Acasa Travel Moods Romantic O vacanță pentru suflet – luna de miere în Grecia

Travel Mood Romantic

O vacanță pentru suflet – luna de miere în Grecia

Luna de miere în Grecia poate începe cu doar câteva zile de vacanță în Atena, vibranta capitală încărcată de istorie. Alegeți-vă itinerariul perfect, care să vă poarte din aglomeratul oraș înspre Santorini și Mykonos, și alcătuiți-vă singuri cea mai romantică escapadă.

Aveți multe motive să vă petreceți luna de miere în Grecia, căci țara oferă de toate, de la frumusețea aparte a locurilor în care istoria încă se simte la fiecare pas la splendida natură care încadrează fiecare statuie și fiecare monument amintind de trecut.

În plus, grecii sunt un popor primitor și vesel și se vor strădui să vă ofere oricând tot ce e mai bun pentru ca vouă să nu vă lipsească nimic. Bucurați-vă împreună de o cultură culinară în delicioasa tradiție mediteraneană, descoperiți tradițiile ce coboară pe firul istoriei până în antichitate, și petreceți timpul așa cum vă doriți, știind că în Grecia sunt întotdeauna multe de făcut.

E foarte simplu să ajungeți la Atena după un zbor direct scurt, iar opțiunile sunt numeroase, indiferent ce companie alegeți. Dupa cateva zile romantice petrecute aici, puteți merge către Mykonos cu avionul sau cu un feribot. Iar călătoria din Mykonos spre Santorini e foarte confortabilă cu feribotul și durează maximum patru ore. Luați avionul sau tot un feribot ca să vă întoarceți la Atena, iar de acolo, la București.

Descoperiți istorica Atena

O vacanță în Grecia, la Atena dedicată lunii de miere, fie și una de doar cateva zile, poate părea pentru mulți o alegere surprinzătoare sau, cel puțin, neconvențională, mai ales că destinatiile romantice clasice din Europa, cum sunt Parisul, Roma, Veneția sau Florența, nu par a ceda nicicând din prestigiul câștigat. Este adevărat că nimeni nu contestă reputația lor, dar Atena merită din plin un loc în rândul destinațiilor care nu dezamăgesc niciodată când vine vorba despre o escapadă romantică.

Vestigii și temple antice, mitologie și filosofie, trecut și prezent, tradiții și modernism, toate la un loc îi conferă un șarm și o frumusețe aparte, la care se adaugă efervescența vieții culturale și sociale a orașului.

Muzee impresionante, galerii de artă, cafenele și restaurante excepționale, mâncare și deserturi fantastice, ospitalitate și spirit de viață autentic, hoteluri șic și o mulțime de experiențe romantice așteaptă să fie descoperite în luna de miere din Grecia petrecută în cosmopolitul oraș.

1. Un cocktail deasupra orașului

Urcați, urcați în barurile de pe acoperișurile hotelurilor Saint George Lycabettus, A for Athens sau Grande Bretagne pentru a trăi clipe de un romantism desăvârșit în vacanța din Atena.

Orașul văzut de sus seara, cu faimoasa Acropole, frumos luminată, și cu celebrul său Parthenon, dedicat zeiței Athena, reprezintă decorul perfect pentru a servi un cocktail la înălțime în doi.

2. Atena cea impresionantă

Nu ezitați, în luna de miere din Grecia, să descoperiți partea mai liniștită a Atenei, în care străzi mai puțin umblate, ce se strecoară printre case și cartiere fermecătoare, vă conduc pașii spre locuri în care trecutul antic și prezentul coexistă într-o armonie perfectă.

Alegeți să mergeți într-un tur ghidat, ce vă poartă într-o plimbare în Plaka, orașul vechi al Atenei. Descoperiți împreună Anafiotika, cu casele sale superbe văruite în alb, apoi urcați pe dealurile din apropiere de Acropole, cum sunt Philopappou și Areopagus. Treceți de închisoarea lui Socrate și admirați monumentele celebre de pe aceste dealuri, înainte de a vă bucura de un picnic savuros într-un loc marcat de istorie.

3. Descoperiți secretele culinare ale Greciei

Vacanța în Atena este un bun prilej pentru a vă bucura împreună de un curs de gătit, o experiență autentică și în același timp amuzantă, în care descoperiți secretele unor rețete tradiționale al căror gust cucerește pe loc.

Atmosfera prietenoasă dintr-o tavernă, cunoștințele și amabilitatea chef-ului, ingredientele proaspete și apetisante, un rachiu tradițional, pentru suflet și minte, și pofta voastră nestăvilită, când gustați din preparatele pe care doar ce le-ați pregătit, garantează momente inedite și amintiri de neuitat.

4. Un apus romantic pe dealul Lycabettus

Ceea ce se presupune, conform mitologiei grecești, că ar fi fost creația zeiței Athena, dealul Lycabettus se ridică mândru deasupra orașului și oferă unele dintre cele mai frumoase panorame ce pot fi cuprinse dintr-odată cu privirea.

Mai mult, de aici vă puteți pierde în cel mai frumos și mai romantic apus de soare din vacanța în Grecia, așa că urcați, așteptați și convingeți-vă singuri de măreția spectacolului natural la care sunteți martori privilegiați.

5. Pe coastele peninsulei Attica, spre Templul lui Poseidon

Descoperiți peisajele fabuloase ce se deschid pe coasta peninsulei Attica, într-un tur care vă poartă la templul lui Poseidon, ce scrutează marea din vârful promontoriului Sounion.

