Acasa Experiențe de călătorie Activități de apă Mergi la insula Contoy & reciful Ixlache, fă snorkeling și bucură-te de viața marină din rezervația naturală

Mergi la insula Contoy & reciful Ixlache, fă snorkeling și bucură-te de viața marină din rezervația naturală

61 Reviews

Cancun / Mexic

Durată: 8 ore

Furnizor:

Viator

De la 81

Scurtă descriere:

Călătorește spre insula Contoy și spre reciful Ixlache la bordul unei bărci confortabile în această excursie de o zi, din Cancun. Fă snorkeling în preajma recifului, în mijlocul peștilor tropicali, coralilor vibranți și țestoaselor marine. Oprește-te pe insula Contoy, un refugiu al vieții sălbatice și parc național care protejează 150 de specii de păsări și câteva tipuri de țestoase marine. Fă un tur al insulei împreună cu un ghid licențiat, apoi vizitează un loc de cuibărit și un lounge de pe plaja virgină a insulei. Bucură-te de un mic dejun și de băuturi la bordul ambarcațiunii, precum și de un prânz tip bufet pe insulă.

Repere:

  • Snorkeling la reciful Ixlache, urmat de un tur ghidat și de timp liber pe insula Contoy, într-un tur cu plecare din Cancun;
  • Începe-ți ziua cu un mic dejun continental în timpul călătoriei cu barca spre reciful Ixlache;
  • Fii martorul minunilor vieții marine din recif, ce include corali, o varietate de pești, languste și scoici;
  • Bucură-te de băuturile de la barul de pe barcă, cum ar fi rom, tequila, vodcă, bere, suc și apă;
  • Află de la ghidul tău expert despre insula Contoy, un refugiu al vieții sălbatice pentru păsări, țestoase marine și alte specii;
  • Alege una dintre cele câteva cărări pe care să te plimbi sau relaxează-te pe plajele cu nisip alb ale insulei Contoy;
  • Savurează un prânz în stil bufet, cu bere și băuturi răcoritoare, pe insulă;
  • Echipamentul de snorkeling și instructajul sunt incluse.

La ce să te aștepți:

Vino la Scuba Cancun Marina de pe Kukulcan Avenue la ora 08:30 dimineața pentru a prinde călătoria cu barca de la ora 09:00. Bucură-te de micul dejun la bord, în timp ce ești transportat spre reciful Ixlache. În timpul aceste croaziere de 90 de minute, savurează produse de patiserie sau bea niște cafea în briza tropicală și în soarele arzător.

Bariera de Corali Mesoamericană, al doilea cel mai mare sistem de recife din lume, este binecuvântată cu ape cristaline de mică adâncime (în jur de trei metri) și cu o viață marină sălbatică abundentă. După un scurt instructaj de siguranță susținut de ghidul tău, pune-ți echipamentul de snorkeling primit și plonjează în apă. Asigură-te că ți-ai aplicat o loțiune de protecție solară biodegradabilă, care protejează recifele și propria piele. Majoritatea hotelurilor din zonă vând acest tip de loțiune de protecție solară. Uită-te după țestoase marine, bancuri de pești tropicali, vibranții corali și scoici.

După o oră de snorkeling, urcă din nou pe barcă și îndreaptă-te spre insula Contoy. Cu o lungime de doar opt kilometri, această mică insulă găzduiește 150 de specii de păsări, cum ar fi fregatele maiestuoase, cormoranul cu creastă dublă și pelicanul maroniu. Țestoase verzi, careți și țestoase de mare folosesc plajele de pe această insulă pentru a-și depune ouăle. Deoarece insula este protejată, aceasta permite doar un anumit număr de vizitatori pe zi, și doar de la anumite companii de turism.

Fă un tur de 45 de minute al acestei insule cu un ghid certificat, aflând despre eforturile de conservare și despre biodiversitatea unică a insulei. După tur, vizitează farul insulei, muzeul natural sau laguna de cuibărit. Relaxează-te pe plajă înainte de a te bucura de prânzul în stil bufet, ce include bere și băuturi răcoritoare.

Încheie-ți această aventură de o zi când ajungi înapoi la Scuba Cancun Marina, în jurul orei cinci după-amiaza.

Vezi și alte experiențe din Cancun

Activități de apă

Fie că e vorba de croaziere sau de scufundări, sunt unele destinații aflate pe apă către care călătorii migrează tocmai cuprinși de mirajul unor experiențe ce au legătură cu apa. În locurile în care aceasta te îmbie, pur și simplu, să vii, mai ales aflat într-un travel mood activ, alege dintre multele opțiuni care celebrează toate formele în care apa se găsește în natură.

Știi că vrei să plonjezi în cascade, să faci snorkeling într-o mare tropicală sau să navighezi pe cursul liniștit al unui fluviu ce străbate un oraș – am ales pentru tine activitățile care îți vor plăcea, în funcție de locul pe care îl explorezi.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.