Acasa Travel Moods Aventură Vacanță în Insulele Canare: o provocare pentru iubitorii sporturilor extreme

Travel Mood Aventură

Vacanță în Insulele Canare: o provocare pentru iubitorii sporturilor extreme

Vacanța în Insulele Canare vine cu provocări pentru iubitorii sporturilor extreme. Diversitatea reliefului invită la cele mai sportive activități, deci nu îți rămâne decât să savurezi din plin senzația de adrenalină!

Vacanța în Insulele Canare îndeamnă la energie, mișcare, adrenalină! Depășește-ți limitele, doboară-ți recordurile personale! Arhipelagul este un paradis al sporturilor extreme, iar vremea prietenoasă îl face perfect pentru iubitorii de aventură, pe tot parcursul anului. 

Survolează cu parapanta peisaje selenare, cațără-te pe cei mai verticali pereți, aleargă prin păduri luxuriante sau testează-ți abilitățile de mountain biking, sari în gol sau explorează adâncurile fascinante, cu tuneluri săpate de lavă cu milioane de ani în urmă! Oricare ar fi sportul tău preferat, aici îl poți trăi din plin!

Escaladări în peisaje dramatice

Relieful atât de divers al locului îmbie la explorare, iar prima modalitate prin care poți face asta în vacanța în Insulele Canare este să accepți provocarea și să țintești tot mai sus.

Formațiunile de stâncă ce au rezultat, cu mii de ani în urmă, din erupțiile vulcanice, sunt tot atâția pereți verticali care invită pasionații să își încerce îndemânarea în cățărări pline de adrenalină, la finalul cărora recompensa este atât sentimentul reușitei, cât și admirația nesfârșită pentru peisajele care se deschid nestingherite în fața ochilor curioși.

Mountain biking

Traseele pentru mountain biking în Insulele Canare traversează cele mai diverse și impresionante peisaje, de la păduri luxuriante la terenuri vulcanice cu aspect selenar.

O multitudine de obstacole așteaptă să fie depășite în cursa ta năvalnică de-a lungul insulelor, în timpul căreia nu doar că îți depășești limitele, ci descoperi priveliști uluitoare pe care le admiri în viteză! Rutele pe care le găsești în insule au grade de dificultate diferite, potrivite pentru orice nivel de pregătire. Tot ce trebuie să faci este să te pregătești de aventură și să te bucuri de adrenalină!

Sărituri cu parașuta

Încearcă o experiență absolut unică – sari cu parașuta în tandem cu un instructor, de la peste 3500 de metri, lângă Maspalomas, pe coasta de sud din Gran Canaria. În cădere atingeți 200 de kilometri pe oră, o viteză la care simți cum sângele îți pompează în vene ca niciodată.

Partea finală a săriturii este o coborâre lină de la 1500 de metri, în timpul căreia ți se deschid în față dunele de nisip și apele azurii ce alcătuiesc un peisaj unic – alimentează-te cu frumusețea lor în scurtele clipe ce preced aterizării. O astfel de experiență merită încercată cel puțin o dată în viață, chiar dacă nu ai înclinații către sporturile extreme, pentru că acesta este unul dintre cele mai bune locuri în care poți avea parte de ea.

Sărituri cu frânghia

Vacanța în Insulele Canare îți rezervă o mulțime de locuri uluitoare unde poți avea parte de sărituri extreme cu frânghia de cât mai sus, fie că sari de pe vîrfuri vulcanice sau de pe poduri.

Partea bună este că vremea blândă din insule îți permite să te aventurezi aici pe tot parcursul anului în căutare de senzații tari, iar diversitatea peisajelor pe care le întâlnești furnizează grade de dificultate diferite, atât pentru săritorii experimentați, cât și pentru cei care abia încearcă gustul adrenalinei.

Trail running în cel mai divers ținut

Aleargă în forță prin păduri, străbate cărări puțin umblate, ajungi în zone aride și întinse, parcurge coasta – trail running este un sport care îți pune la încercare toate limitele.

Iar dacă practici trail running în spectaculoasele peisaje din Canare vei simți cum locurile par să fi fost proiectate anume pentru asta – clima te încurajează să practici acest sport tot timpul anului, circuitele și cărările au niveluri felurite de dificultate, iar în vreme ce treci prin păduri și printre formațiuni vulcanice privirea îți alunecă peste unele dintre cele mai fascinante locuri ale lumii.

Zbor cu parapanta

Nu părăsi Insulele Canare fără să încerci experiența libertății pure – plutește cu parapanta peste vulcani, între munte și mare, și ai parte de cea mai spectaculoasă experiență vizuală, dar și de senzații pe care alte sporturi mai dure nu ți le pot oferi.

Frumusețea coastelor și a straniilor peisaje vulcanice se vede cu totul altfel de sus, astfel încât nu ai voie să ratezi o asemenea ocazie. În vacanța în Insulele Canare găsești munți, văi, vârfuri și temperaturi constante tot timpul anului, deci zborul este întotdeauna o plăcere.

Ciclism

Pe două roți, pe bicicletă, gonești pe drumuri pustii în zilele însorite, fără să întâlnești alte vehicule, descoperi câte o panoramă nouă și incredibilă la fiecare cotitură și te hrănești cu frumusețea unui peisaj glorios.

De pe drumurile pavate până la cărările de pe lângă ținuturile vulcanice, străbați tărâmuri uimitoare și îți exersezi mușchii și agilitatea reflexelor într-o experiență memorabilă. Rutele pe care le poți parcurge sunt nenumărate – alege-o pe cea care se potrivește nivelului tău de pregătire.

În labirintul vulcanic

Aventurează-te într-un tur special care te poartă către labirintul vulcanic din Cueva del Viento, creat de lava care a curs aici cu milioane de ani în urmă. Urmează-ți ghidul prin tuneluri întunecate și ascultă poveștile despre cum s-a format cel mai mare tunel de lavă din Europa, care se întinde pe 17 kilometri și pe trei niveluri.

De aici, turul te invită să vizitezi Icod de Los Vinos, ca să admiri cel mai bâtrân arbore dragon din lume, iar apoi te poartă spre Masca, un sătuc montan cu doar 90 de locuitori ce a rămas neschimbat de secole, unde admiri arhitectura tradițională ce se desfășoară pe cel mai impresionant fundal natural.

Savurează senzații tari în vacanță în Insulele Canare. Mai multe astfel de idei de călătorie găsești în articolele noastre din colecția Aventură și adrenalină.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.