Acasa Travel Moods Explorare Insulele Galapagos, un colț de lume de explorat în familie

Travel Mood Explorare

Insulele Galapagos, un colț de lume de explorat în familie

O vacanță alături de copii în Insulele Galapagos poate fi mai mult decât o simplă excursie. Alegeți să explorați niște insule a căror biodiversitate a devenit legendară și a căror frumusețe neatinsă de civilizație este aproape un miracol.

Arhipelagul Galapagos este considerat, astăzi, un loc aproape miraculos, cu grupul său de insule vulcanice pe care s-au dezvoltat ecosisteme care stau și astăzi mărturie pentru felul în care trecerea timpului a marcat viața, în toate formele ei, pe pământ.

Dar o explorare a acestor meleaguri nu este rezervată doar oamenilor de știință - pentru o familie cu copii, o vacanță aici este una care îmbină relaxarea cu cel mai eficient și amuzant mod de a învăța lucruri noi.

Într-un tur în insulele Galapagos, special conceput pentru familii, veți avea parte de atâtea experiențe și activități nostime și instructive, deopotrivă pentru adulți și copii, încât vă vor satisface pe deplin setea de cunoaștere... și de relaxare. Vă aventurați sub apele albastre în sesiuni de snorkeling care vă dezvăluie o uluitoare populație acvatică, vă jucați și înotați cu leii de mare, observați atent leneșele țestoase și vă distrați împreună în mijlocul naturii așa cum nu ați mai făcut-o.

Ziua 1: Quito

Vacanța în arhipelagul Galapagos începe din Quito, capitala Ecuadorului, unde ajungeți și vă cazați. Explorați frumosul oraș colonial, situat într-o vale din munții Anzi, la o altitudine de 2.850 de metri. Mergeți într-un tur la pas  și vizitați centrul istoric al orașului, inclus în patrimoniul UNESCO.

Nu doar că admirați fermecătoarele atracții turistice, dar vă și distrați în acest tur, în timp ce sculptați în lemn sau faceți ciocolată într-un atelier tradițional. De aici, repede la o gelaterie cu renume și bucurați-vă de înghețata preferată.

Ziua 2: Quito - San Cristóbal Island

Astăzi entuziasmul atinge cote înalte, fiindcă zburați spre mult așteptatele insule Galapagos și aterizați pe San Cristóbal, unde se află orașul Puerto Baquerizo Moreno, capitala arhipelagului. Cel mai bun mod de a afla totul despre istoria și ecosistemul insulelor care au inspirat teoria evoluționistă a lui Charles Darwin este să mergeți la centrul pentru vizitatori al Parcului Național Galapagos.

Apoi, bucurați-vă de soare și mare pe plaja Mann și admirați prietenoșii lei de mare. Desigur, puteți alege să faceți snorkeling, să mergeți cu bicicleta sau, pur și simplu, să vă plimbați pe insulă și să savurați ceea ce are de oferit.

Ziua 3: San Cristóbal Island – Isla Lobos – San Cristobal Island

Aventura începe după o scurtă călătorie cu barca spre mica Isla Lobos, în apropiere, unde vă așteaptă o mulțime de surprize antrenante. Faceți snorkeling și explorați fascinanta lume subacvatică și nu mică vă va fi bucuria când zăriți țestoasele și diavolii de mare manta ray. Înotați cu jucăușii lei de mare ce populează insula, admirați păsările fregate în timp ce-și fac cuibul și corbii de mare cu picioare albastre, aceste vietăți curioase pe care le zăriți pe maluri.

După ce ați explorat bogata viață marină, barca vă așteaptă, așa că vă întoarceți pe insula San Cristóbal și petreceți timpul liber de care dispuneți într-un mod plăcut pentru toată familia.

pin icon

Citește și alte articole despre Galapagos

Ziua 4: San Cristóbal Island - Santa Cruz Island

Vacanța în Insulele Galapagos continuă pe insula Santa Cruz, după o călătorie cu barca. Aici vă așteaptă imensele broaște țestoase, ce pot atinge și vârste de până la 200 de ani.

Le vedeți în zonele muntoase ale insulei, unde admirați și faimoasele tunele de lavă, lungi de până la un kilometru. Puteți da și de bufnițele de noapte, care obișnuiesc să-și facă cuib în aceste tunele.

Ziua 5: Santa Cruz Island

O aventură cu caiacul în mangrovele din golful Tortuga sună atractiv și promite clipe memorabile pentru întreaga familie. Așa că urcați-vă în caiac și vâsliți spre mangrove. Ape de un albastru de cristal dezvăluie diversitatea vieții marine în cele mai frumoase forme.

Admirați peștii colorați și țestoasele de mare și bucurați-vă de nisipul alb al plajei ce strălucește într-un soare ce încălzește și iguanele de pe maluri. Apoi, o lecție de surf cu un surfer local este o alegere captivantă, în căutarea valurilor perfecte.

Ziua 6: Santa Cruz Island – plaje Loberia, Las Grietas & Playa de los Perros

Este o zi bună pentru explorare și activități instructive. Un tur cu barca vă duce spre spectaculoasele plaje Loberia, Las Grietas și Playa de los Perros. Explorați plajele și înotați în apele clare ale mării. Căutați locurile perfecte pentru a face snorkeling și faceți o baie de soare pe plaja Loberia, alături de leii de mare ce i-au dat numele.

După-amiază, o vizită la Centrul de cercetare Charles Darwin vă introduce în eforturile cercetătorilor și oamenilor de știință de conservare a ecosistemului insulelor Galapagos. Tot aici, puteți observa multe specii de țestoase și iguane pe cale de dispariție, salvate și îngrijite în cele mai bune condiții.

Ziua 7: Santa Cruz Island - Quito

Vă despărțiți de arhipelag și zburați înapoi în Quito din insula Baltra. Aveți toată după-amiaza la dispoziție să petreceți timp în oraș. Alegeți să mergeți la un spectacol interesant susținut de compania națională de balet Jacchigua.

Inspirați de folclorul autentic ecuadorian, cei 90 de dansatori din trupă vă introduc în fascinanta cultură și tradiție andină prin muzică, dansuri și costume populare, interpretate într-un spectacol de balet plin de culoare, susținut pe scena Teatrului Național din Quito.

Ziua 8: Quito

Vacanța în Insulele Galapagos se încheie azi. Nu plecați înainte de a vizita pădurea tropicală învăluită în ceața norilor din Mindo. În drum spre aria protejată din pădure, cu o biodiversitate abundentă, unică în lume, un adevărat paradis al păsărilor exotice, vă opriți la monumentul Mitad del Mundo (Centrul Lumii), care marchează linia ecuatorului.

Urmează pădurea Mindo, unde puteți alege dintr-o serie de activități atractive și amuzante. Urcați pe terenul abrupt până în vârful unei cascade, vizitați o fabrică de ciocolată, pierdeți-vă printr-o grădină de orhidee sau urmăriți păsările superbe cu un expert local.

Tour operatorul GAdventures oferă acest tur de 8 zile, cu plecare din Quito, la tarife începând de la 1749 eur/ persoană. Pentru mai multe detalii și rezervări on-line puteți accesa acest link.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.