitalei politice a Europei.

Vizitează orașul descoperind Maison du Roi, The Stock Exchange, amuzantul Manneken Pis, biserica Sfântului Nicolas, Mont des Arts și multe altele, trăind în ritmul unui popor multicultural. Ascultă poveștile ghizilor care știu să te fascineze și să te distreze în același timp, strecoară-te pe mici străduțe pietruite, și simte viața unei capitale cu un vibe unic.

Copenhaga

Descoperă Copenhaga pentru prima dată într-un tur ce pornește de la fântâna cu dragon din Radhuspladsen (piața primăriei), trece prin grădinile Tivoli, pe la Palatul Regal și la biserica de marmură, prin portul Nyhavn atât de pitoresc, pe la Parlament, la Teatrul Regal sau la Operă.

Află istorii despre ocupația nazistă, despre rezistența din timpul războiului și descoperă cum s-a transformat orașul acesta, dintr-unul al războinicilor neînfricați, într-un loc pitoresc ca o carte poștală, orașul de basm al lui Hans Christian Andersen.

Dublin

Într-un tur gratuit prin Dublin descoperi orașul pornind de la Barnardo Square, lângă primărie, urmărind străduțe liniștite sau bulevarde pline de viață, vreme de trei ore. Ceea ce e acum un centru de business important obișnuia să fie un oraș al tradițiilor și legendelor, iar asta se vede la fiecare pas.

Mii de ani de istorie sunt concentrați în Dublin și îi explorezi trecând pe la Dublin Castle, la Temple Bar sau Trinity College, mergi pe urmele vikingilor care au vrut să îl cucerească sau pe ale scriitorilor care au făcut faima țării, treci de zidurile medievale și de Christ Church Cathedral, și înțelegi de ce orașul acesta este întotdeauna fascinant.

Edinburgh

Explorează capitala Scoției într-un tur ghidat ce te conduce pe străduțele înguste ale orașului legendar. Înțelege de ce preoții, filosofii, vânătorii de vrăjitoare și infractorii își găseau, în vechime, toți locul aici, unde au creat istorii care au rezistat timpului.

O plimbare plăcută îți arată cele mai importante atracții ale orașului vechi, de la Edinburgh Castle la St Giles’s Cathedral, sau de la National Museum la Covenanter’s Prison. Și nu ratează nici locul de întrunire al microbiștilor ce pariază pe Heart of Midlothian, nici adevărată poveste a lui Dr Jekyll și Mr Hyde, și nici succesiunea de străzi fermecătoare cunoscute drept Royal Mile.

Hamburg

Pe jos descoperi cel mai bine Hamburg, într-un tur care îți arată aproape tot ce vrei să vezi într-o primă incursiune în oraș. Pleci de la Rathausmarkt, unde vezi magnifica clădire a Primăriei, asculți povești și vezi locurile afectate de marele bombardament din cel de-al Doilea Război Mondial, pleci pe urmele legendarului pirat Störtebeker, ajungi la biserica medievală a Sfântului Petru și la cea a Sfântului Nicolae.

Te plimbi pe Deichstrasse, cea mai veche stradă, și asculți istorii despre marele incendiu care a pornit de aici cu aproape 200 de ani în urmă, mistuind, vreme de trei zile, o mare parte din oraș. Afli despre Liga Hanseatică, un concept uimitor pentru vremea lui, care unea multe orașe într-un fel de sindicat extrem de puternic, și te familiarizezi cu un oraș care oferă mai mult decât ar părea la prima vedere.

Lisabona

Descoperă Lisabona însorită plecând de la monumentul Camoes în Largo de Camoes, într-un tur gratuit de trei ore, care te poartă prin trei milenii de istorie glorioasă. Din orașul în care marea invadează uscatul au pornit marii exploratori, așa că spiritul aventurii nu este străin nici unui localnic.

Lisabona poartă încă urmele unui imperiu fabulos, dar și ale unei dictaturi și ale unui cutremur devastator. Exploreaz-o trecând prin Bairro Alto și ascultând legende despre dezastrul natural din 1755, ajungi în Chiado și savurezi vibe-ul boem al pieței și al zonei din jur, continui spre eleganta Baixa Pombalina, afli despre Revoluția garoafelor roșii, o extraordinară mișcare de rezistență civilă, treci prin Rossio Square și Praça do Comércio și termini turul inspirat și plin de povești.

