Acasa Travel Moods Aventură Cu capul în nori în vacanță în Costa Rica

Travel Mood Aventură

Cu capul în nori în vacanță în Costa Rica

Ești mereu în căutare de escapade noi, de experiențe incitante, care să te provoace și care să te facă de fiecare dată să-ți învingi limitele. Dacă ești într-o vacanță în Costa Rica, nu ezita să ajungi la Monteverde Cloud Forest Reserve, pentru una dintre acele aventuri unice pe care trebuie să le trăiești o dată în viață!

De ce este unică?

În primul rând, pentru că are loc într-un cloud forest, adică într-o pădure tropicală aflată la mare altitudine, ce are coroanele copacilor învăluite în nori sau într-o ceață densă, datorată procentului mare de umiditate din zonă.

Și nu este vorba de orice pădure tropicală de acest fel, ci de Monteverde Cloud Forest Reserve, o rezervație naturală din Costa Rica, ce se întinde de-a lungul lanțului muntos Tilaran, la o altitudine de 1440 de metri, una dintre cele mai importante destinații de ecoturism din lume.

 

 

În al doilea rând, pentru că este vorba de un canopy tour, adică de un tur cu tiroliana la înălțime, ce te poartă în bolta copacilor învăluită în nori, pe trasee special amenajate pentru a trăi senzații tari, de neegalat.

 

 

Turul se desfășoară într-o rezervație privată, ce se întinde pe aproximativ 28 de hectare de pădure tropicală montană (cloud forest), lângă cel mai înalt punct al rezervației Monteverde, unde ajungi ușor din orașele Santa Elena sau Monteverde.

Cum sosești aici, simți din plin măreția spectaculoasei păduri: norii de deasupra, prin care te pregătești să aluneci pe tiroliene senzaționale, ce se întind între vârfurile copacilor; umbra și aerul răcoros de jos, pe care îl inspiri și expiri din ce în ce mai repede, în ritmul bătăilor inimii, odată ce pornești în scurta plimbare ghidată, pe cărările ce duc către facilitățile pe care urmează să te aventurezi; și liniștea pădurii, alungată din când în când de trilurilor păsărilor, acea liniște care prevestește clipe intense, pline de adrenalină.

 

Și, dintr-o dată, aproape ca într-un vis, te găsești în vacanța în Costa Rica alunecând pe tiroliene, mai întâi pe traseele ce se întind între vârfurile copacilor din pădurea primară, cea cu arbori seculari, apoi pe cele din pădurea secundară, cea cu arbori tineri.

 

 

Toate simțurile alunecă împreună cu tine într-o viteză amețitoare, adrenalina atinge cote maxime, ceața te învăluie pretutindeni, te oprești doar pentru a zbura pe următorul traseu, spre următorul copac, și aproape că nu auzi păsările cântătoare din jur.

 

 

Și o ții tot așa până când o ultimă alunecare te aduce dintr-o dată din nou pe pământ, moment în care percepi cât de tare îți pulsează sângele în vene. De aici, urci din nou în bolta copacilor și pornești iar pe trasee incredibile. Și tot faci asta timp de două sau chiar mai multe ore, cât durează această experiență impresionantă. Turul se sfârșește cu o incredibilă coborâre în rapel, atât cât este nevoie pentru o ultimă explozie de adrenalină.

 

 

Pentru a te aventura în această experiență trebuie să fii echipat corespunzător, cu pantaloni lungi sau scurți, tricou, pantofi sport și să ai la tine ceva soluții anti-insecte. Mai trebuie să știi că toate traseele turului îndeplinesc toate normele de siguranță. Cablurile pe care aluneci sunt făcute printr-o tehnologie similară cu cea folosită de NASA, așa că nu trebuie să-ți faci nici o grijă.

 

 

Profită de vacanța în Costa Rica sau vino aici în mod special pentru a încerca această experiență, pe care merită să o trăiești o dată în viață! Și, dacă vrei să repeți această aventură, să ai parte de un nou canopy tour, o poți face oricând și în alte destinații de top, extrem de ofertante.

 

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.