Acasa Travel Moods Explorare 7 tururi cu bicicleta care nu trebuie ratate

Travel Mood Explorare

7 tururi cu bicicleta care nu trebuie ratate

Un tur cu bicicleta este cel mai inspirat mod de a cunoaște îndeaproape o cultură nouă și de a explora ținuturi necunoscute.

Nu trebuie să fii un ciclist experimentat pentru un tur pe bicicletă într-o destinație fabuloasă. E suficient să fii în formă și să îți dorești să cunoști, să explorezi, să vezi și să simți, să experimentezi în fiecare moment. Lasă-te purtat de roți în vreme ce depui un strop de efort, suficient cât să te încarce de adrenalină, dar să nu te obosească. Străbate peisaje uimitoare și oprește-te în mici locuri ascunse de pe traseu, ca să savurezi aerul local și tot ceea ce au de oferit localnicii.

1.    Tur cu bicicleta în Vietnam, de la nord la sud

Cum o majoritate a vietnamezilor se deplasează astfel, de ce nu ai pleca de-a lungul unui traseu turistic cu bicicleta prin Vietnam? Un tur în Vietnam cu acest mijloc clasic de transport îți oferă suficient timp să observi îndeaproape viața localnicilor și destulă perspectivă încât să admiri în voie arhitectura spectaculoasă și natura atât de sălbatică din țară! Călătorește de la Hanoi la Ho Si Minh și străbate trecători, savurează bucătăria locală și inspiră briza tropicală într-o aventură de 15 zile ce te duce dincolo de drumurile prea bătute, în intimitatea unui ținut special, cu o viață sălbatică uimitoare și orașe trepidând în ritmul energic al modernității.

2.    Pedalând în Toscana

Un tur în Toscana pe bicicletă te poartă peste dealuri pitorești, printre arborii de măslin, de la Florența la Pisa, într-o aventură scăldată într-un soare blând și pigmentată cu accentele proaspete ale bucătăriei locale. Descoperă mici sate fermecătoare și odihnește-ți privirile în panoramele din Barga. Explorează străduțele din Pisa, mergi agale de-a lungul râului Serchio, poposește la baza turnului din Pisa, vizitează locul nașterii lui Leonardo da Vinci, încununează-ți  zilele cu un pahar de vin din podgoria locală, doar pentru a porni iar la drum în ziua următoare, după ce ai savurat un cappuccino într-o cafenea idilică.

3.    Între lanurile din Provence

Provence poate părea molatec și melancolic, cu cîmpurile sale cu lavandă, cu podgoriile aliniate exemplar, cu apeductele sale și cu pădurile pitorești, dar poate deveni terenul prielnic pentru o aventură pe două roți de-a lungul celor mai spectaculoase trasee turistice din Franța.Pierde-te în fundalul idilic, ajungi în viteză la monumente istorice cu răsunet și îți închei ziua cu o degustare de vinuri din sud, la Avignon. Sosești în ținutul atât de pictat de Van Gogh și traversezi grădini mângâiate de raze, aluneci pe străduțe pietruite în Les Baux și cauți caii sălbatici de la Camargue.

4.    Incursiune în Croatia

Evadează pe bicicletă în Croația, trecând în viteză printre livezi de măslini sau zăbovind la umbră în pădurile de chiparoși. Descoperă un peisaj idilic pe două roți, într-un tur pe Coasta Dalmată, unde orașele romantice stau alături de vechi sate de pescari, unde Marea Adriatică este splendidă la apus și unde viața de noapte vibrează în Hvar. Ajungi în Dubrovnik și savurează o băutură la un bar pe faleză, ia prânzul cu localnicii și aruncă-te în valuri. Parcurge traseele scurte și răsfață-te în fiecare nou loc în care ajungi cu un gelato sau cu o panoramă perfectă.

5.    America Centrală: de pe plajă în pădurile tropicale

Traversează Costarica, Nicaragua și Panama pe bicicletă în acest tur energic ce te duce din pădurile tropicale până la apele cristaline ale Caraibilor. Oferă-ți o incursiune în mijlocul unei naturi cum nu există nicăieri altundeva și plonjează în necunoscut, într-o călătorie în care descoperi ruinele maiașilor, vulcani activi, plaje pitorești sau jungle neatinse de om. Află despre viața sălbatică atât de diversă, cunoaște localnicii și explorează-le culturile, ajungi pe insule izolate și treci prin rezervații naturale, ascultă ritmurile locale și petrece cu oamenii din zonă.

6.    Aventură în Africa de Sud

Un tur pe bicicletă în partea vestică a Africii de Sud îți arată o țară aflată la răscruce, cu o istorie recentă tulburătoare, dar cu un viitor ce pare luminos, cu orașe populate și cu munți spectaculoși, cu rezervații naturale uluitoare și cu podgorii unde se fac cele mai celebre degustări de vinuri din afara Europei, cu balene în Hermanus și cu explorări în Cape Town. Pedalează energic, privește Atlanticul maiestuos, vizitează cramele din Stellenbosch, descoperă Africa rurală și strecoară-te printre munți în aventura vieții tale!

7.    Drumurile din Myanmar

Un tur pe traseele turistice din Myanmar, parcurs pe bicicletă, îți arată o țară misterioasă, gata să își dezvăluie secretele călătorului atent și pasionat. Cu dealuri domoale, drumuri puțin circulate și peisaje idilice ce se desfășoară în fața privitorului, turul în Myanmar îți dezvăluie monumentele din Yangon, te poartă spre orașul cu mii de temple colorate, Bagan, printre păduri sau către pescarii de pe lacul Inle, printre vulcani și cariere de calcar, de-a lungul râurilor și spre temple ce rezistă timpului de mii de ani.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să consulți  o listă de peste 250 de tururi cu bicicleta organizate în intreaga lume de tour operatori internaționali de renume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.