Sate idilice, plaje superbe, ce ies la iveală în golfuri stâncoase, spectaculoase, și albastrul nesfârșit al Mării Egee pot fi admirate în acest itinerariu cu note profund romantice.

6. O cină romantică pe plaja din Vouliagmeni

Cele câteva zile petrecute în luna de miere în Grecia, în Atena, nu se pot termina fără o cină romantică. Surprindeți-vă partenerul sau partenera și mergeți în stațiunea Vouliagmeni de pe malul mării, la doar 20 de kilometri de Atena, fiindcă nimic nu se compară cu momentele petrecute la o cină într-unul dintre frumoasele restaurante de pe plajă.

 

Unde stați

AVA Hotel & Suites Athens

Ce poate fi mai atrăgător decât un hotel-boutique situat în centrul istoric al Atenei, în frumosul cartier Plaka, chiar lângă Acropole?

Renovat complet în 2016, AVA surprinde prin apartamentele spațioase și elegante și prin serviciile personalizate și exclusiviste, ce-l fac o bună alegere pentru o vacanță în Grecia de câteva zile.

Review-uri / Tarife

 

Electra Palace Athens

Arhitectura clasică și designul impunător al hotelului vorbesc constant de ospitalitatea aristocratică specifică unei epoci demult apuse, dar care se păstrează cu sfințenie în acest palat situat în mijlocul nobilelor clădiri ale celebrului cartier Plaka.

Luxul și eleganța sunt nelipsite, iar priveliștea dominată de Acropole ce poate fi admirată de la barul de pe acoperiș acaparează orice cuplu venit să-și petreacă luna de miere în Grecia.

Review-uri / Tarife

 

Grecotel Palace Athena

Un hotel boutique de excepție în centrul orașului, unde luxul și detaliile artistice se întâlnesc pentru a oferi o atmosfera elegantă și relaxantă în vacanța din Atena.

Serviciile impecabile, atent gândite pentru cuplurile venite să-și petreacă luna de miere în Grecia, fac din Grecotel Palace Athena o alegere ideală pentru a petrece câteva zile în orașul zeiței Athena.

Review-uri / Tarife

 

St George Lycabettus

Așezat la poalele împădurite ale dealului Lycabettus, hotelul boutique de 5 stele impresionează nu doar prin serviciile sale ireproșabile, ci și prin peisajele de excepție pe care le oferă, căci de aici cuprindeți cu privirea orașul, începând cu Acropole și terminând cu golful Saronic.

Aproape de magazinele, muzeele, galeriile și restaurantele din Kolonaki, hotelul este o alegere perfectă pentru o vacanță în Atena în care să trăiți cele mai romantice experiențe.

Review-uri / Tarife

 

Splendoare în Santorini

Luna de miere petrecută într-un sejur în Santorini este o încântare continuă, în care clipele de romantism ating o intensitate aparte, ce depășește imaginația.

Frumusețea vulcanică a insulei, ce se ridică deasupra albastrului continuu al Mării Egee, arhitectura cicladică a caselor albe ce se îngrămădesc pe versanții craterului în idilicul sat Oia, dar și cel mai frumos apus de soare ce poate fi admirat de aici, micile insule din jur și golfurile spectaculoase, plajele de origine vulcanică, cu nisipul lor negru sau roșu, sunt ingredientele care formează cadrul romantic prin excelență al unei vacanțe în Santorini de neuitat.

Noi vă recomandăm să petreceți aici cel puțin cinci zile în care să savurați pe deplin frumusețea locului.

O croazieră în jurul insulei, cu pânzele întinse în vântul ce vă poartă pe apele mării, o zi petrecută la impresionanta Plajă Roșie, străjuită de un spectaculos perete de stâncă, a cărui culoare roșie capătă reflexii superbe în razele soarelui, gustul de neegalat al mâncării tradiționale, mai ales când este acompaniată de un vin ce i-a impresionat până și pe zei, sunt doar câteva dintre experiențele pe care le puteți trăi într-un sejur în Santorini dedicat dragostei.

Boemul Mykonos

Un sejur în Mykonos (luați-vă cel puțin cinci zile ca să descoperiți cum se cuvine locul), pe această insulă boemă care atrage celebrități și jetsetteri din toate colțurile lumii, este cel mai bun mod de a încheia cu stil luna de miere în Grecia. Recunoscută pentru viața de noapte vibrantă și pentru scena energică de clubbing, pentru restaurantele și barurile sale exclusiviste, insula impresionează și prin plajele sale cu nisip auriu, unde pot fi practicate cele mai variate sporturi de apă și unde au loc cele mai lungi petreceri, în care timpul devine relativ.

Apoi celebrele mori de vânt, orașul Mykonos, cu clădirile sale cubice văruite în alb și cu tocărie colorată, cu străduțe și alei pietruite, dar și cu Mica Veneție, vă întâmpină pentru a vă bucura de clipe romantice intense.

Să mergeți într-o croazieră spre insulele Rhenia și Delos din apropiere, să descoperiți plajele preferate de celebrități sau să vă retrageți pe o plajă mai puțin aglomerată, pentru mai multă liniște și intimitate, sunt doar o mică parte dintre activitățile romantice pe care le puteți experimenta aici, pe Insula Vânturilor, în vacanța din Mykonos.

O lună de miere în Grecia abundă în experiențe autentice care vă fac să vă bucurați împreună. 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.