Acasa Experiențe de călătorie Activități în natură Descoperă recoltele de cacao, cafea și trestie de zahăr într-un tur din Monteverde

Descoperă recoltele de cacao, cafea și trestie de zahăr într-un tur din Monteverde

3 Reviews

Monteverde / Costa Rica

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 28

Scurtă descriere:

Mergi pe urmele istoriei a trei dintre cele mai decadente recolte ale Costa Ricăi, în acest tur combinat despre cafea, ciocolată și trestie de zahăr în Monteverde. Primești o lecție participativă despre cum cireșele de cafea, boabele de cacao și trestia sunt transformate într-o varietate de produse folosind metode tradiționale, și deguști rezultatele delicioase.

Repere:

  • Tur de trei ore pe urmele cafelei, ale boabelor de cacao și trestiei de zahăr, prin Monteverde;
  • Afli istoria celor mai populare trei exporturi agricole din Costa Rica;
  • Urmezi calea cafelei, de la cultivare la recoltare și prăjire;
  • Transformi boabele de cacao în ciocolată catifelată, utilizând metode tradiționale;
  • Include degustări de cafea proaspăt făcută, produse din ciocolată și sirop pur de trestie de zahăr.

La ce să te aștepți:

Alege dintre cele patru ore de plecare și începe-ți ziua cu preluarea de la hotelul din Monteverde. Începi cu o explorare a celui mai iubit export din Costa Rica într-un tur al cafelei, unde urmărești istoria acestei recolte și afli cum a devenit o parte atât de importantă a dezvoltării economice a acestei mici țări. Afli cum sunt culese cireșele coapte de cafea, asculți povești despre muncitorii migratori care joacă un rol extrem de important în procesul de recoltare.

Dacă faci turul în timpul sezonului de recoltare (din noiembrie până în februarie), poți să încerci chiar tu să culegi cafea. Apoi, vezi cum cireșele crude sunt transformate în băutura aromatică, cu opriri la mașinării, la curtea de uscare, la depozit și la prăjitorul de cafea. Dacă vrei, poți să mergi cu o căruță cu boi, ca să vezi cum călătoreau fermierii de cafea în mod tradițional.

În cele din urmă, închei turul cu o ceașcă aburindă de cafea proaspătă și cu o gustare la restaurantul La Casona al fermei. Odată ce te-ai energizat cu cafea, afli despre o altă cultură central-americană celebră, într-un tur al ciocolatei de o jumătate de oră. Vezi cum sunt prăjite, separate și măcinate boabele de cacao, și transformate în ciocolata fină și bogată, folosind metode tradiționale.

După ce ai participat la acest proces, guști produsul final în diferitele lui forme, ce includ o ciocolată caldă și catifelată și ciocolată solidă, condimentată cu cafea. Sfârșești experiența într-o notă dulce, aflând despre culturile de trestie de zahăr din Costa Rica. Află cum să extragi siropul din trestie și apoi bucură-te de sirop pur și dulce, alături de bucăți de trestie.

Vezi și alte experiențe din Monteverde

Activități în natură

Unele destinații te cheamă să te cufunzi în natură, pentru că atuul lor principal este poziționarea geografică privilegiată în mijlocul unor locuri înzestrate natural cu frumuseți uluitoare. Dacă te atrag priveliștile unice și acele activități prin care descoperi locuri unice, atunci când călătorești spre locuri renumite pentru asta, și te afli în travel mood activ sau de evadare, alege activități în natură.

Respiră atmosfera locului, alegând experiențele care te aduc mai aproape de ocean sau de crestele munților, care te poartă dincolo de cărările prea umblate, astfel încât să cunoști cât mai autentic și să îți trăiești la maximum vacanța. Nimic nu se compară cu evadarea în natură, iar aceste experiențe ți-o demonstrează din plin.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.