Acasa Travel Moods Aventură Top 8 tururi în care trebuie să mergi dacă ești fan Game of Thrones

Travel Mood Aventură

Top 8 tururi în care trebuie să mergi dacă ești fan Game of Thrones

Game of Thrones, serialul produs de HBO după cărțile lui George R.R. Martin, nu este doar un fenomen care a schimbat istoria televiziunii, ci este și o inspirație pentru călători, pentru că destinațiile în care își poartă eroii sunt de-a dreptul uluitoare!

Pășește în imaginarul Westeros, cu cele șapte regate ale sale, și vezi locurile în care s-a filmat serialul Game of Thrones, ca să găsești inspirație pentru călătoriile tale.

Am ales cele mai căutate tururi în opt destinații din Europa care spun povestea bătăliilor, dar și a scenelor emoționante din poveste...

1. Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este unul dintre orașele din Europa în care au fost filmate scene importante din celebrul serial Game of Thrones. Și nici nu e de mirare, dacă iei în calcul frumusețea medievală a orașului de pe coasta Mării Adriatice, unde fortăreața Lovrijenac, un superb castel din secolul al XI-lea, se înalță peste ceea ce în poveste poartă numele de Blackwater Bay.

Acoperișurile roșii ale clădirilor istorice din Orașul Vechi, inclus în patrimoniul UNESCO, sunt ușor de recunoscut, fiindcă odată ajuns aici, pășești direct în Debarcaderul Regelui, capitala celor Șapte Regate. Așa că nu rata un tur care îți dezvăluie străzile pe care Arya Stark s-a ascuns de Lannisteri, zidurile cetății folosite la filmarea scenelor de luptă din timpul atacului lui Stannis Baratheon sau castelul lui Joffrey, alături de multe alte istorioare. Pentru și mai multă poveste, alege să mergi și la Trsteno Aboretum, pentru a vedea locul fabuloaselor grădini ale palatului.

2. Split, Croația

Spectaculoasele țărmuri ale Croației apar mereu în Game of Thrones, iar orașul Split este, la rândul lui, nelipsit. Nu trebuie decât să te aventurezi într-un tur excepțional pentru a ajunge în Meereen, adică la fortăreața Klis dintr-o zonă muntoasă de pe coasta Adriaticii, acolo unde au avut loc filmările care înfățișează faimosul oraș din serial.

:

La întoarcerea în Split descoperi palatul lui Dioclețian, o cetate construită la începutul secolului al IV-lea, care a servit drept reședință a împăratului roman, după abdicare. Vizitezi sala tronului și intri în pielea lui Daenerys, Mama Dragonilor. Odată ce cobori în pivnițe, recunoști spațiile în care au fost filmate o serie de secvențe cu sclavii, Nepătații și cu Viermele Cenușiu, care urmăreau să-i învingă pe stăpâni.

3. Reykjavik, Islanda

Ținuturile înghețate ale Islandei nu puteau să lipsească din Game of Thrones. Dacă vrei să treci dincolo de Zid, în tărâmul rece al Umblătorilor Albi, trebuie să pornești într-un tur din Reykjavik, pentru a ajunge în Parcul Național Thingvellir, protejat de UNESCO.

Aici descoperi locul în care au fost filmate multe secvențe cu armatele conduse de Regele Nopții. Ai șansa să vezi cascada Thorufoss și să-ți amintești scena în care unul dintre dragonii lui Daenerys își atacă prada, apoi să admiri caii din Nord, la o fermă de lângă Reykjavik, sau strâmtoarea Almannagjá, folosită pentru a înfățișa Poarta Sângeroasă (Bloody Gate) a fortăreței Eyrie. Desigur, nu lipsesc de pe traseu nici valea Thjorsárdalur, în care a fost dus atacul Sălbaticilor asupra unui mic sat, și nici lacul Thingvallavatn, care, deși nu apare în serial, te cucerește cu priveliștile sale.

4. Akureyri, Islanda

În Islanda, din Akureyri, pătrunzi din nou în lumea de gheață a ținuturilor din Nord, de dincolo de Zid, într-un tur superb. Imediat îți vin în minte imaginile care îi înfățișează pe Sălbatici sau pe înfricoșătorii Umblători Albi, în timp ce traversezi regiunile bântuite de ei.

Cum ajungi la câmpul de lavă din apropiere de Kálfaströnd, rememorezi scenele în care cavalerii Rondului de Noapte sunt hăituiți de Umblătorii Albi, pentru ca, mai apoi, să te retragi în siguranță la Castelul Negru.

Adică urmează să vizitezi ruinele din Dimmuborgir, locul în care se află celebrul castel din film. Din nou, pe drum, te oprești la mica peșteră de lavă Grjótagjá, cu al său izvor termal, care a inspirat decorul pentru scena de dragoste dintre Jon Snow și Ygrette din sezonul trei, dar și în pădurea Höfði, care ajunge până pe malul lacului Mývatn.

