Acasa Travel Moods Explorare Spiritualitate și savoare: o excursie în India

Travel Mood Explorare

Spiritualitate și savoare: o excursie în India

O excursie în India este o experiență de explorare pe care nu ți-o poți refuza. Natura este fabuloasă, clădirile sunt fascinante, iar poveștile lor, la fel. De la Delhi la Udaipur, străbate un tărâm aproape mitologic și cunoaște-i locuitorii și istoria tumultuoasă.

O excursie în India organizată de tour operatorul internațional GAdventures, alături de National Geographic, te poartă, timp de 15 zile, din Delhi în Jaipur și din Varanasi în Udaipur, prin uluitorul Taj Mahal și spre templele străvechi.

Străbați străduțele din Delhi alături de un ghid local, auzi istoriile locale de la cercetători pasionați de locurile pe care le studiază, explorezi palatele și forturile din Rajasthan și mergi în safari în Parcul Național Ranthambore.

Trăiești alături de localnici, privești cu interes către locul în care s-a născut budismul, asiști la ritualurile sacre de la Gange în timp ce plutești pe ape și ajungi, astfel, nu doar să vezi India cu celebrele ei obiective turistice, ci să îi cunoști spiritul etern.

Ziua 1: Sosirea în Delhi

Sosești într-una dintre cele mai mari arii urbane din lume, locul de unde aventura ta poate începe. Prima zi e dedicată explorărilor libere – acomodează-te cu această metropolă impresionantă, simte-i aromele și află primele detalii despre zilele pe care le vei petrece în excursie în India.

Seara relaxeaza-te într-unul dintre restaurantele de top ale Indiei și să savureaza o cină din preparate tradiționale rafinate, în timp ce îi privești pe maeștrii bucătari pregătindu-ți masa chiar în fața ta. O experiență multisenzorială care se va dovedi memorabilă!

Ziua 2: Explorare în Delhi

Îți începi explorarea pe străduțe, în compania unui ghid, iar mai târziu ajungi în ricșă în vechiul Delhi, străbătând străzile aglomerate și poposind la marea moschee Jama Masjid, cu imensa ei curte ce poate găzdui până la 25 de mii de credincioși; în piața Chandni Chowk, unde poți admira textile în culori senzaționale; și la templul sikh Gurdwara.

Alege să îți petreci după-amiaza într-un tur către Qutub Minar, fabulosul minaret a cărui construcție a început la 1200 și care este azi parte din patrimoniul UNESCO și un simbol al arhitecturii locale.

Ziua 3: Din Delhi în Varanasi

Zbori către Varanasi, orașul sfânt prin excelență, a doua destinație din acest circuit în India. Ajungi la Gange, fluviul sacru, unde un cercetător îți istorisește povești fascinante despre semnificația spirituală, socială și economică a râului care străbate regiunea, chiar lângă pitoreștile scări.

Străbate orașul în ricșă și petrece-ți seara într-o croazieră la apus. Ai ocazia să vezi o ceremonie locală și să privești fascinat ofrandele constând în flori și lumânări, în vreme ce asculți acordurile dulci de sitar și tabla. Observă discret ceremoniile de rugăciune în acest loc în care pelerinii hinduși sosesc din toată lumea.

pin icon

Citește și alte articole despre India

Ziua 4: Zi plină în Varanasi

Te trezești dis de dimineață ca să prinzi răsăritul pe Gange și să asiști la impresionantele ceremonii de spălare ritualică și la cele de incinerare. Străbați orașul în ricșă, iar mai târziu te bucuri de confortul unui vehicul privat, în vreme ce admiri împrejurimile.

În cele din urmă, ajungi într-un loc special pentru budiștii din toată lumea – explorezi ruinele locului în care Buddha însuși și-a ținut prima predică, după ce a fost iluminat. Parcul păstrează și astăzi atmosfera încărcată de spiritualitate pe care trebuie că a avut-o la acea vreme.

 Ziua 5: Din Varanasi în Khajuraho

Azi, zbori către Khajuraho, locul care găzduiește cea mai mare aglomerare de temple hinduse datând din Evul Mediu.

Descoperite recent, monumentele de la Khajuraho sunt celebre pentru erotismul intens al sculpturilor ce arată scene din Kama Sutra și sunt parte din patrimoniul UNESCO.

Ziua 6: În Khajuraho și Agra

E vremea să îți începi ziua luând un autobuz privat, și mai apoi un tren, către Agra, celebra locație a Taj Mahal-ului. Cunoști îndeaproape localnicii care călătoresc alături de tine în tren, într-o experiență memorabilă ce îți dezvăluie un stil de viață care nu îți e familiar, în vreme ce peisajul rural se derulează în fața privirii tale.

Și ajungi, apoi, la Agra, cu uluitoarele sale monumente – Palatul Roșu și mausoleul Taj Mahal.

