Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează Castelul Karlstejn într-o excursie de o jumătate de zi din Praga

Vizitează Castelul Karlstejn într-o excursie de o jumătate de zi din Praga

67 Reviews

Praga / Cehia

Durată: 4 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 37

Scurtă descriere:

Vizitează spectaculosul castel Karlstejn din secolul al XIV-lea, într-o excursie de patru ore și jumătate din Praga. Călătorește cu un autocar cu aer condiționat spre această pitorească fortăreață-palat situată în vârful unui deal, deasupra deselor păduri verzi. Plimbă-te sau mergi cu o trăsură trasă de cai până la poartă și vizitează zonele importante, inclusiv palatul imperial, în timp ce afli despre cum acest castel a fost contruit de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Carol al IV-lea, pentru a proteja bijuteriile imperiale. Adâncește-te în timpuri medievale în timp ce te plimbi prin camerele și sălile decorate cu fresce, picturi și alte comori, inclusiv cu o replică a coroanei, înainte de a te întoarce la Praga.

Repere:

  • Excursie de o jumătate de zi din Praga, la Castelul Karlstejn;
  • Tur ghidat al castelului în stil gotic;
  • Explorează clădirile unice ale castelului;
  • Descoperă cea mai mare colecție de picturi ale Meșterului Teodoric (sau Teodoric din Praga);
  • Vezi o replică a coroanei.

La ce să te aștepți:

Vino pe cont propriu în centrul Pragăi, pentru a te întâlni cu ghidul tău. Apoi, călătorește cu un autocar cu aer condiționat spre Castelul Karlstejn, situat deasupra satului Karlstejn. Pe drum, admiră regiunea rurală și află istoria castelului, o fortăreață gotică din vârful unui deal, fondată de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Carol al IV-lea, în anul 1384.

După aproximativ o oră, ajungi și vezi priveliștile castelului de poveste, ale cărui turnulețe și turnuri se ridică deasupra unui deal înconjurat de păduri luxuriante. Apoi, fie mergi pe jos, fie cu trăsura trasă de cai (pe propria cheltuială) până la poartă.

Pășește înăuntru pentru un tur ghidat al clădirilor, pe măsură ce afli cum Carol al IV-lea a folosit castelul ca o trezorerie pentru bijuteriile imperiale ale coroanei sale. Vezi palatul conducătorului castelului și turnul fântânii, în timp ce ghidul îți împărtășește secretele celui din urmă, și continuă spre palatul imperial, de cinci etaje, și spre tunurile sale din apropriere.

Megi înăuntru pentru a vedea Capela Sfintei Cruci, unde se află peretele cu cele 129 de picturi ale pictorului de curte al lui Carol, Meșterul Teodoric, și află cum bijuteriile imperiale sunt păstrate aici în siguranță.

Vezi o replică a coroanei Sf. Venceslau și vizitează Sala Cavalerilor, cu altarul său ce evocă stilul goticului târziu. Apoi, explorează atracții precum Capela Sf. Ecaterina, un loc privat de rucăciune pentru Carol, și Turnul Mare, pe ale cărui ziduri se află picturi cu Karlstejn și cu alte castele.

Admiră priveliștile spectaculoase din turnuri și apoi mergi înapoi spre satul Karlstejn, pentru a-ți încheia în final turul când ajungi la Praga.

Notă: În cazul în care Castelul Karlstejn este închis, vizitezi Český Šternberk. Construită în secolul al XIII-lea, această fortăreață desprinsă din povești se află deasupra râului Sázava și orașului Český Šternberk, și este renumită pentru stucaturile sale bogate și pentru colecțiile sale de arme, fresce, picturi și alte comori, inclusiv o replică a coroanei, înainte de a te întoarce în Praga.

Vezi și alte experiențe din Praga

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.