5. Belfast, Irlanda de Nord

Capitala Irlandei de Nord este locul de unde pornești într-un  turcare te introduce în atmosfera altor episoade fabuloase din Game of Thrones. Călătorești spre orașul Cushenden, pentru a vedea peșterile care au constituit decorul scenei magice în care Melisandre dă naștere Umbrei.

În orașul Ballycastle descoperi locul unde s-a născut Varys, Păianjenul sau Maestrul Șoaptelor, și, desigur, admiri Larrybane Quarry, unde masivii pereți de stâncă au adăpostit una dintre scenele de luptă ale lui Brienne of Tarth.

În drumul spre Dark Hedges te pierzi în atmosfera de poveste creată de coroanelor copacilor care se unesc miraculos într-un arc, de altfel locul în care Arya Stark, îmbrăcată în băiat, scapă de rege. În final, admiri magnificele formațiuni de bazalt Giant’s Causeway, incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

6. Valletta & Mdina, Malta

Capitala din Malta te așteaptă cu un tur de excepție, care te introduce în lumea primelor două sezoane din Game of Thrones. Turul este cu atât mai spectaculos cu cât este condus de doi actori care au apărut în serial, o șansă unică pentru a auzi chiar de la ei poveștile trăite pe platourile de filmare.

Vizitezi Grandmaster's Palace, sediul președintelui din Malta, și descoperi curțile interioare ale palatului, care au servit drept grădini ale Debarcaderului Regelui. Nu-ți scapă din vedere nici turnul în care își avea reședința Mâna Regelui, nici ceea ce constituia Maegor's Holdfast, fortăreața din interiorul castelului Red Keep, folosită în timpul secvențelor cu bătălia de la Blackwater.

Mai departe, în timp ce călătorești prin ținuturile rurale, dai peste Shadow Cliffs și peste Red Waste, deșertul în care Daenerys dă naștere celor trei dragoni.

Ajuns în orașul medieval Mdina, vezi zonele în care au fost filmate curtea maestrului armurier Tobho Mott, bordelul lui Baelish sau King’s Gate – poarta din zidurile Debarcaderului Regelui, alături de multe altele. Iar la mănăstirea din Rabat nu-ți scapă locurile în care au fost puse pe peliculă unele secvențe în care este redat castelul Red Keep.

7. Girona, Spania

Frumosul oraș catalan, cu catedrala, vechile fortificații, străzile și monumentele din Orașul Vechi, nu putea fi ignorat de creatorii serialului Game of Thrones. Mergi într-un tur și află cum toate acestea au fost folosite pentru a reda în serial, mai ales în sezonul șase, imaginea unor locuri memorabile din Debarcaderul Regelui și din Braavos, unul dintre orașele libere de la est de Westeros.

În primul rând, recunoști imediat faimoasele scări din Girona, odată ce ajungi la Església de Sant Martí Sacosta, o biserică de lângă Pujada de Sant Domenech. În cartierul evreiesc, care te încântă cu frumusețea mostrelor sale arhitecturale, te pierzi pe străzile Claveria și Sant Llorenc, care te transpun în Braavos.

Cum intri în cartierul german, vezi o fortificație unde au avut loc unele scene de luptă din serial, după care continui să explorezi câteva dintre bijuteriile arhitectonice din oraș, cum ar fi catedrala Santa Maria sau Carrer Ferran el Catolic, un vechi complex de băi arab, alături de alte biserici și mănăstiri superbe.

8. Sevilla & Osuna, Spania

Sevilla ascunde, poate, unul dintre cele mai impresionante palate care au apărut în Game of Thrones, și anume Palatul Alcazar. Nici un alt loc din lume nu putea fi mai potrivit pentru a reda grandoarea fabuloasă a clădirilor și grădinilor de inspirație maură ale reședinței prințului Doran Martell, conducătorul regatului Dorne, decât acest palat regal din Sevilla.

Mergi într-un tur care îți dezvăluie scenele din serial filmate în Alcazar și admiră arhitectura și decorațiunile edificiului protejat de UNESCO, a cărui istorie se pierde în negura timpului.

Și, dacă dorești să ajungi și în Meereen, trebui să continui turul spre orașul Osuna, pentru că aici se află Daznak's Pit, arena în care se întreceau gladiatorii și care a constituit, de altfel, și decorul luptei în care este implicat unul dintre dragoni, cu care Daenerys părăsește, la final, scena.

Tot în Osuna te așteaptă un festin bogat, în stilul Game of Thrones, într-un restaurant în care luau masa actorii din serial, în timpul filmărilor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, cu siguranță vei fi încântat și de alte teme din articolele ce fac parte din colecția Fii primul care află.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.