Acasa Travel Moods Explorare Circuit în India – cu trenul de-a lungul țării

Travel Mood Explorare

Circuit în India – cu trenul de-a lungul țării

Străbate coasta de vest și fabulosul Rajasthan cu trenul într-un circuit în India autentică! Călătorește asemenea localnicilor și explorează monumentele, palatele, ruinele și jungla ce fac din India una dintre cele mai exotice destinații ale lumii.

Un tur cu trenul în India  este o experiență pentru travel mood explorare de încercat cel puțin odată în viață. Străbați țara de la nord la sud, trecând pe lângă locuri în care se simte istoria, explorezi Delhi și te oprești la Taj Mahal ca să fii martor al iubirii de secole a maharajahului pentru Mumtaz, vizitezi orașul roz Jaipur și rătăcești printre palatele din Udaipur, te relaxezi pe plajele din Goa și gătești alături de localnici!

India este plină de culoare, iar cele 12 zile în care o descoperi din tren îți permit să cunoști în amănunt o țară fascinantă.

Ziua 1: Sosirea în Delhi

Astăzi sosești în Delhi și te pregătești pentru o aventură extraordinară, gata să îți fascineze toate simțurile.

Fă-ți intrarea cum se cuvine într-o cultură atât de diferită explorând o parte a orașului pe jos, într-un tur privat  ce începe la templul hindus Yogmaya, unul dintre cele cinci rămase din perioada Mahabharata, continua cu minaretul Qutub, acoperit de versete din Coran cioplite si se incheie la templul Chhatarpur, unde afli despre arhitectura specifică sudului țării, ale cărei influențe sunt vizibile în fațada de marmură. O cină tradițională indiană îți încheie în cel mai fericit mod seara.

Ziua 2: Din Delhi în Agra

Începi să străbați țara cu trenul în acest circuit în India în care prima destinație este Agra, cu faimosul său templu al iubirii, Taj Mahal. Iei expresul Shatabdi și servești un mic dejun delicios și energizant la bord.

Odată ajuns, e timpul să explorezi Taj Mahal-ul, construcția din orbitoare marmură albă ridicată în memoria lui Mumtaz Mahal pe malul râului Yamuna de împăratul Mughal. Inspirat de acest monument, îți continui călătoria către fortul din Agra, fosta reședință a împăraților Indiei, unde te încarci de istorie pășind printre clădirile ce au rămas din orașul fortificat de odinioară.

Ziua 3: Din Āgra spre Jaipur

Până să te îmbarci iar în Shatabdi Express cu destinația Jaipur, explorează mai departe Agra ca un localnic, într-un tur ghidat în satul Korai, locuit și azi de istoricul trib Kalandhar.

Detalii specifice vieții rurale din India afli de la ghidul experimentat care îți explică în detaliu cum se trăiește și cum se vede viața prin ochii unui localnic. Intră în casele sătenilor, mănâncă alături de ei și acordă-le ajutor în sarcinile zilnice, află de unde își obțin apa și ce animale cresc aici. Seara, circuitul continua cu o călătorie relaxanta cu trenul.

pin icon

Citește și alte articole despre India

Ziua 4: Ajungi în Jaipur

Orașul roz al Indiei ți se așterne în față și abia așteaptă să îl descoperi. Treci pe lângă Palatul Vânturilor, Hawa Mahal, construit pentru ca femeile din curtea regală să poată privi către festivalurile din stradă fără a fi observate.

Ajungi apoi la Amber Fort, pe care îl vizitezi și căruia îi descoperi istoria. Te plimbi prin orașul vechi și poți să vizitezi Palatul Orașului, reședința familiei regale.

Dupa acest tur alege să iei cina în casa unui localnic, unde poți ajuta chef-ul la prepararea bucatelor tradiționale și unde vei deprinde tainele condimentelor indiene pline de arome.

Ziua 5: Deasupra luminosului Jaipur

Până să pleci, seara, cu trenul spre Udaipur, poți să ai parte de o experiență memorabilă – un zbor cu balonul deasupra orașului roz. Ca într-o poveste pe care ai citit-o în copilărie, te îmbarci la răsărit și simți briza răcoroasă pe măsură ce te ridici în aer și începi să vezi acoperișurile orașului. Panorama este extraordinară și include și împrejurimile orașului, așa că poți trece, în funcție de direcția vântului, peste câmpuri cultivate, lacuri și palate ascunse, sau peste satele din munții Aravali.