 Ziua 7: O zi la Taj Mahal

Este o dimineață în care descoperi poate cel mai emoționant monument al iubirii din întreaga lume: Taj Mahal. Una dintre cele șapte minuni ale lumii se desfășoară în fața ta, iar turul ghidat îți va dezvălui secretele acestei clădiri iconice pentru arhitectura Mughal. Afli povestea iubirii șahului Jehan pentru Mumtaz Mahal, ce stă la baza uluitoarea construcții din marmură albă.

Apoi mergi către fortul Agra, locul spectaculos unde a avut loc una dintre revoltele importante ale indienilor împotriva colonizatorilor britanici. De aici, un vehicul privat așteaptă să te conducă spre Parcul Național Ranthambore.

Ziua 8: Safari în Parcul Național Ranthambore

Explorează Parcul Național Ranthambore într-un safari de neuitat, alături de naturaliști gata să îți explice detalii despre orice vietate de aici. Acest fost teren uriaș de vânătoare este casă pentru tigri, leoparzi și crocodili, dar găsești aici și fortul Ranthambore și templul Ganesh Mandir, precum și lacul Padam Talao, pe care plutesc nuferii.

Ține ochii larg deschiși și nu lăsa să îți scape cerbii, păsările, maimuțele și, dacă ai noroc, chiar și un tigru plimbându-se în parc.

Ziua 9: Spre istoricul Jaipur

Călătorești prin India către capitala Rajasthanului cu mașina și ajungi la Jaipur. Orașul roz al Indiei (numit astfel de când a fost pictat în roz ca să îl întâmpine de prințul de Wales în 1876, la comanda lui Sawai Ram Singh) a fost fondat în 1728 și este celebru pentru excelența urbanistică atipică pentru un oraș pre-modern.

Ziua 10: Comorile din Jaipur

Astăzi cunoști câteva dintre cele mai celebre locuri din Jaipur. Ajungi la fortul Amber, alături de un ghid, și observi clădirea magnifică, în stil hindus și musulman, ce se oglindește într-un lac artificial. Apoi, mergi către City Palace, în inima orașului vechi, și îi cutreieri curțile, grădinile și clădirile.

La muzeul palatului, vezi costumul de nuntă al maharajahului, brodat în întregime în aur. La observatorul Jantar Mantar, înveți despre cum priveau către stele indienii din vechime și analizezi instrumentele astronomice pe care le foloseau demult.

Pe seară, te alături unei familii indiene pentru o cină autentică.

Ziua 11: Spre Jojawar

Înainte de a pleca spre Jojawar, ai vreme să te bucuri de un zbor cu balonul cu aer cald deasupra Jaipur-ului, admirând pentru ultima dată orașul, într-o experiență aparte.

Pornești apoi spre Jojawar, satul în care vei întâlni localnici care îți vor povesti despre ritmul vieții rurale din India. Cunoști oameni din triburi diferite în excursia în sat, de la crescătorii de vite la fermieri și fierari ce sunt gata să îți arate detaliile vieților lor.

Dacă îți dorești să vezi mai mult din peisajul local, ia trenul pentru un mic safari ce te poartă prin munții din Aravali.

Ziua 12: Descoperă Udaipur în excursie în India

Astăzi mergi spre Udaipur, unde te plimbi și străbați cu barca lacul Pichola. Faimos atât pentru lacurile, cât și pentru palatele sale, Udaipur există în imaginația colectivă prin milioanele de fotografii ale Palatului de pe lac, care acoperă în întregime insula Jag Niwas

Ziua 13: Palatele din Udaipur

Ce ar fi o vizită în Udaipur fără o vizită în City Palace, unul dintre cele mai mari palate ale Indiei? Află cum trăiau împărații și minunează-te de pereții decorați minuțios.

Apoi, mergi spre templul Jagdish, construit în 1651 și dedicat zeului Vishnu si la palatul Musonului, ca să vezi unde își petreceau verile maharajahii. Privește orașul la apus de aici,  sau alege să mergi într-un tur cu barca pe lac, în timp ce privești în jur și asculți istoriile palatelor și insulelor, povestite de un ghid experimentat.

Ziua 14: Înapoi la Delhi

Zbori din Udaipur către Delhi, locul de unde ai început vacanța în India.

Aici, ai timp să îți iei la revedere, în cadrul unei cine opționale, de la cei care te-au însoțit în călătorie, un festin dedicat simțurilor și celebrării unui timp special pe care l-ai petrecut explorând țara.

Tour operatorul GAdventures oferă acest tur de 15 zile, organizat în parteneriat cu National Geographic, la tarife începând de la 2199 eur/ persoană. Pentru mai multe detalii și rezervări on-line puteți accesa acest link.    

 

Ziua 15: Delhi, capăt de drum

În ultima zi în Delhi, poți alege să mergi într-un tur în orașul vechi, unde descoperi secretele acestui loc plin de viață.Treci pe lângă Red Fort, Chandni Chowk, bazarul Chawadi, piața de condimente și multe alte locuri interesante, și vezi cum se trăiește în orașul agitat, modern și tradiționalist deopotrivă.

Ti-am stârnit interesul pentru experiențe inedite? Poți Iți dorești mai multe idei de explorare? Iți recomandăm să citești și alte articole din colecția Explorează și descoperă pentru și mai multă inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.