Acasa Travel Moods Aventură Aventuri în ritm alert în vacanță în Insulele Galapagos

Travel Mood Aventură

Aventuri în ritm alert în vacanță în Insulele Galapagos

Un tur aventuros în insulele Galapagos, locul în care a luat naștere teoria evoluționistă, este pigmentat de experiențe energizante pe ape și în adâncuri.

Insulele Galapagos sunt gazda unor ecosisteme ce se întâlnesc numai aici, dar și posesoarele unor priveliști spectaculoase, fie că te afli în ape, plutești în viteză deasupra lor sau le privești de pe plajele cu aer selenar.

În vacanță în Insulele Galapagos aventura este la ea acasă  și îi așteaptă pe cei ce sunt în travel mood aventură să exploreze cu ochii larg deschiși și să se minuneze în fața unor vietăți spectaculoase. Înoată alături de leii de mare, urmărește teștoasele gigant și pornește într-un tur fabulos, care îți antrenează talentele la rafting și trekking și te provoacă să pedalezi, să mergi cu caiacul sau să te cațări pe cărări puțin bătute de pașii altor oameni.

Ziua 1: Quito

Vacanța în insulele Galapagos începe într-o vale din munții Anzi, la poalele vulcanului Pichincha și la o altitudine de 2850 de metri, unde poți respira aerul mereu primăvăratic al capitalei Ecuadorului, Quito. Oraș reconstruit de invadatorii spanioli, după cucerirea civilizației Inca, Quito este cu adevărat fermecător.

Clădirile coloniale ale orașului, centrul istoric inclus în patrimonul UNESCO și frumoasele priveliști montane te fascinează. De aici începe un senzațional circuit în insulele Galapagos, într-o succesiune de aventuri pline de adrenalină. Înainte de toate, vizitează orașul într-un tur cu un autocar supraetajat și admiră principalele atracții turistice, la fiecare dintre cele 11 opriri de pe traseu.

Ziua 2: Quito - Insula Santa Cruz

Zboară peste ape spre insulele Galapagos și aterizează in insula Santa Cruz, unde se afla Centrul de cercetare Charles Darwin, inaugurat în 1964, în care oameni de știință, cercetători și voluntari își unesc eforturile pentru conservarea ecosistemului insulelor.

Vizitează centrul expozițional pentru a-ți face o idee despre ce înseamnă munca de cercetare în acest domeniu și apoi mergi să vezi numeroasele specii de țestoase și iguane de uscat salvate de la extincție și îngrijite aici cu mare atenție.

Ziua 3: Vezi țestoasele din Galapagos în habitatul lor natural

Începe-ți ziua activ și aventurează-te în zonele muntoase ale insulei pentru a vedea faimoasele broaște țestoase din Galapagos în habitatul lor natural. Admiră imensele exemplare, ce pot trăi și până la 200 de ani. Apoi explorează tunelurile de lavă, care măsoară și peste un kilometru lungime. După-amiază, aventura continuă în golful Tortuga.

Încarcă-te de energie, suie-te în caiac și vâslește spre mangrovele din golf, pe apele clare, și admiră pești colorați și țestoase, într-o continuă explorare. Plaja cu nisipuri albe și fine te atrage, așa că o baie de soare este bine-venită, și poate zărești și iguane ce se scaldă pe maluri în aceleași raze prietenoase.

pin icon

Citește și alte articole despre Galapagos

Ziua 4: Croazieră către insula Floreana în vacanță în Galapagos

Nu poți decât să te bucuri, fiindcă urmează să te îmbarci pe o barcă de viteză și să trăiești momente antrenante în rapida croazieră spre insula Floreana. Delfini și albatroși se arată pe alocuri. Cum ajungi, faimoasa plajă cu nisipuri negre este locul ideal de unde pornești într-o acțiune de explorare a vieții subacvatice.