Ziua 6: Udaipur, orașul de marmură

După ce ai petrecut noaptea în tren, ajungi energizat în Udaipur, unde te întâmpină un tur de orientare în oraș. Mergi la templul Jagdish, minuțios sculptat și încărcat de istorie și spiritualitate . Ajungi apoi la Palatul Orașului, unul dintre cele mai mari din India, și vezi cum trăiau împărații aici.  Dacă mai ai vreme, mergi cu ricșa la Palatul Musonului, ce se înalță semeț deasupra orașului, și privește orașul de sus – la apus, vederea e spectaculoasă! Dar îl poți vizita în amănunt în ziua următoare. Pe seară, admiră muzica tradițională și dansurile din Rajasthan într-un spectacol cultural uluitor.

Ziua 7: Udaipur regal

Ai o zi liberă de petrecut în Udaipur în circuitul tău în India. Alege un tur privat care te poartă de la hotel la eleganta Saheliyon-ki-Bari, grădina cu fântâni, lotuși și elefanți din marmură, amenajată în vechime pentru suita de 48 de doamne a prințesei. Apoi, îți continui plimbarea spre Palatul Musonului, construit anume pentru a bucura privirile ce admirau norii în timpul musonului, și vizitează eleganta construcție ridicată de-a lungul a patru secole, la care au contribuit mulți regi.

Ziua 8: Cu trenul spre Būndi

Urmează să iei trenul spre Būndi, un oraș renumit pentru fortărețele și bazinele sale în trepte frumos ornamentate. Nu pierde timpul și vizitează vechiul fort, ce datează din anul 1354, în timp ce privirea absoarbe orașul de jos și zările de unde odinioară veneau pericolele ce amenințau citadela. Apoi admiră impresionantul bazin în trepte ce coboară până la o adâncime de 45 metri, unul dintre cele mai mari din Rajasthan, construit în anul 1699.

Ziua 9: O zi în Būndi

Bucură-te de o nouă zi în Būndi. Palate superbe, forturi, temple, lacuri și multe alte atracții turistice așteaptă să fie descoperite în fascinantul oraș.

Nu uita, totuși, să ajungi la timp la gară pentru a prinde expresul de noapte spre Mumbai, următoarea destinație din vacanța din India.

Ziua 10: Vibrantul Mumbai

Cum ajungi în Mumbai, cea mai populată metropolă din India, ce găzduiește aproape 20 de milioane de locuitori, ia pulsul cosmopolitului oraș și fă o incursiune în cartierul Colaba, celebru pentru arhitectura sa de inspirație colonială. Teatrul regal construit în stil Art-Deco, clădiri fermecătoare, cafenele și restaurante moderne, magazine cu branduri renumite, galerii și muzee se dezvăluie în timp ce te afunzi în inima efervescentului cartier. Bucură-te de priveliștile ce-ți taie respirația și care cuprind, într-un fel unic, portul și Marea Arabiei.

La finalul zilei, alege să mergi într-un tur în care descoperi cele mai faimoase zone cu mâncare stradală în noaptea din Mumbai. Pierde-te pe străzile din Bandra printre aromele și gusturile autentice ce dau notele specifice bucătăriei indiene, într-o experiență culinară de excepție.

Ziua 11: În zbor către Goa

Dacă te așteptai ca circuitul să continue cu  o nouă călătorie cu trenul, află că în dimineața aceasta te găsești grăbindu-te să prinzi zborul spre Goa. Odată ce ajungi, bucură-te de clipe relaxante pe plaja însorită sau explorează Vechiul Goa, inclus în patromoniul UNESCO, unde descoperi monumente și biserici istorice, care amintesc de dominația portugheză, sau explorează orașul Panjim, capitala statului Goa.

Poti alege să mergi într-un tur cu un ghid local și descoperă străzile, monumentele, piețele și plajele din Panjim, într-o experiență ce te apropie cel mai mult de modul de viață al localnicilor, în această destinație turistică de top din India.

Ziua 12: Goa, paradisul portughez

Fascinantul circuit în India se încheie aici. Înainte de plecare, rezervă-ți timp pentru a merge într-o aventură în junglă , condus de un ghid alături de care explorezi, te răcorești la cascada Dudhsagar sau te dai cu tiroliana. Apoi participi la o demonstrație de gătit și iei un prânz tipic regiunii.

Dacă ți-am stârnit interesul pentru a trăi experiențe în India, poți rezerva  acest tur acum sau poți opta pentru un tur de explorare organizat de GAdventures în parteneriat cu National Geographic.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.