Liverpool

În Liverpool îți va fi de folos un tur introductiv care îți arată orașul din cea mai bună perspectivă a sa. Vezi St. George’s Hall și Albert Dock, ghidul îți istorisește povestea necruțătorului bombardament cunoscut drept Liverpool Blitz, mergi pe urmele Beatles-ilor, vizitezi Church of Our Lady and St Nicholas, The Museum of Liverpool și cele trei grații, cele trei clădiri monumentale de la Pier Head, parte din patrimoniul UNESCO, afli despre comerțul de sclavi și ajungi la Primărie și la monumentul lui Nelson.

Londra

Efervescenta Londra merită explorată într-un tur ghidat care pleacă din Covent Garden și trece prin mereu aglomeratul Trafalgar Square, unde zăbovești puțin lângă Columna lui Nelson, cât să îi afli povestea.

Chiar lângă vezi National Gallery, o venerabilă instituție culturală, și continui spre St. James’s Palace și Buckingham Palace. De acolo pornești pe The Mall și ajungi la Victoria Memorial. Iconicul Big Ben, Westminster Abbey, Houses of Parliament completează traseul printre străduțe sau pe marile bulevarde, prin parcuri și spre palate. Istoria și prezentul Londrei se întâlnesc în această plimbare susținută prin vibranta capitală a Regatului Unit.

Madrid

Aventurează-te în spectaculosul Madrid într-un tur ghidat gratuit a ceea ce a fost capitala celui mai mare imperiu al lumii, locul nașterii lui Don Quijote și avanpostul inchiziției, mergi pe urmele istoriei pe străduțe medievale și treci prin piețe maiestuoase, străbătând sute de ani de legende și povesti.

Teatro Real, cel mai vechi restaurant din lume, Catedral de Almudena, Plaza de Puerta Cerrada, Palatul Regal, ruinele maure și Plaza de la Villa se află pe traseu, așa că nu le rata și află totul despre imperiu, inchiziție, despre războiul civil și multe altele.

Munchen

Alătura-te unui ghid experimentat într-un tur prin Munchen, ca să vezi principalele monumente și obiective turistice și să auzi povești despre Glockenspiel, Hofbrauhaus si Frauenkirche.

Asculta cum s-a născut celebrul festival Oktoberfest în timp ce te plimbi prin centrul medieval al capitalei bavareze, descoase-ți ghidul aflâand legende despre familia regală și despre începuturile partidului nazist. Bucură-te de berea care face renumele acestei celebre regiuni din Germania și explorează un oraș istoric plin de viață, care combină în cel mai fericit mod tradiția cu modernitatea.

Paris

Ajuns în vacanță la Paris, mai ales dacă te afli aici pentru prima oară, alege să cunoști orașul luminilor într-un tur gratuit ce te poartă de la fântâna Saint Michel la Notre Dame de Paris, prin grădinile Tuileries, la Assemblée Nationale, la Luvru și Palais Royal, apoi către Grand și Petit Palais.

Privește turnul Eiffel și pierde-te prin cartierul latin, ajungi în Place de la Concorde, în Ile-de-la-Cite și la Musee d’Orsay. Mergi pe malurile Senei ca să înțelegi de ce Parisul a fost dintotdeauna un loc special și află-i istoria complicată, de la Revoluție la Belle Epoque și la ocupația nazistă.

Praga

Praga, cu aerul ei de ilustrată, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, ce merită descoperit pe îndelete. Un tur care te duce din orașul vechi la muzeul dedicat cubismului, la castel, la filarmonică, la sinagoga nouă, la biserica Sfântului Nicolae și prin vechiul cartier evreiesc îți arată de ce oamenii se întorc întotdeauna la Praga.

E un aer romantic ce învăluie fiecare turn, fiecare pod și fiecare monument, iar zilele de glorie ale orașului sunt încă vizibile, chiar și după regimurile nazist și comunist. Capitala Cehiei, odihnind pe malurile Vltavei, captivează pe oricine. Pregătește-te să fii impresionat.

Dacă ți-a plăcut acest articol citește și altele din colecția „Fii primul care află” și consultă și secțiunea Experiențe pentru idei de activități în peste 30 de destinații din lume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.