Fă snorkeling și bucură-te de fascinanta lume din apele ce scaldă plaja și explorează apoi zonele muntoase ale insulei. Bucură-te de o masă la restaurantul comunitar de pe insulă și sprijină astfel localnicii.

Ziua 5: Înot & snorkelling & plimbări cu caiacul în Insula Floreana

O nouă plajă și noi experiențe te așteaptă pe insulă. Vizitează nisipurile albe de la Loberia, înoată și fă snorkeling, fiindcă viața subacvatică este diversă și mereu ai ceva nou de văzut. Totuși, atenție la curenții din ape.

Apoi alege o aventură cu caiacul în apele ce spală plaja neagră și explorează împrejurimile, în căutarea leilor de mare și a țestoaselor ce abundă în acest habitat.

Ziua 6: Explorează Insula Isabela, habitatul rechinilor

Cu toată viteza înainte spre insula Isabela, la bordul bărcii rapide ce taie apele cu precizie în energicul circuit din insulele Galapagos. Insula este faimoasă pentru "Tintoreras" sau culoarul rechinilor, unde pot fi zărite coamele albe ale rechinilor de recif ce înoată pe canalele dintre stânci.

O plimbare cu caiacul aici este o adevărată aventură. Vâslește și observă rechinii, dar și pelicanii, păsările fregate sau diavolii de mare manta ray și fă snorkeling în apele liniștite de la Concha de Perla.

Ziua 7: Urcă către vulcanul Sierra Negra în vacanță în Insulele Galapagos

Explorează insula și urcă spre vulcanul Sierra Negra, al cărui crater este al doilea cel mai mare din lume. Ia cu tine frumusețea peisajului într-o aventură pe bicicletă la coborâre. Oprește-te în drum și vizitează un centru de protejare a țestoaselor în primii lor ani de viață.

Spre seară, bucură-te de plajă și de valuri și ia o lecție de la un surfer experimentat. Pândește valul perfect, și apoi cucerește-l!

Day 8: Aventuri în Insula Isabela

Ai o zi liberă pe insula Isabela în care doar tu decizi ce faci. Valurile prefecte te atrag, deci o nouă porție de surf este potrivită. Sau fă snorkeling!

Sau caută noi aventuri, fiindcă după-amiază te întorci în viteză spre insula Santa Cruz și acostezi pe docurile micului oraș Puerto Ayora. Explorează orașul, mergi în baruri sau restaurante și bucură-te de atmosfera locală.

Ziua 9: Înapoi în Quito

A venit și momentul să părăsești insulele Galapagos. Urmează să fii transferat pe insula Baltra, de unde zbori înapoi în Quito. După ce te cazezi la hotel, te poți bucura de ultima noapte în orașul de la mijlocul pământului.

Ziua 10: Quito

Este ziua în care urmează să te desparți de oraș. Însă poți să-ți prelungești șederea și să experimentezi din plin orașul, într-o serie de activități antrenante .

Trăiește noi aventuri într-un tur ce te duce în Parcul Național Cotopaxi din Ecuador. Avântă-te în inima acestui ținut vulcanic și pornește într-o drumeție către refugiul Jorge Rivas, ce se află la o altitudine de 4.810 metri. Pe drum, admiră laguna Limpiopungo și ghețarii ce se văd în zare. Alege să faci o coborâre cu bicicleta, într-o aventură animată de senzații tari.

Sau mergi într-un tur de o zi în care experimentezi viața într-un oraș tradițional andin, Otavalo. Pe drum, admiră lacul San Pablo și vulcanul Imbabura, după care vizitează Parque Condor, un loc în care sunt protejate păsări prădătoare cum ar fi condorul andin, vulturi, șoimi, ulii sau bufnițe. Odată ajuns în oraș, descoperă tradițiile populației de indigeni ce locuiește aici. Vizitează piața din Otavalo și admiră frumoasele țesături tradiționale.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest tur de aventură organizat de compania internațională GAdventures - tarife, date de plecare și condiții de călătorie - vă recomandăm să accesați acest link.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.