Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Ia o masă tradițional olandeză în casa unui localnic

Ia o masă tradițional olandeză în casa unui localnic

33 Reviews

Amsterdam / Olanda

Durată: 3 ore

Furnizor:

With Locals

De la 46

Scurtă descriere:

Mâncare gustoasă, sănătoasă și produsă local. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine trend-urile în materie de gastronomie astăzi. Dar, de fapt, ele au fost mereu cuvintele de ordine în bucătăria olandeză. Din păcate, nu găsești foarte multe restaurante olandeze în Amsterdam. De aceea această experiență îți oferă mâncare tradițională olandeză. Și totul în casa unui localnic! Nu trebuie decât să încerci, o să îți placă.

Repere:

  • Iei cina în casa unor localnici;
  • Te bucuri de gastronomia olandeză;
  • Cina are patru preparate;
  • Sunt servite bere și vin; trei băuturi alcoolice sunt incluse.

La ce să te aștepți:

E ușor de înțeles de ce olandezii se dau în vânt după bucătăria locală. Calitatea și gustul produselor locale au fost întotdeauna incredibile. Așa au fost preparate întotdeauna mesele în casele lor, iar rezultatul este uimitor. Așa că trebuie să încerci o masă olandeză tradițională.

Partea interesantă este că rareori vei găsi aceste preparate servite în restaurante. După mai bine de 10 ani în care gazda ta a lucrat în industria ospitalității, și a fost chef într-un restaurant mediteraneean, acum te invită în propria casă, unde te surprinde cu un meniu clasic olandez de familie, cu patru preparate.

Mai întâi vă bucurați împreună de o băutură (o așa-numită borrel, adică un păhărel de gin olandez) și de câteva aperitive, urmate de bulion de casă, supă sau salată.

Apoi este servit preparatul principal, ce include și vin roșu sau bere, iar la final vei savura un delicios desert olandez. Cafeaua și ceaiul vor fi servite la finalul mesei.

Bucură-te de cină, spune povești, ascultă muzică, admiră priveliștile spre canal și uită-te la bărcile aflate în trecere, prin una dintre cele mai vechi părți ale centrului orașului, la marginea faimosului Red Light District.

Casa gazdei tale se află la 5 minute distanță (pe jos) de Amsterdam Central Station. Amintește-ți, aici nu întâlnești străini, ci doar prieteni pe care nu i-ai cunoscut încă.

Cinele la Martine nu sunt cine private, așa încât și alții vor lua loc la masa ta. Sunt organizate și mese private, dar doar dacă grupul tău are peste șase persoane.

Meniu:

Primul fel: gin olandez și aperitive.

Al doilea fel: Supă făcută în casă sau salată.

Felul principal: Legume proaspete de sezon (care se schimbă la fiecare trei săptămâni) cu carne sau pește și cartofi (fierți, prăjiți, piure, copți).

Desert: Acest preparat proaspăt este bazat pe faimoasele produse lactate olandeze. Înghețată de casă. Iaurt cu frișcă și fructe de pădure proaspete.

Vezi și alte experiențe din Amsterdam

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.